Edustuksen miehekäs taistelu ei riittänyt Classicia vastaan

 

Josban miehet kaatuivat saappaat jalassa sunnuntain liigakamppailussa Classicia vastaan. Joensuussa vierailulla ollut tamperelaisjoukkue on kuulunut liigan kärkijoukkueisiin jo vuosia ja on ollut Josballe yksi suurimmista peikoista viime kausina. Viimeksi viisi vuotta sitten joensuulaisille hävinnyt Classic sai kuitenkin tällä kertaa taistella pisteistä loppuun saakka. Ottelu päättyi lopulta vierailijoille lukemin 3-6 (0-2, 0-2, 3-2).
Classic oli ottelun alussa huomattavasti parempi ja loi ensimmäisen viiden minuutin aikana paikkoja liukuhihnalta. Maalissa pelannut Tokila ja osin myös vierailijoiden huono viimeistely piti lukemat nollissa aina erän lopulle saakka. Josba sai erän jälkimmäisen kympin aikana kaksi kertaa mahdollisuuden ylivoimalla, joista kumpikin päättyi Classic-maaliin heti joukkueiden tullessa täysilukuisiksi.
Toisessa erässä nähtiin jo paljon pirteämpi Josba, mikä alkoi näkyi myös syntyneinä maalipaikkoina. Tamperelaisten puolustus alkoi rakoilla yhä enemmän, minkä johdosta Josba-pelaajaat pääsivät useaan otteeseen kokeilemaan onneaan jopa yksin maalivahtia vastaan. Classicin maalia vartioinut Joni Järviö oli kuitenkin huikeassa vireessä, ja osin huonon viimeistelyn säestämänä, kuoletti Josban hyökkäykset yksi toisensa perään. Vierailijat puolestaan osuivat erän aikana kahdesti, paljon harvemmista paikoistaan.
Kolmannessa erässä nähtiin sitten ehkä parasta pallollista peliä mitä Josba on tällä kaudella esittänyt. Kotijoukkue aloitti erän ryminällä, kun Kajoksinen viimeisteli Josban avausmaalin, kun kellossa oli 40.07. Sama ryminä jatkui erän ensimmäisen kympin, jonka aikana Josban hyvä liike tuotti tulosta vielä kahdesti. Ensin Jesse Reijonen iski 2-4 -kavennuksen ja vain hetki tästä Kajoksisen syöttö löysi Hallikaisen Classic-maalin takatolpalta. Josba sai vielä muutaman huikean paikan tulla tasoihin, mutta kun paikkoja ei käytetty, Classic iski. Tamperelaisten Sami Johansson pääsi siirtämään joukkueensa jälleen kahden maalin karkumatkalla, kun ottelua oli jäljellä alle neljä minuuttia. Tästä Josba ei enää toipunut ja Classic pääsi vielä kertaalleen kaunistelemaan lukemia tyhjiin. Viimeinen erä oli kuitenkin pelillisestii todella hyvä erä Josbalta ja jos samat otteet jatkuvat saavat sarjan heikommat joukkueet olla todella hereillä Josba-myllyn kanssa.
Edustuksen ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna ensimmäisellä tuplakotipeli -viikonloppuna. Lauantaina Josba saa Areenassa vastaansa Erän ja sunnuntaina sarjanousija SalBan. Kummatkin ottelut alkavat klo 17.00.