C2SM- joukkue ärhäkkänä kotiluolassaan

Josba – SB Vantaa, 7-7 (0-1, 3-2, 4-4, 0-0) ottelutapahtumat

Parin viikon pelitauon jälkeen Intersport liikuntakeskukselle asteli päättäväinen ja isännän ottein pelannut Josban C2 SM- sarjajoukkue. Vaikuttaa siltä että joukkue alkaa olla tottunut uusiin vastustajiinsa ja alkaa luottaa entistä enemmän omaan osaamiseensa ja – itseensä. Peli on aina kiinni pelillisestä taitotasosta että psyykkisistä valmiuksista ja tänään koko C2 porukalla oli paketti hyvin kasassa.

Ensimmäinen erä oli Josbalaisittain katsottuna meidän, liike riitti hyvin ja tuhannen taalan paikkoja oli puolisen kymmentä. Vanhan kliseen mukaan, kun hyvistäkään paikoista ei saatu palloa sisään niin kaveri pistää harmittoman näköisen rystynoston sitten yläpörsään. Ensimmäiselle erätauolle asteltiin koppiin maalin tappioasemassa.

Toiseen erään tarkistettiin hieman taktisia kuvioita, mikä tuottikin tulosta heti kahdenkymmenen viiden sekunnin pelin jälkeen. Toisen erän puolessa välissä Vantaa sai ylivoiman minkä he käyttivätkin hyväkseen siirtyen 1-2 johtoon. Josban alivoima on kokenut muutoksia ja uudet vastuut ja pelipaikat olivat vielä tänään hieman hakusessa. Vantaa hyvä YV tekikin pelissä kaksi samanlaista nättiä maalia, ja tähän pitää meidän hieman hakea tarkennusta sitten viikolla treeneissä. Kuitenkin toisessa erässä Vantaan molemmat maalit kuitattiin nopeasti ja työntekemisen kautta ja erätauolle alun salamamaalin ansioista yhden maalin johdossa.

Kolmas erä alkoi vastustajan kannalta samalla lailla kuin meillä toinen. 0.18 kellossa ja peli tasan. Vantaa onnistui tekemään tänään kolme identtistä maalia, Atte Auvinen isokokoisena ja taitavana pelaajana hassutteli koko kentän läpi ja sai hienoja maaleja ja onnistumisia. Josban mentyä jo 6-4 johtoon ajassa 48.11 alkoi tuntua siltä että peli alkaa kääntyä meille. Mutta vantaalaiset olivat toista mieltä ja tulivat neljän minuutin sisällä tasoihin. Ajassa 52.50 Josba sai pelin toisen ylivoiman, jossa tarjottiin tilaisuutta tehdä johtomaali. Tällä kertaa pojat käyttivät tilaisuuden loistavasti hyväkseen, vetoja haettiin laajalla rintamalla ja sen lisäksi taisteltiin uhrautuvasti omassa päässä Vantaan alivoimayrityksiä vastaan. Pelikellon näyttäessä 54.20 Josba jälleen maalin karkumatkalle. Mutta pieni merkkausvirhe ja unohdus tiukassa tilanteessa ja pari minuuttia ennen pelin loppua Vantaa kuittaa jälleen pelin tasoihin. Kun jatkoaikakaan ei tuo tällä kertaa selvyyttä paremmasta, niin pisteet tasattiin tummassa Joensuun yössä tasapeliin 7-7.

Edelliset kohtaamiset SB Vantaan kanssa ovat kaikki päättyneet tappioon. Tällä kertaa tuntui siltä, että Josba oli kuskin paikalla mutta vielä tällä kertaa ei rahkeet riittäneet täysiin pisteisiin. Torjunnat menivät Josba 14, Vantaa 23, sekin kertonee jotain. Pelissä on paljon hyvää, joukkuehenki poikien kesken kohdallaan ja tekeminen kokoajan nousujohteista. Tämä joukkue oppii jokaisesta pelistä ja kehittää omaa tekemistään koko ajan.

Millainen on huomisen peli-ilme, sen jokainen voi tulla tarkistamaan huomenna Josban kotiluolaan Intersport liikuntakeskukselle klo 14.00, jolloin vastaan astelee vieraita Helsingistä, M-Team. Ilmainen sisäänpääsy ja kahvio palvelee. Tule kannustamaan pojat voittoon!