Edustuksen kurimus sai jatkoa Etelä-Suomen kiertueella – KrP ja Indians parempia

Josban miesten synkkä syksy sai jatkoa kahden lisätappion voimin. Tampereella Nokian KrP:tä ja Espoon Otahallissa Indiansia vastaan vääntäneen Josban pelissä oli viitteitä paremmasta, mutta lukemat olivat edelleen pakkasen puolella kummassakin kamppailussa. Edustus on nyt hävinnyt kaikki seitsemän kamppailuaan liigassa mikä lähentelee jo seuran ennätystä (kaksi vuotta sitten hävittiin 9 peräjälkeen).

 

Nokian KrP – Josba

Aurinko pilkisti jo hieman harmaiden pilvien takaa.
Josban perisynti tällä kaudella on ollut luvattoman heikko avauserä. ”Normaalisti” lähdetään toiseen erään viiden maalin takamatkalta, tänään vain kahden… Alku ei ollut kovinkaan mairitteleva. 27 sekuntia pelattu, ja pallo löysi tiensä ensimmäisen kerran Jesse Huurrekorven selän taakse. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että ”Hese” otti muutavia maittavia koppeja sekä esitti tukun paraatipelastuksia. Eli joukkue ei tänään kaatunut ainakaan maalivahtipeliin. No mihin se sitten kaatui? Edelleen huonoon alkuun/valmistautumiseen, henkilökohtaisiin virheisiin, joista vastustaja rokottaa kovalla prosentilla, aivan käsittämättömään maalipaikkojen hukkaamiseen. Tänään voittoa todellakin tarjottiin sillä kuuluisalla hopeavadilla, mutta kun ei niin ei. Välistä tuntuu, että se osuminen ladon oveenkin tuottaa hankaluuksia.
Josban onnistuja Hesen lisäksi oli Kajoksisen Pauno kahdella maalillaan ja syötöllä Reijosen Jessen 3-1 kavennukseen. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku, jolloin Josba pelasi ensimmäistä kertaa johtoasemassa aikoihin, olikin kauden parasta pelaamista. Samaa peliä, jota joukkue ajoittain on pystynytkin esittämään.
Mutta tämän jälkeen peli luovutettiin taas vastustajalle, ja annettiin nokialaisten pelata omilla vahvuuksillaan. Välissä KrP:n peli pyörikin todella näyttävästi Henri Johanssonin, Tommi Merton ja Johannes Jokisen (3+0) toimesta.
Loppunumerot 9-5 (3-3, 2-1, 4-1) eivät kerro täyttä totuutta pelistä. Se kertoo sen, että hämäläiset osuivat tänään paremmin. Tällä hetkellä kylläkin jokainen suomalainen heimo itäsuomalaiset tässä kategoriassa pesee.

Kuvia ottelusta Esa Jokisen tarjoilemana
Maalikooste
Tiedostustilaisuus

 

Indians – Josba

Tänään ei kylläkään hävitty kuin yksi erä. Se ensimmäinen, josta peli alkaa. Toisaalta ei kyllä voitettukaan yhtään erää…
Tappio lukemin 7-6 (3-2, 2-2, 2-2). Edelleen omia virheitä, joista vastustaja rokotti. Tiedettiin Indiansin hyvyys pallon liikuttelussa poikkisuunnassa, tiedettiin odottaa paljon vetoja. Osattiin vastata vastustajan karvaukseen, ja pelattiinkin hyvin. Silti hävittiin. Se pistää miettimään. Millaista peliä pitäisi esittää, jotta kykenisi voittoon? Kas, siinäpä pulma.
Hetkittäin dominoitiin peliä suvereenisti, mutta onnistumisprosentti oli jälleen heikko. Mahtaako monikaan ”tavantallaaja” käsittää, miltä tuntuu hävitä 7 ottelua kauden alusta peräkkäin? Tietääkö kukaan mikä tuska pelaajalla pääkopassaan on? Ei varmaankaan kauhean moni. Tänään ilme oli kirkkain ja tsemppi kovempi kuin yhdessäkään aikaisemmassa pelissä tällä kaudella, tai ainakin kirkkaampi kuin viidessä viimeisessä tappiossa. Iloista ilmettä osaltaan lisäsi myös Juho ”Väiski” Väisäsen ensimmäinen liigamaali. Se sytytti joukkueen kyllä melkoiseen roihuun, mutta sekään ei tänään riittänyt. Onneksi Väiskin viikset lähtivät, näin movemberin kynnyksellä…
Onnistujiin kuuluvat myös Huurrekorven Jesse 25 torjunnallaan, sekä 1+1 tehot iskeneet Pauno Kajoksinen ja Perttu Puska. Muitakin heräämisiä joukkueessa toki nähtiin ja niin kuin aikaisemmin ilmi kävi, tahto oli kova. Varmasti tämä homma nyt vaatisi muutaman onnistumisen, joka kirkastaisi peli-ilmeen. Karu totuus tällä hetkellä on se, että playoff-paikka on 7:n pisteen päässä ja jäljellä on 19 peliä. Niistä kaksi seuraavaa hallitsevaa Suomen mestaria, Happeeta vastaan. Jos noista peleistä ei ole saaliina yhtään pistettä, voidaan huoletta alkaa keskittymään kevään peleihin. Ei suinkaan pleijareihin, vaan divarikarsintoihin. Elämä on julmaa, mutta silti se jatkuu. Tappio on katkera, mutta sillekään emme tällä hetkellä mitään voi.

Kuvia ottelusta
Maalikooste

Tiedotustilaisuus