C2 -01 Tampereella TFT turnauksen voittoon! Kuvagalleria linkki lisätty

Josba C2-01 TFT finaali kuvagalleria

Tampereella pelattiin Ilveksen järjestämä salibandyturnaus 23-24.4.2016. Josban -01 joukkue osallistui kilpasarjaan jossa mukana oli seitsemän joukkuetta kahdessa eri lohkossa. Joukkue saapui Tampereelle jo edellisenä iltana, sillä pelit alkoivat lauantaina heti aamusta yhdeksältä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli isäntäjoukkue Ilves. Josba valmistautui ensimmäiseen otteluunsa huolellisesti, mutta Ilves oli selkeästi valmiimpi otteluun. Josba on tällä kaudella tottunut pelaamaan yksittäisiä otteluja tehokkaalla peliajalla ja turnauksen ensimmäinen peli menikin juoksevaa ja lyhyttä peliaikaa ihmetellessä (2 x 15 minuuttia juoksevalla ajalla). Toisen erän lopulla Josba alkoi saada pelijuonesta kiinni, mutta aika loppui armottomasti kesken. Ensimmäisestä ottelusta tappio Ilvekselle 2-4.

Toiseen otteluun saimme vastustajaksi Esport Oilersin. Joukkueesta huomasi että ”uusi” pelirytmi oli löytynyt ja olimme peliin ihan eri tavalla valmiita. Myös taktiikassa teimme selkeät muutokset ja tämän myötä ilme ja esitys olivat aivan toista luokkaa. Pelin hallinta oli Josballa ja pelin painopiste espoolaisten päädyssä. Helpottava 3-0 voitto antoi itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen.

Päivän kolmanteen otteluun asteli vastaan jälleen uusi tuttavuus, Oulun ylpeys OLS. Pelistä tulikin todellinen sykkeen nostattaja koko porukalle huoltoa myöten. Josba sai avausmaalin ja ottelun ainoan maalin vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen tolpat ja ylärima kolisivat molemmissa päissä ja yleisö eli ja jännitti voimakkaasti mukana. Vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä loppuun saakka, ottelu oli vauhdikas ja hyvä tempoinen puolituntinen.

Lauantai-ilta jatkui sitten saunomisella ja illan viettämisellä hotellilla. Joukkueen tekemisen fokuksesta kertoo jotain se, että sovituista aikarajoista pidettiin hyvin kiinni, sekä illalla että aamulla. Tampereelle oli tultu ennen kaikkea pelaamaan, mutta myös lujittamaan joukkueen yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä.

Sunnuntaina oli edessä välieräpeli toisen lohkon voittajaa LeKiä vastaan. Josba oli tosin oman lohkonsa jaetulla ykköstilalla Ilveksen kanssa (Josballa tappio ja kaksi voittoa, Ilveksellä voitto ja kaksi tasapeliä), mutta keskinäinen peli ratkaisi järjestyksen sarjataulukossa. Välierästä muodostui hyvin kaksijakoinen, ensin Josba meni 3-0 johtoon ja hallinta oli täysin Josballa. Sen jälkeen Lekin vahvat vastaiskupelaajat alkoivat haastaa voimakkaasti jalalla Josban puolustusta ja kuroivat tällä tavalla maalieron lopulta tasaan. Kuitenkin kuusi sekuntia ennen erän loppua Josba onnistui vielä kerran maalin teossa ja ottelun jännitys purkautui koko joukkueen juostessa kentälle tuulettamaan voitto-osumaa.

Voitto ja sen myötä edessä Finaaliottelu Porin Karhuja vastaan! Jälleen ottelun alku oli Josbalta erittäin vahva, ensin 1-0 johtoon tasakentällisin. Sen jälkeen tänään 100 prosenttisesti toiminut alivoima hyydytti porilaisten vaarallisen yv:n ja jäähyn loputtua kuittasi pelin kahteen nollaan. Seuraavan alivoiman aikana Josba lisäsi johtoaan kolmeen nollaan ja Karhut olivat pakotettuja aikalisään. Ennen erän loppua Karhut saivat aikaan ensimmäisen maalinsa ja kavensivat tilanteeksi 1-3. Ottelun toinen ja viimeinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Josba avasi ja rakensi ja piti palloa, Karhut iskivät vahvalla jalalla ja liikkeellä vastaan aina kun saivat paikan. Tällä kertaa kovat haastot saivatkin Josban pakkaa avautumaan sen verran että Karhut tulivat toisessa erässä tasoihin 3-3. Edessä oli viiden minuutin jatkoaika. Suunnitelma oli että yhtään ei lähdetä peruuttelemaan vaan korostettiin rohkeaa pelaamista ja luottamista itseen ja joukkuekavereihin. Tällä kertaa pelaamalla ei saatu selvyyttä paremmuudesta, vaan turnauksen voittaja oli haettava rangaistuslaukauksilla. Kolme pelaajaa valittiin tuohon äärimmäisen jännittävään ja paineita tuottavaan tilanteeseen. Juuso oli tällä kertaa ainoa maalintekijä, mutta kun Niko torjui maalilla kaikki kolme Karhujen yritystä, oli kultajuhlat valmiita alkamaan!

Turnaus tarjosi hyviä ja kovia pelejä pitkän tauon jälkeen. Saatiin pelata uusia joukkueita vastaan ja kohdata erilaisia pelitapoja ja – tyylejä. Ennen kaikkea reissu tarjosi joukkueelle yhteisiä ja yhdistäviä hetkiä ja kokemuksia. Tämä oli yksi välietappi ja hieno voitto ja saavutus matkalla kohti syksyn SM – karsintoja. Onnea pojat! Viikonloppuna nähtiin taistelua, periksiantamattomuutta, rohkeutta, onnistumisia laajalla rintamalla. Mutta myös hyvää fiilistä ja joukkuehenkeä, yhdessä tekemistä. Tästä on hyvä jatkaa kevään ja kesän treenijaksoa.

DSC_9988