Edustukselle avauskotivoitto – Uhrina Loviisan Tor

Tatu Könönen rokotti vieraita kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. Könönen jatkaa edelleen joukkueen Tupla-pelaajana. Kuva: Tuomo Kallonen

Josba voitti sunnuntai-iltana Joensuuhun vierailemaan saapuneen Loviisan Torin jännittävien vaiheiden jälkeen 7-3. Maalien puolesta tasainen peli ratkesi vasta viimeisellä kymmenminuuttisella Josban nopeiden maalien seurauksena. Loviisalaiset saivat siis lähteä hakemaan kauden avauspisteitään seuraavista kohtaamisistaan.

Pelin kulku:

Ottelu oli alusta pitäen kotijoukkueen hallintaa. Heti alkuvihellyksestä kävi selväksi, että josbalaisten rooli oli pitää palloa ja yrittää murtautua Torin keskialueen sumpun läpi. Tässä myös onnistuttiin kohtalaisesta, mutta viimeistely jäi ontumaan (jälleen kerran). Kotijoukkueen ainokaiseksi hidastempoisessa avauserässä jäi Perttu Puskan maannuoliainen vajaan 7 minuutin kohdalla. Loviisalaiset pääsivät vielä tasoittamaan pelin reilu neljä minuuttia ennen erän loppua. Toiseen erään mentiin siis tasatilanteessa 1-1.

Tor palasi tauolta paremmalla sykkeellä, mikä näkyi heti pelin tasoittumisena. Loviisalaisille alkoi tarjoutumaan enemmän paikkoja mikä kostautui Josballe jo reilun 2 minuutin pelin jälkeen, kun Tor-kapteeni Peik Salminen vei joukkueensa ensi kertaa johtoon. Kotijoukkue kuitenkin heräsi tästä ja taululla oli viidessä minuutissa jälleen Josban maalin johto. Hyvä vaihe katkesi kuitenkin Tatu Erosen mailarikkeeseen mistä vastustaja pääsi ylivoimalle. Loviisalaiset myös käyttivät tilanteen hyväkseen ja tasoittivat pelin. Loppuerässä ei Loviisan kaksi minuuttista lukuunottamatta enää maaleja nähty ja kolmanteen erää mentiin 3-3-tasatuloksella.

Kolmannen erän alku näytti toisen erän kaltaiselta. Molemmilla oli paikkansa, mutta peli alkoi taas pikkuhiljaa siirtymään Josba-hallintaan. Ajassa 48.49 kapteeni-Puska nosti Josban jälleen johtoon ja sen jälkeen koko joukkue painoi kaasua. Reilu minuutti edellisestä ja Ville Laasonen pääsi juhlimaan ensimmäistä liigamaaliaan pitkän yrittämisen jälkeen. Ei mennyt kuin pari minuuttia, kun taululla komeili jo 6-3-johto Josballe. Tor yritti lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta huonolla menestyksellä. Tatu Könönen lopetti vastustajan pyristelyn reilu minuutti ennen loppusummeria iskiessään tyhjiin.

Loppukaneetti:

Päävalmentaja-Sorjosen sanoin, joukkue hakkasi illan pelissä päätä niin pitkään seinään, että seinä murtui. Samalla murtui myös isompi henkinen seinä: Josba voitti kotipelin ennen marraskuuta. Sitä temppua kun ei ole Joensuussa nähty vuosiin. Josba pääsi siis juhlimaan kahta pistettä ja harvinaista aikaista kotivoittoa. Viidestä pelistä joukkueella on nyt kasassa viisi pistettä, mikä on tasaisessa liigassa kelpo suoritus. Pistejahti jatkuu ensi lauantaina Tampeereella Nokian KrP:tä vastaan.

Päivän säväyttäjä:

Pelin puolessa välissä irti päästetty Ville Laasonen paransi kolmoskentän peliä huomattavasti. Tämä näkyi lopulta myös onnistumisena maalitilastossa. Aiemmissa peleissä joukkue on joutunut luottamaan kahteen ensimmäiseen kenttään tehoja haettaessa, mutta jatkossa tämänkin tilanne tulee varmasti paranemaan. Myös maalivahti Jesse Huurrekorpi pelasi loistavan pelin joukkueen maalilla.

Illan tehot:

Tatu Könönen 2+1=3
Perttu Puska 2+1=3
Tatu Eronen 1+1=2
Ville Laasonen 1+0
Tomi Lautanen 1+0
Petri Väänänen 0+1
Mikael Ahponen 0+1
Jesse Reijonen 0+1
Jiri Tikkanen 0+1

Sisäinen pistepörssi:

Tatu Könönen 7+4=11
Perttu Puska 7+3=10
Tatu Eronen 4+2=6
Petri Väänänen 3+3=6
Niko Kejonen 3+2=5
Mikko Hallikainen 1+2=3
Ville Simonen 1+1=2
Tomi Lautanen 1+1=2
Jiri Tikkanen 0+2=2
Jesse Reijonen 0+2=2
Ville Laasonen 1+0
Tommi Kivilehto 0+1
Aleksi Matikainen 0+1
Mikael Ahponen 0+1