C2SM: Kylmää kyytiä Enossa

Josba – Oilers NG 5-18 (3-4, 0-9, 2-5)

C2 SM- sarja jatkui ensimmäisellä kotipelillä Enossa. Huonon salitilanteen vuoksi peli pelattiin Enon liikuntahallilla, joka oli myös meidän joukkueellemme omalla tavallaan vieraspeli, ainakin hallin suhteen. Osa pelaajista oli käynyt paikan päällä yhdet treenit, osa oli paikalla ensimmäistä kertaa.

Ensimmäinen tapaaminen Oilersin kanssa päättyi niukkaan 1-2 tappioon ja peli oli varsin tasaista vääntöä Mosahallilla. Tänään ensimmäinen erä, tai ainakin sen ensimmäiset 19 minuuttia olivat Josban suvereenia hallintaa. Jalka, pallo ja miehet liikkuivat ja paine oli pääosin koko ajan Oilers päädyssä. Laukauksetkin taisivat mennä Josballe aika suurella marginaalilla. Oilers sai kuitenkin erän viimeisellä minuutilla kaksi nopeaa ja helppoa maalia ja erätauolle mentiinkin 3-4 tappio asemassa.
Jotain kummaa joukkueessa sitten tapahtui noiden kahden maalin aikana. Erätauolla oli kopissa vakavia poikia ja toisessa erässä kentälle astelikin aivan eri joukkue. Mikään ei toiminut toisessa erässä ja Oilers vei erän nimiinsä murskaavin 0-9 lukemin.

Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tekemään omaa suoritusta ilman paineta ja oppien pelistä. Mutta myös hakemaan siitä henkilökohtaista tekemisen tason nostamista sekä siitä, mikä on salibandyssä hauskaa ja itseä sytyttävää ja motivoivaa. Kuitenkin ensimmäisen maalin teki vastustaja ylivoimalla, mutta seuraavan Josban uusi ylivoimakoostumus. Vapautuneessa ja paineettomassa tilanteessa Oilers teki vielä viisi maalia meidän kahta vastaan. Viimeinen maali tuli hienosta yksilösuorituksesta ja koko pelin ajan korostetusta hyvästä liikkeestä ja rohkeasta haastamisesta pallollisena.

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Joukkue, kun on omalla tasollaan, pystyy pelaamaan erittäin hyvin ja hyvää säbää ihan sarjan kärkiporukoita vastaan. Uuden tason opettelu on vielä vaiheessa, ehjä suoritus ei vielä kestä jokaisessa pelissä koko 60 minuuttia. Uudet pelipaikat toimivat pääsääntöisesti erittäin hyvin ja toivat uutta virtaa ja tekemisen meininkiä koko porukkaan. Pelistä opitaan koko ajan lisää, sekä pelaajien että valmennuksen osalta. Pienellä viilauksella ja huolellisuudella ja henkilökohtaisella tekemisen tason nostamisella saadaan vielä porukasta irti paljon enemmän. Ja taas, vaikka tulosta ja vastustajaa kunnioitetaan, tekeminen kentällä oli kuitenkin tasaista, kaveri sai maalit meidän merkkaus virheistä ja ylipäätään virheistä tai kommunikaation puutteesta pelaajien kesken.

Huomenna kotipelit jatkuvat Joensuun parhaassa salibandy hallissa Intersport Liikuntakeskuksella klo 14, kun kylään saapuu SSV. Valmistautuminen huomiseen peliin on jo alkanut, tulkaahan katsomaan kun Josban C2 SM – sarjajoukkue lähtee metsästämään sisuuntuneena lisää sarjapisteitä.