C2 SM joukkue takaisin voittojen tielle

M-Team – Josba 4-6 (1-2,1-3, 2-1)

C2 SM- sarja jatkui vieraspeleillä Ruskeasuolla M-Teamin vieraana. Edelliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja taisteluita, viimeksi M-Team voitti maalilla, sitä edellisen kohtaamisen vei Josba nimiinsä parin maalin erolla. Tämän päivän vastustaja on ollut huimassa nousujohteisessa pelivireessä voittaen esimerkiksi sarjajohtaja Oilersin viikko sitten 8-5 ja SB vantaan 6-5. Tiukkaa vääntöä oli siis luvassa ja sitä myös saatiin.

Ensimmäinen erä oli selkeästi Josban hallintaa. Siirryimme 0-1 johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, onnistuimme nollaamaan M-Teamin ylivoiman kymmenen minuutin kohdalla ja siirryimme 0-2 johtoon alivoiman jälkeen seuranneessa vaihdossa. Ensimmäinen maali syntyi hienon haastamisen ja liikkeen ansiosta, toisessa maalissa selkeä puhe kentällä mahdollisti puolustajan nousemisen josta upea syöttö keskelle ja loistava suoraan syötöstä veto. M-team kavensi erän lopussa 1-2:n pienen puolustuspään nukahduksen johdosta.

Toisessa erässä Josban vahva ote jatkui ja peli säilyi meidän hallinnassamme. 1-3 maali oli todella mallikas (”viime kauden”) klip-klap syöttöketju ja viimeistely takatolpilta tyhjiin. 1-4 maali upposi taas puolustajan tontilta vahvalla kanttilaukauksella. 1-5 maali syntyi hirmuvedolla suoraan syötöstä keskeltä jättäen vastustajan maalivahdin täysin vaille mahdollisuuksia torjua. M-Team sai 2-5 kavennusmaalin harmittoman näköisestä puolittaisesta syötöstä, joka lipui maalin vahvan maskin takaa.

Pitkästä aikaa joukkue toiselle erätauolle turvallisen tuntuisessa johtoasemassa ja selkeällä pelinhallinalla. Nuori joukkue käyttikin erätauon hienolla tavalla, keskittyneesti kuunnellen valmennuksen ohjeita, sekä keskenään tilannetta läpikäyden keskustellen ja toisiaan motivoiden. Kolmas erä oli kuitenkin pienten henkilökohtaisten virheiden sävyttämä. 3-5 kavennus tuli harhasyötön seurauksena josta vastustaja vastaiskuun. 4-5 kavennuksessa samalla lailla hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi viisikon etäisyydet kasvoivat liian suuriksi ja puolustaja jäi liian yksin vailla riittävää tukea ja mahdollisuutta syöttää. Alettiin olla taas jännän äärellä. Edelliset neljä ottelua olimme hävinneet ja sitä ennen tiukka tasapeli. Kuitenkin tilanteen tuoma jännitys ja paineet kestettiin, viisi minuuttia M-Teamin kavennuksesta vasemmalta laidalta lähtenyt vihainen kantti upposi vastustajan verkkoon ja vapautti ja helpotti meidän omaa pelaamistamme. Kolmanteen erään M-Team lisäsi tempoa ja sai muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja. Tällä kertaa kuitenkin maltillinen ja järkevä ja omalla tasolla pelaaminen ja loistava maalivahtipeli toivat halutun tuloksen ja katkaisivat joukkuetta rasittaneen tappioputken.

Pelit jatkuvat 27.2., jolloin tulemme SB Vantaan vieraaksi klo 18.30 alkavaan otteluun.