Divarissa lauantaina ratkaisupelien kierros

Kuvateksti: Tuomas Tokila oli kovassa pallosateessa keskiviikon harjoituksissa.

 

Josba pelaa Divarin pudotuspelipaikasta lauantaina. Runkosarjan viimeisessä pelissä vastassa on SB Vaasa. Ottelu alkaa Joensuu Areenalla kello 17.

Viimeisellä kierroksella panosta on vielä monella joukkueella. Kuluvan kauden Divari on ollut erittäin tasainen, ja moni asia ratkeaa vasta lauantaina.

Josba on sarjassa kahdeksantena, ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa 27 pisteellä. Samoissa pisteissä ovat myös Porin Karhut ja Limingan Niittomiehet sijoilla kuusi ja seitsemän. Josban rasitteena on huonompi maaliero.

Joensuulaisten kanssa viimeisestä kisalipusta taistelee ankarimmin viime päivinä julkisuudessa runsaasti esiintynyt yhdeksäntenä oleva ÅIF 25 pisteellä. Käytännössä sipoolaiset tarvitsevat voiton Karhuja vastaan. Josballe riittää piste viimeisestä ottelusta.

Liminka kohtaa puolestaan EräViikingit Akatemian, jolla on vielä halua välttää play out -karsinnat kuten parilla muullakin joukkueella.

Parin vuoden tauon jälkeen samaan ketjuun palanneet Veeti Naakka ja Niklas Räty ovat luottavaisia ennen viimeistä sarjakierrosta.

– Edellinen NST -peli oli joukkueelta yksi kauden parhaista ja siitä vain jatketaan samanlaisella tekemisellä, Räty tuumaa.

– Vaasa on liikkuva joukkue. Varmaan tulee kovia kulmavääntöjä ja saattaa välillä pitää kiirettäkin, Naakka ennustaa.

Veeti on innoissaan Niklaksen paluusta kokoonpanoon.

– Niken tulo on joukkueelle hyvä juttu. Se tuo laajuutta hyökkäysosaamiseen. Aika helposti on löydetty toisemme harkoissakin, kun yritetään pitää peli vain simppelinä.

– Kaikki osaa tätä pelata ja se on periaatteessa sama mihin ketjuun tulet. Sen mukaan pelataan minkä näköisiä äijiä on ympärillä, Niklas summaa.

Viimeisen runkosarjapelin otteluisäntänä on Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Josba Junioreiden kahvio palvelee areenan 2. kerroksessa kello 16.30 alkaen.