D1 peleillä Kontiolahdessa 26.1

Pikkaisen paremman harjoitusjakson kanssa lähdettiin kohtaamaan Leba ja SB Welhot Akatemia Kontiolahden Kylmäojan koulun liikuntahallille.

Edellisestä kohtaamisesta sisuuntuen lähdettiin haastamaan Lebaa aktiivisella pelitavalla. Jo ensimmäiset vaihdot näyttivät missä päässä pallo tulee pyörimään kun punainen aalto pyyhkäisi sinisen Leban yli kerta toisensa jälkeen. Neljännellä minuutilla alkoi sitten tapahtua ja minuutin sisällä olimme jo 2-0 johdossa ja paikkoja olisi ollut vieläkin suurempaan maalimäärään. Vahva ja oikea aikainen karvaaminen tuotti tulosta ja ensimmäisen erän jälkeen oli taululla tylyt 4-0 lukemat.

Toiseen erään lähdetäessä tuli ilmeisesti se ”hyvän olon tunne” ja maalia alettiin yrittää oikein koko viisikon voimin, jolloin puolustaminen unohtui kokoonaan. Leba saikin hyvistä vastahyökkäyksistä pari pikamaalia heti erän alkuun, jolloin otettiin aikalisä tilanteessa 5-2. Peli aukesi siitä huolimatta ja kolmen minuutin kulutta alkoi se perinteinen ”ottelun musta hetki”, jolloin kaveri teki reilussa minuutissa kolme maalia lukemiksi 5-5. Pelaajille painotettiin, että luottakaa omaan peliin ja tiivistystä puolustukseen, että kaveri ei mene enää ohi. Paikkoja oli erän lopulla puolin toisin, mutta aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla 29:51 tuli pelin kulminaatiopiste, kun Leban puolustaja lähti tavoittelemaan heidän maalia kohti menevää purkupalloa, meidän pelaajan painostaessa aivan iholla. Maalivahti tuli vastaan ja hänestä kimmonneen pallon Leban puolustaja värkkäsi omaan maalin. Huonoa tuuria….mutta…. Maaliahan ei olisi syntynyt, jos ei hyökkääjä erittäin ylipitkän vaihdon lopussa olisi paineistanut puolustajaa loppuun asti. Nämä samat Leban kaverit kun joskus pelaavat aika pitkiä minuutteja otteluiden aikana 😉

”Pukukoppimaalista” saatiin virtaa virtaa kolmanteen erään, jossa onnistuttiin vielä kertaalleen, pelin päättyessä 7-5 Josballe.

Toisessa pelissä asteli vastaan B Welhot Nilsiä, joka vahvistui peliin Akatemian maalivahdilla ja parilla pelaajalla. Edellinen kohtaaminen oli todella vaikeata, joka voitettiin vain maalilla. Nyt lähdettiin ison kentän turvin aktiiviseen pelitapaan, joka toimi heti ottelun alussa. Kun oli pelattu 40 sekuntia taululla oli jo 2-0 lukemat ja yhdeksän minuutin kohdalla 5-0. Vaikka tässä alettiin muistuttelemaan pelin olevan vasta alussa, alkoi helpon pelin tunne hiipiä puseroon. Kaveri tekikin oman ”pukukoppimaalinsa” aivan erän viimeisellä sekunnilla erän päättyessä 5-1.

Toinen erä oli taas meiltä heikompaa, toki maalipaikkoja oli riittävästä, mutta erässä sai molemmat aikaa vain kaksi maalia tilanteeseen 7-3.

Kolmas erä oli sitten kolmen ketjun tulitusta ensimmäisen erä tyyliin erän päättyessä meille 7-2 ja koko peli 14-5. Nyt ei ollu enää vaikeeta…

Tästä on hyvä jatkaa 9.2 kotiturnaukseen Rantakylän Urheiluhallille, jossa vastaan asettuu sarjaa puhtaalla pelillä johtava SB Welhot Akatemia ja Welhot Flames.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!