C2 SM: SB Vantaa – Josba, 9-8 (1-3, 3-2, 5-3)

SM- sarja jatkui vieraspelillä SB Vantaan vieraan Myyrmäen urheiluhallilla. Kyseessä oli iltapeli, joka alkoi lauantaina 18.30. Jälleen kerran ottelun alku oli Josbalta vahva, muutaman ensimmäisen hieman heikomman vaihdon jälkeen. Viidentoista pelatun minuutin jälkeen Josba johti ottelua 3-0 ja peli oli täysin omassa hallussa. Kaikki kolme kenttää olivat tänään hyvällä pelipäällä ja hyökkäyksiä vyörytettiin Vantaan päätyyn. Vantaa sai ensimmäisen maalinsa kun meidän oma pelisysteemimme hajosi puolustuspäässä ja aloimme juoksemaan pallon perässä järkevän ja sovitun pelisysteemin sijasta. Erässä oli kolmen maalin lisäksi puolenkymmentä erittäin hyvää maalipaikkaa ja suurempi maalimäärä ei olisi ollut suurikaan vääryys.

Toinen erä oli hyvin rikkonainen. Josba sai kolme ylivoimaa, joista ensimmäisen aikana Vantaa sai rangaistuslaukauksen kyseenalaisen korkea maila – tuomion seurauksena. Niko sai yrityksen puoliksi torjuttua mutta harmittavasti pallo kimposi torjunnasta ja pompahti maaliin. Vantaa tuli 3-3 tasoihin, mutta seitsemän minuuttia tästä ja josba johti jälleen peliä kahden maalin turvin. Vantaan illan tehokkain pelaaja Riku Kallunki (5+0) toi kuitenkin erän loppupuolella vastustajan jälleen maalin päähän ja toiselle erätauolle lähdettiin Josban 5-4 johdossa.

Kolmannen erän alkuun Josba siirtyi toisessa vaihdossa jälleen kerran kahden maalin johtoon 6-4. Kuitenkin ottelussa sattui Josballe erittäin musta kuusi sekuntinen, jonka aikana Vantaa teki kaksi maalia ja tuli 6-6 tasatilanteeseen. Kun ottelua oli jäljellä reilu yhdeksän minuuttia, Josba siirtyi alivoimalla jälleen kerran maalin johtoon. Alivoimasta selvittiin kunnialla, mutta heti rangaistuksen päätyttyä Vantaan hyökkäys jatkui ja pitkän pyörityksen päätteeksi Vantaa tuli jälleen tasatilanteeseen. Ja ottelun kuvaa mukaillen, pari minuuttia tästä ja Josba jälleen maalin johtoon. Erän loppuun sattui jälleen jäähyjä jotka tällä kertaa kostautuivat. Ensin Vantaa tuli tasoihin Josban 4-3 ylivoiman aikana, ja siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ylivoimalla kun peliä oli jäljellä 1.20. Tällä kertaa Josban hieno taistelu ei riittänyt, vaan pisteet jäivät Vantaalle.

Tänään peli-ilme kaikilla kolmella ketjulla oli hyvä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja nähtiinpä tänään taas yhden pelaajan osalta ensimmäinen sm- sarja maali, samoin ainakin kaksi ensimmäistä syöttöpistettä. Onnistumisia tuli tänään laajalla rintamalla. Huomion arvoista on myös se, että kaikki tällä hetkellä joukkueessa mukana olevat ovat onnistuneet saamaan itselleen onnistumisia sm- sarjassa myös pisteiden valossa. Pelin painopiste oli tänään Vantaan päädyssä, josta kertoo myös tilastojen torjunnat, Josba: 14, Vantaa 19. Pitkän päivän rasitus ja kovan pelin jännitys ja väsymys alkoi näkyä kolmannessa erässä, tuli paljon helppoja virheitä ja osa maaleista suorastaan lahjoitettiin vastustajalle. Kuitenkin päivässä oli paljon positiivista, maalipaikkoja oli runsaasti ja koko joukkueen esitys varsin yritteliäs ja taisteluilme oli kohdallaan.

Tällä kaudella jäljellä on vielä kaksi ottelua, kotipelit Enon liikuntahallilla hiihtolomaviikon viikonloppuna. 12.3. vieraaksi tulee ÅiF, ottelu alkaa klo. 17.30. Sunnuntaina vastassa on Erä, sunnuntain ottelu alkaa klo. 14.00. Tervetuloa kannustamaan pojat voittoon kauden viimeisissä otteluissa!