Edustuksella sunnuntaina huippuvastus Loviisasta

Joensuu Areenalle saapuu 25.10. sunnuntaina Loviisan ylpeys Tor, joka on hävinnyt ainoastaan kerran kuluvana Divarikautenaan. Toria valmentaa Sebastian Freudenthal apunaan Ray Backman. Kaksikolla on melkoinen kokemus sekä pelaaja- että valmennuspuolelta, sillä Freudenthal oli mm. voittamassa Suomen 1. EM-kultamitalia 1995- loppuottelussahan tuolloin kaatui Ruotsi rankkarikisassa. Backman on puolestaan valmentanut useita joukkueita liigassa, esim. Classicia muutama vuosi sitten.

Myös pelaajistossa on entisiä maajoukkuemiehiä Joni Niirasen johdolla. Alati vaarallinen, röyhkeä ja juonikas Andreas Hietala johtaa Torin sisäistä pistepörssiä kintereillään Niiranen, Sami Aalto ja Jesse Tolvanen. Näiden herrojen vastaiskuissa Josban täytyy olla erityisen tarkkana.

Tor pyrkii kontrolloimaan peliä ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Toisaalta saamistaan katkoista loviisalaiset pystyvät myös taidokkaisiin kääntöihin. Pystyykö Josban aktiivinen pelitapa hyydyttämään Torin, siihen saadaan selvyys sunnuntaina.
Ottelussa nähdään myös, tuoko Tor mukanaan legendaarisen sumutorven, jonka ujellus rikkoo desibelirajat sekä katsojien tärykalvot Tor- maalin syntyessä. Joskus on ko. torvea jouduttu siirtämään hiukan kauemmaksi maksavasta yleisöstä, joskus on jopa jossain sen käyttö kiellettykin nojautuen johonkin EU-direktiiviin…

Josban vahvuudesta puuttuu muutamia pelaajia, mutta onneksi joukkueen rosteri on laaja, ja jalkeille saadaan myös sunnuntaina iskukykyinen ryhmä. Pitkäaikaisloukkaantunut Markus Otronen on jo ollut joukkueen harjoituksissa, mutta Miro Kämäräisen sormivamma vaati leikkaushoitoa, joten Mirolla on edessään vähintään kuuden viikon pelitauko.

Josban pistepörssin kärjessä raataa maansiirtokone Matikainen, joka tarvittaessa lapioi maaliin pallon lisäksi vastustajan pelaajatkin. Josba-pörssin seuraavina tulevat hiukan erilaista pelaajatyyppiä edustavat Samu Juvonen ja Eetu Sorvali.

Erinomaisen alkukauden jälkeen Josba on kahden viikon tauolla parannellut pieniä loukkaantumisiaan ja pyrkinyt kehittämään omaa peliään, sillä parissa viime pelissä joukkue ei ole ollut aivan täydessä iskussa.

Sunnuntain klo 17. 00 alkava ottelu on Josballe monella tapaa merkittävä, sillä nyt vastassa on ryhmä, jolla on paljon liiga- ja jopa maajoukkuekokemusta. Nyt nähdään vieläkö sunnuntain jälkeen Josban nuorekas ryhmä jatkaa Divarissa ainoana tappiottamana joukkueena.