Edustukselle luu käteen tuplaviikonlopusta

Aapo Mutanen oli pirteällä pelipäällä tappioista huolimatta. Kuva: Tuomo Kallonen.

Josban miehet saivat viikonloppuna vastaansa kaksi liigan kärkipään porukkaa. Runkosarjan voitosta vahvasti taistelevat Classic ja SPV näyttivätkin otteluissa millä tasolla sarjan huippujoukkueet pelaavat. Lauantaina Classicia vastaan Josba taisteli hienosti, mutta joutui lopulta antautumaan lukemin 4-8 (2-4, 0-2, 2-2). Sunnuntain vastustaja SPV puolestaan piti kotijoukkueen paremmin pihdeissään, kolmatta erää lukuunottamatta. Tuosta ottelusta pisteet lähtivät Seinäjoelle maalein 5-9 (0-2, 0-3, 5-4). Kahdesta pelistä tuloksena siis kaksi tappiota, nolla pistettä ja rutkasti pohdittavaa.

Josba – Classic

Jo ottelua ennen tiedettiin odottaa Classic-ottelusta vaikeaa: Josba ei ole kyennyt voittamaan laadukasta tamperelaisjoukkuetta lähes viiteen vuoteen. Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä niin tilanteiden kuin maalienkin perusteella. Kun kamppailua oli käyty reilu 10 minuuttia olivat lukemat tasan 2-2. Loppuerästä Classic-pelaajat näyttivät vakuuttavaa viimeistelytaitoaan. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Toinen erä oli Josban hallintaa maaleja lukuunottamatta. Kotijoukkue piti palloa, mutta ei saanut paikoistaan sisään, ei sitten millään. Viimeaikoina vaivannut maalinteon tahmeus korostui erityisesti Classic-ottelun toisessa erässä. Erän jälkimmäisellä kympillä vierailijat saivat vain muutaman paikan ja tekivät yhden, Josban tuhlatessa lähes kymmenkunta hyvää maalipaikkaa. Toinen erä päättyi lukemissa 2-6.

Kolmannessa Josba jatkoi pallon pitämistä ja hetken näytti, että tilanteesta saatettaisiin vielä nousta. Classicin Nico Salon istuessa kaksiminuuttista estämisestä Tatu Eronen toi kotijoukkueen kolmen maalin päähän. Seurannutta hyvää vaihetta ei kuitenkaan osattu hyödyntää ja lopulta tamperelaiset iskivät jälleen. Molemmat joukkueet pääsivät lopussa vielä kertaalleen maalin makuun, mutta kunnollista kiriä Josba ei saanut syntymään missään vaiheessa. Lopputuloksena hyvä taistelu, mutta nolla pistettä. Ottelun huikea katsojamäärä, 950 silmäparia, lämmitti kuitenkin monien mieliä.

Tiedotustilaisuus

Josba – SPV

Sunnuntaina vastaan astellut hallitseva Suomen mestari SPV oli Josballe paljon suurempi pala purtavaksi. Kaksi edellistä Josba-kohtaamistaan hävinnyt seinäjokelaisjoukkue tuli otteluun selvästi motivoituneena. Reilun kymmenen minuutin jälkeen vierailijat johtivat jo 0-2, Josba jäädessä lähes tyystin ilman kunnon paikkoja. Ottelu tasoittui erän loppua kohden, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toinen erä oli lähes toisinto edellisillan Classic-kamppailusta. Josba piti palloa ja loi paljon paikkoja, mutta vastustaja teki maalit. Laukaukset suuntautuivat jatkuvasti ohi maalin tai jäivät maannuoliaisiksi. Erän lopun 0-5-tilanteessa ottelu näytti jo taputellulta.

Kuten niin monesti tällä kaudelle, Josba heräsi tosissaan pelaamaan vasta kolmannessa erässä. Tällä kertaa tosin liian myöhään. Tatu Eronen rikkoi Josban kuparisen vasta 46. minuutin kohdalla ja reilu minuutti tästä Jiri Tikkanen toi Josban jo kolmen maalin päähän. SPV iski kuitenkin heti perään ja ottelun lopusta tulikin todellinen ilotulitus. Ottelun viimeisen 12. minuutin aikana yleisö sai todistaa peräti kahdeksaa maalia. Puhuttavin tilanne tuli ajassa 50.53, kun tuomari vihelsi Jesse Reijosen kaksi minuuttiselle päällä pelaamisesta, vaikka yleisöstä katsoen näytti että Reijonen otti pallon alas rinnallaan. SPV teki 3-6-maalinsa reilun 10 sekunnin ylivoiman jälkeen. Lopputulos oli lopulta kuitenkin selvä, 5-9-vierasvoitto SPV:lle.

Tiedotustilaisuus

Loppukaneetti

Pisteiden vallossa viikonloppu ei paljon tarjonnut. Josba jäi nollille ja taisto liigan tasaisessa keskikastissa ja samalla viimeisistä pudotuspelipaikoista vain kiristyi. Pallollisena kärkipään vastustajat kyettiin haastamaan ajoittain hienosti, mutta se osa-alue jossa eniten jäätiin jälkeen oli viimeistely. Paikkoja sai välillä luoda hirvittävän määrän ennen yhtä osumaa. Tällä alueella kehitystä on tapahduttava mikäli pudotuspeleihin hamutaan.

Viikonlopun säväyttäjä

Useammalla pelaajalla oli hetkensä viikonlopun väännöissä, mutta Aapo Mutanen näyttäytyi jälleen erityisen pirteänä ja aikaansaavana. Mutanen oli koko ajan täysillä mukana ja esitti mailataituruuttaan jollain konstilla vaihdosta toiseen. Hienot yhteistehot 1+3 kertovat ollennaisen Aapon viikonlopusta. Kunniamaininta kuuluu myös lauantaina Josban maalia tilkinneelle Jarmo Väyryselle. 32 torjuntaa ja ehdottomasti kauden paras peli tappiosta huolimatta.

Josba tilastot Pojot.fi:ssä