Classic kaatoi Josban värikkäiden vaiheiden jälkeen

Josban kauden seitsemäs ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, vaikka Classic ottikin odotetusti pallonhallinnan itselleen. Josba keskittyi kääntämään peliä ja puolustamaan keskustaa tiiviisti, ja onnistuikin siinä kohtalaisesti. Classic teki kuitenkin ottelun ensimmäisen maalin reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Josban puolustus joutui pelastamaan pallon maaliviivalta korkealla mailalla, ja tilanteesta tuomitusta rangaistuslaukauksesta Krister Savonen vispasi pallon hallitusti maaliin. Classic iski erän lopussa vielä toistamiseen, kun Savonen upotti illan toisensa niinikään rangaistuslaukauksesta. Erätauolle lähdettiin siis lukemissa 0-2.

Toiseen erään Josba tuli vauhdikkaammalla otteella, ja saikin palkinnon kun Daniel Kläger ryöväsi alivoimalla pallon Classicin maalin takana, ja syötti maalin eteen Juhana Särkelälle, joka ei erehtynyt. Erän puolen välin jälkeen ottelussa nähtiin maalisuma, kun ensin Classic iski kahteen otteeseen, jonka Perttu Puska kavensi komeasti kekseltä luvuiksi 2-4. Classic iski heti perään, mutta Petri Väänänen toi Josban jälleen kahden maalin päähän iskettyään Tatu Könösen laukauksesta kimmooneen jatkopallon sisään. Erä tauolle lähdettiin siis luvuissa 3-5.

Kolmas erä oli tasainen, ja maaleja saatiin odottaa aina erän puoleen väliin asti. Josban pitkän vahvan jakson päätteeksi Otto Moilanen huitaisi kaukaa Daniel Klägerin pitkän syötön vastuttamattomasti alakulmaan, ja eroa oli enää yksi maali. Josban kohtaloksi tuli kuitenkin jälleen helpot virheet, joita heti Moilasen kavennuksen jälkeen tuli kaksi. Classic rokotti molemmista peräkkäisissä vaihdoissa ja karkasi kolmen maalin päähän. Perttu Puska kavensi vielä vapaalyönnistä, mutta Josban kiri ei sen jälkeen kunnolla käynnistynyt, vaan Classic hallitsi palloa. Lassi Vänttinen kaunisteli loppuluvuiksi 8-5 vielä erän loppuun, ja joensuulaisten voitoton alkukausi sai jatkoa.

Vaikka Josballe tappio oli jo viiden perättäinen, oli peliesitys toiveita antava. Sarjan kärkipäähän ennakoidun Classicin laittaminen näin tiukoille antaa varmasti paljon uskoa pelaajiin vaikean alkukauden jälkeen. Josban pelit jatkuvat perjantaina, kun Areenalle saapuu 2000-luvulla kenttiä hallinnut, tosin viime keväänä valtikkansa SPV:lle menettänyt SSV.