D1 neljäs alueloppuhuipentumassa.

ALUELOPPUHUIPENTUMA Joutseno 6.4.2013

Lähdettiin ja päästiin kauan odotettuun kauden tavoitteeseen alueloppuhuipentumaan Joutsenohalliin lähes ehjän kaksiviikkoisen harjoittelun jälkeen. Tavoitteena oli kirkastaa viime vuoden hopea.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kaakkois-Suomen lohkon Sudet Kouvolasta. Osaa porukkaa taisi jännittää aikalailla, koska ensimmäinen peli oli alkuun sekalaista ja jopa hieman yli latautunutta. Maalinteon aloitti Josba ajassa 2:15 ja sen jälkeen oli paikkoja ihan riittävästi repäistä suurempikin ero, mutta vasta ajassa 11:15 onnistuttiin siirtämään ottelu 2-0 tulokseen. Siitä 4 sekuntia ja kaveri kavensi heti perään tilanteeseen 1-2. Pelitilanteisiin nähden homma näyttäisi hyvältä, mutta…. otettiin ajassa 11:38 viiden minuutin jäähyv, joka kuormitti rajusti meidän av-kavereita ja heijaistui omalla tavalla koko loppupeliin.

Toinen erä oli päästä päähän pelailua ja meidän maalivahti piti hyvillä torjunnoillaan myös tilanteen siedettävänä, kummankaan joukkueen onnistumatta maalinteossa. Palloa hallittiin enemmän kuin kaveri, mutta ei päästy hyvin sumputtaneen Susilauman läpi heidän hyökkäyspäässä.

Kolmanteen erään yritettiin luoda sitä kuuluisaa henkeä, mutta peli jatkui samanlaisena, kaveri ei karvannut juurikaan koko pelissä ja piti 1-2-2 muodossa vain yhden karvaamassa ja neljä kaveria keskiviivasta alaspäin. Kun ei saatu käännettyä peliä nopeasti omasta päästä, oli sumppu lähes aina valmiina vastassa. Avauksissa on meillä kyllä vielä harjoittelemisen saraa tulevana vuonna tämän tyyppisiä porukoita vastaan. Reilun kolmen minuutin jälkeen saatiin kolmas maali ja peli näytti siihen asti kääntyvän yhä paremmin meille. Mutta reilu minuutti siitä teki kaveri kavennuksen. Loppu pelissä taisi Sudet olla lähempänä tasoituksessa, mutta saatiin se mitä haettiin, kun tiedettiin, että Susille tappio tarkoittaa mitalipeleistä putoamista ja meille vähintään pronssiottelupaikkaa.

Pari jäähyä vielä meille kolmannessa erässä vei hieman tehoa viisiminuttisen lisäksi koko pelistä, kun ei saatu koko rosteria hyödynnettyä.

Sudet-Josba 2-3 (1-2,0-0,1-1)

Toisessa ottelussa, tunti edellisestä pelistä, vastaan asettui Kaakkois-Suomen ylemmän jatkosarjan ykkönen, isäntäjoukkue NST Lappeenrannasta, joka on meille tuttu kahdesta turnauksesta lähivuosilta pelien päättyessä NST:n voittoon 2-4 kaksieräisissä peleissä. Tiedettiin, että meille riittää vain voitto pääsyyn loppuotteluun NST:n paremmasta maalierosta johtuen ja kaverilla oli muutama tunti enemmän lepoaikaa.

Tarkoitus oli lähteä maltillisella ja oikea-aikaisella karvauksella ja tiiviillä puolustuksella hakemaan tehdyt maalit vastahyökkäyksillä. Palloa hallitsi NST ja saatiinkin hyviä vastahyökäyksiä niissä kuitenkaan onnistumatta, mutta pidettiin myös kaveri pois maalipaikoilta tiiviillä puolustuksella ensimmäisen erän päätyttyä 0-0.

Toisessa erässä päästiin jo paremmin peliin mukaan ja saatiin luotua monia hyviä vastahyökkäyksiä, joista syntyikin ottelu hienoimmat maalit. Ensimmäinen maali syntyi alivoimalla, sekin sovitusti, että piikissä oleva kaveri hakee NST:n pakkien väliin läpisyöttöä heti kun me saadaan tehtyä riisto. NST kavensi aivan toisen erän lopussa tilanteeseen 1-1.

Toinen erä oli maaliton vaikka paikkoja oli molemmilla joukkueilla, meidän selvittyä taas yhdestä alivoimastakin.

Kolmannen erän alussa päästiin reilun kolmen minuutin jälkeen johtoon, mutta reilu minuutti siitä, otettiin hieman turha jäähy meille ja kaveri tasoitti ylivoimalla ajassa 35.40. Otettiin aikalisä ajassa 41:41, jossa pojille kerrottiin, että meidän pitää saada yksi maali enemmän kuin kaveri, että päästäisiin loppuotteluun, joten tasuri ei riitä. Tiivistettiin kahteen kenttään ja nuo kaksi asiaa sekoitti pelimme kyllä totaalisesti. Luulen, että kun pojilla tiedostui tilanne, että tarvitaan tehdä se maali, niin paketti hajosi täysin. NST sai riiston, kun olimme pääsemässä 3-2 hyökkäykseen ja tekivät vastaiskusta 42:15 3-2 johtomaalin ja heti perään tuli ajassa 42:27 lunta tupaan, jotka olivat sitten pelin päätöslukemat meidän onnistumatta 6-5 vastaan pelissä. Tietoinen karvauksen nostaminen lopussa ja riskinotto koitui meidän kohtaloksi, kun vastassa oli hyvin syöttelevä ja liikkuva NST. Halutessamme olisimme sen tasurin varmasti saaneet, mutta silti pronssipelissä pelanneet, niin riskinotto jälkeenkinpäin oli hyväksyttävää.

Josba – NST 2-4 (0-0,1-1,1-3)

Pronssiottelussa saimme vastaan Hämeenkosken Dynamon, joka pudotettiin jatkoajalla viimevuoden loppuhuipentumassa pronssiotteluun. Eli heillä oli nyt revanssin paikka.

Kaiken kaikkiaan väsyneen joukkueen peli ei ollut enää uomissaan ja kaveri onnistui ensimmäisen erän puolivälissä kaksi kertaa, ensimmäisen maalin tullessa heti meidän jäähyn päätyttyä ja toisen maalin jälkeen otettiin aikalisä. Peli rauhoittui siitä ja saatiin luotua peliä kaverin päätyyn, mutta hakattiin taas päätä tiiviisen Dynamon puolustukseen.

Toiseen erään saatiin kavennus erän alkuminuuteille ja kaveri onnisui erän lopussa siirtämään pelin 1-3 tilanteeseen.

Kolmannen erän alun jäähyn aikana kaveri laittoi taululle lukemaksi 1-4 ja pari minuuttia siitä 1-5. 9 sekuntia siitä saatiin kavennus 2-5 tilanteeseen mutta loppu olikin sitten kosmetiikaa kaverin tehdessä tyhjiin ottelun päätyttyä 3-7.

Pronssipeli
Josba-Kosken Dynamo 3-7 (0-2,1-1,2-4)

Finaali
Welhot Akatemia – NST 4-6

Sijat 5-6
LeBa/Sudet

Kokonaiskuvassa vähintään kolme jäähyä per peli ja yksi vitonen lisäksi, ei auttanut jaksamisessa, kun se kuormitti epätasaisesti koko porukkaa. Lähes kaikki jäähyt olivat ns. tarpeettomia eli ei estetty maalitilanteita,vaan pari tuli jopa väärästä etäisyydestä, joita ei koko kaudella ole tullut. Liekö pelien tärkeys oli syynä ”höntyilyyn”.

Suuret kiitokset turnauksen järjestäjille ja mukana olleille kannustusjoukoille ja joukkueille! Onne mitalisteille. Kiitokset meidän yhteistyökumppaneille, jotka omalta osaltaan mahdollistavat junioritoiminnan sekä tietysti vanhemmille. Kiitokset hyvästä yhteistyöstä naapuri Leban 99 joukkueelle harkkapelien muodossa sekä meidän Josba 98 joukkueelle ja SBH 98:lle myös!

Ennekaikkea SUURET KIITOKSET pelaajille, että olette jaksaneet harjoitella koko pitkän kauden, erittäin hyvällä harjoitusaktiivisuudella ja pelata ennenkaikkea joukkueelle hyvässä hengessä. Tästä on hyvä taas jatkaa tulevalle vuodelle tekemällä hyvä pohjatyö kesän treeneissä. Kiitokset allekirjoittaneen puolesta myös meidän muille toimijoille.

Koko kaudesta jäi positiivinen kuva, mutta selvästi vuoden alusta koko kevään jatkuneet huonot harjoitusolosuhteet taannuttivat kehityksen ja ylemmästä jatkosarjasta alkaen emme onnistuneet montaa peliä pelaamaan ehjästi koko 45 minuuttia. Kaksi erää ollaan pelattu hyvin ja välillä jopa erinomaisesti, porukkaa kuin porukkaa vastaan, mutta muutaman minuutin sisällä on tullut sitten se musta hetki. Onneksi yksi parhaimmista
peleistä sattui loppuhuipennukseen NST:tä vastaan ja koko kauden kuvasta nähdään, että emme ole paljoa jäljessä Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan tervävimmästä kärjestä. Pitäisi vielä ”avata” silmät ja käydä noissa isoissa turnauksissa, joissa nähtäisiin se Suomen todellinen taso 99-ikäluokassa.