C2SM: Josba – M-Team, 8-9 (4-5, 0-2, 4-2)

SM-sarjajoukkue jatkoi taisteluaan sunnuntaina M-Teamia vastaan. Peliin lähtiessä oli ajatuksena käyttää koko rosteria ja antaa jokaiselle pelaajalle peliaikaa. Tavoitteena oli myös saada aikaan liikkuvaa ja kovatempoista peliä jossa riittäisi vauhtia ja tilanteita.

Ensimmäinen erä olikin melkoista kilpajuoksua päästä päähän, jossa maaleja tehtailtiin vuorotahtiin. Kuitenkaan missään vaiheessa Josban suuniteltu karvauspeli tai rytmitys eivät lähteneet kunnolla toimimaan vaan vastustaja pääsi rokottamaan maaleja luvattoman helposti parhaalta tekosektorilta. Muutama harmittava mutta selkeä virhe sekä alivoima antoi M-teamille viisi maalia ensimmäisessä erässä. Oikeastaan voi sanoa että M-team rokotti tänään todella tehokkaalla prosentilla meidän tekemämme virheet. Toisaalta meillä onnistui tänään monet niistä pelaajista, joilla onnistumiset ja peliaikakin ovat olleet pienemmässä roolissa.

Toiseen erään muutettiin ketjuja ja karvaustapaa tutumpaan ja turvallisempaan. Ilmeisesti tämä oli liiankin tuttua, tuntui että kentällä oli todella unelias meininki ja aktiivisen vastaiskupelaamisen sijaan aloimme toteuttaa passiivista paikallaan odottelua. Lisäksi kun vedot ja aktiivisuus puuttuivat , niin erä hävittiin 0-2. M-team sen sijaan pelasi järkevästi, rauhoitti peliä oman maalin taakse ja haki ja odotti meidän ratkaisujamme ja mahdollisia virheitä. Kummallista kyllä, tänään pallokontrolli oli enemmän M-teamilla kuin meillä.

Kolmas erä ja uudet kujeet. Mitä voi vajaassa kymmenessä minuutissa tehdä? Paljonkin. Herätellä joukkuetta. Tsempata ja kannustaa. Hakea luottamusta ja hyvää ilmapiiriä. Etsiä kuumia pelaajia. Vaihtaa taktiikkaa. Mutta mitä niistä ja kaikista muista vaihtoehdoista kannattaa tehdä kesken pelin? Meidän ratkaisumme oli tällä kertaa vaihtaa vielä kerran muutamia pelipaikkoja. Vaihtaa karvaustapaa. Ja se tuntuikin toimivan. 4-8 tappioasemasta pojat jaksoivat punnertaa vielä hermoja kutkuttavaan 8-9 tilanteeseen. Siihen mahtui hieno YV, uskomattaman hienoja yksilösuorituksia ja maaleja. Itseluottamusta ja tunnetta että tämä vielä käännetään. Mutta loppuun, viimeisille sekunneille mahtui myös vastustajan maalivahdin kaksi upeaa gamesaver torjuntaa, joista koko satapäinen joensuulaisyleisö oli varma että tasoitus tulee. Mutta tällä kertaa kellossa loppui peliaika ennen tasoitusta.

Kuitenkin tänään voitimme viimeisen erän, jotka edellisissä peleissä olimme hävinneet monella maalilla. Tällä kertaa saimme takaa-ajoasemassa päät pystyyn ja todellisen kirivaiheen päälle. Todella hienoa tekemistä pojilta ja varmasti oli tunteiden vuoristorataa sekä katsomossa että penkillä. Kiitokset M-Teamille hyvästä ottelusta.

Pelin jälkeen hyviä kysymyksiä joukkueelta ja keskustelua. Sm- sarja on sellainen, että ei ole helppoja otteluita. Pelataanhan Suomen parhaita vastaan. Sarjataulukko ei kerro yksittäisistä otteluista mitään. Jokainen ottelu on kova ottelu, jossa mitään ei saa ilmaiseksi. Energiataso ja jaksaminen, eilen kova ottelu alla, miten voimat riittävät seuraavana päivänä? Paljon kysymyksiä mietittävänä. Mutta vastauksiakin on: treenit jatkuvat huomenna, kohta on joululoma ja seuraava ottelu on sitten 10.01. jolloin kotipelit jatkuvat Interillä ja vastaan astelee Ponovo Lappeenrannasta.

Kiitokset Sponsoreille, kotijoukoille, kannustajille, toimihenkilöille ja vastustajille kuluneesta syyskaudesta. Josba C2- joukkue kiittää!