C2SM: Vantaa ja Espoo 16.-17.1.

SSV – JOSBA 11-6 (4-4, 3-2, 4-0)

C2 SM- sarja jatkui vieraspeleillä. Lauantaina vastaan asteli SSV jonka kanssa väännettiin edellisen kerran tiukasti, pelin päättyessä kuitenkin vastustajan kahden maalin voittoon. Tällä kertaa Josba sai otteluun suorastaan unelma-alun. Pelikellon näyttäessä 8.48 Josba siirtyi jo 4-1 johtoon ja peli oli aivan täysin meidän hallinnassamme. Samassa ajassa SSV otti aikalisän ja koetti saada sitä kautta kurssinsa muutettua. 24 sekuntia aikalisän jälkeen vastustaja saikin heti kavennus osuman, eli aikalisä oli SSV:ltä oikea ratkaisu tuohon saumaan. Erän loppuun vastustaja sai vielä kaksi kavennusosumaa, 3-4 tuli hyvästä liikkeestä ja haastosta ja erän loppuun tullut tasoitus oli harmittava pomppuhässäkkä, joka merkittiinkin sitten omaksi maaliksi.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Josba hallitsi peliä pallollisena ja jaksoi haastaa ja raastaa myös jalalla. Kymmenen pelatun minuutin jälkeen Josba jälleen 6-4 johdossa ja ote pelistä oli jälleen meillä. Kuitenkin kolme seuraavaa osumaa merkittiin vastustajalle. 5-6 kavennusmaalissa tarkka veto takayläkulmaan suoraan syötöstä ja 6-6 tasoitus maali upposi kaukaa lähteneestä kantista maskin takaa. Erän loppupuolella rosterista tipahti kaksi pelaajaa pois nilkkavammojen vuoksi ja pakkaa ja pelipaikkoja oli pakko miettiä uudestaan. Erän loppuun vastustaja sai harmittavan pukukoppimaalin, koko viikonlopun vaivannut yli-innokas hyökkäyspelaaminen kostautui pallon menetyksenä ja SSV iski terävästi vastaan ja siirtyi maalin johtoon.

Kolmannen erän alussa Josballe tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen rangaistuslaukauksen ja ylivoiman muodossa, mutta tällä kertaa kumpikaan niistä ei tuonut toivottua tulosta. Kuitenkin ylivoimalla ja sen jälkeen olleilla vaihdoilla saimme puolenkymmentä varmaan maalipaikkaa, mutta tällä kertaa ei vaan mennyt sisään. Osansa oli SSV:n maalilla pelanneella maalivahti Nuutti Lindströmillä, joka mm. torjui kolme kertaa pallon kantapäällään. Lisäksi maalivahdin parhaat kaverit eli tolpat ja ylärima olivat myös paikalla SSV:n päädyssä. Ja kun itse et tee, niin kaveri pisti pomppupallosta ilmasta pallon häkkiin ja siirtyi harmittoman näköisen tilanteen jälkeen jo 8-6 johtoon. 9-6 maali syntyi SSV:n ylivoiman aikana ja kaksi seuraavaa osumaa vahvalla liikkeellä ja juoksuvoimalla tehdyillä vastaisku maaleilla.

Esport Oilers – Josba 13-2 (2-0, 5-0, 6-2)

Sunnuntaina seuraava peli Oilersia vastaan, joka edellisessä kohtaamisessa oli varsin tyly vieras kun pelattiin ”kotiturnausta” Enon liikuntahallilla. Ottelu alkoikin murheellisesti kun jo ensimmäisessä vaihdossa Espoo siirtyi 1-0 johtoon. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Josballe tarjottiin ylivoimaa, joka tänään olikin taas uudessa koostumuksessa loukkaantumisten vuoksi. Tällä kertaa YV sai aikaa pari kolme hyvää tekopaikkaa mutta tasoitus jäi tekemättä. Tämän jälkeen peli tasaantui ja seuraavasta maalista väännettiin tasaväkisesti. 2-0 johtoon Oilers siirtyi kahdella yhtä vastaan – vastaiskun jälkeen seuranneen pomppupallon ansiosta.

Toisessa erässä vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen Oilers siirtyi 3-0 johtoon vahvan yksilösuorituksen jälkeen. Ajassa 31.29 molemmille joukkueille tuomittiin jäähyt jälkipelistä, mikä oli varsin kummallinen tuomio ainakin ko. tilanteesta. Pelin tunnetasosta kertoneekin se, että molempia joukkueita puhuteltiin jälkipelistä ja siitä huomauteltiin useampia kertoja. Oilersin 4-0 osuman jälkeen Josban peli hajosi aivan täysin jäähyihin ja jäähyilyyn. 46 jäähyminuuttia toiseen erään kertonee erän lopusta kaiken oleellisen. Toisen erän loppuun vastustaja teki kolme ylivoimaosumaa siirtyen erätauolle 7-0 johdossa.
Kolmanteen erään Josballe jäi enää 11 + yksi puolikuntoinen kenttäpelaajaa taistelemaan ottelun loppuun saakka. Niko piti joukkuetta pystyssä pelaamalla kauden parhaan ottelunsa ja estämällä tuloksen valossa täydellisen repsahtamisen. Tiukan alivoimataistelun jälkeen Oilers sai kahdeksannen osumansa tasakentällisin pelatessa. Josba kavensi 1-8:aan ajassa 48.31. Oilers kuitenkin jaksoi jauhaa leveällä rosterilla ottelun loppuun saakka ja lopulta tunne- ja vaiherikkaan ottelun jälkeen loppunumerot 13-2 Oilersille.

Mitä viikonlopusta jäi Helsingin reissulta käteen? Kahdeksan tehtyä maalia SM – sarjassa. Lauantaina pelin olisi maalipaikkojen ja maalintekotilanteiden valossa pitänyt kääntyä väkisinkin meille, mutta onnea ei ollut mukana, ei sitten yhtään. Kaikki maalit tulevat tällä hetkellä kovan työn tuloksena. Maalivahtipeli oli tänä viikonloppuna hyvällä tasolla. Huolto toimi molempina päivinä erinomaisesti. Huomioitavaa on edelleen pelinopeus ja – tempo, kovuus 1vs1 tilanteissa, juoksuvoima ja fysiikka sekä henkilökohtainen taito. Sarjan kärkijoukkueet ovat edellä, mutta hyvällä treenaamisella ero on otettavissa kiinni. Tämä kausi opettaa ja näyttää meille sen, mitä vaatii pelata tällä sarjatasolla ja mikä sen ero on aluesarjoihin.

Pelit jatkuvat 30.1. klo. 15.30 kun tulemme jälleen Helsinkiin M-Teamin vieraaksi.