C2-99 peleillä Varkaudessa (99 aluesarja, pelattu 10.11.2013)

Tuplaviikonlopun osa 2 juttu hieman viivähti, liekö muste loppunut vai jäikö muuten vaan väsyneisiin jalkoihin.
Läksimme edellisen päivän 98-sarjan jälkeen oman ikäluokan turnaukseen Varkauteen, jossa odotti vastikään lakattu parketti. Vastaan asettuivat Kuopion SB Welhot Flames ja toisessa ottelussa Savonlinnan Top Team.

Welhoja vastaan läksimme vajaan vuorokauden sisällä olevaan kolmanteen otteluun suhteellisen pirteällä jalalla. Peli lähti tunnustellen käyntiin ja vasta ajassa 7:38 siirryttiin yv-maalilla 1-0 johtoon, joka oli myös erän päätöslukemat.
Toiseen erään aktiivisuus nousi hieman, mutta kaveri pääsi kuittaamaan heti erän alkuminuuteilla av-maalilla. Tämä kuitattiin kuitenkin puolen minuutin kuluessa kahdesti ja erän loppupuolella vielä tuplat, joten toinen erä päättyi lukemiin 5-2. Kolmas erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja saatiin heti siihen onnistuminen 40 sekunnin pelaamisen jälkeen. Peli meni täysin meidän nuottien mukaan pelin päättyessä 10-4. Hieman oli lieveilmiöitä vastustajan pelissä, joka tuli tällä kertaa yhden pelaajan osalta koko pelin ajan. Kahta kaveria tulpella tuli keihästettyä ja yhtä pelaajaa mailalla lyöden reiteen, josta osittain verta vuotava haava. Tällaiset tahalliset teot pitää karsia lajista pois. Tästä tuomareita kahdesti huomautimme, että laittaavat kyseisen pelaajan seurantaan. Mitään ei tapahtunut sen osalta ja homma jatkui, ilmeisesti kahta sen jälkeistä tekoa ei syystä tai toisesta pelin tuoksinnassa huomattu. Keskustelin vastustajan valmentajan kanssa ja hän otti kyseisen kaverin puhutteluun. Kiitos siitä kuuluu heidän valmennukselle, että ottautuivat asiaan heti kiinni, ettei vastaava toistu enää jatkossa. Hyviä pelejä jatkossa.

SB Welhot Flames-JOSBA (0-1, 2-4, 1-5)

Toisessa ottelussa vastaan tuli nuorekas Top Team, joka tulikin neljättä peliään vajaassa vuorokaudessa starttaavan Josban haastajaksi edellistä turnausta paremmalla sykkeellä vastaan. Väsyneen kotijoukkueen peli oli erittäin tahmeata lukuisista maalipaikoista ja pelin hallinnasta huolimatta. Top Team puolusti kurinalaisesti ja pyrki nopeisiin vastahyökkäyksiin ja Josba pelasi pääsääntöisesti vastustajan päädyssä. Viimeistelyssä oli myös sitä kuuluisaa ”huonoa” tuuria matkassa kun reilut 10 laukausta päätyi vastustajan tolpan tai yläriman kautta pelinaikana pois päin kaverin maalin perukoilta. En muista kovinkaan montaa ottelua tämän seitsemän vuoden aikana, jossa olisimme rautoja kolisutelleet tuolla tavalla. Yhden pelaajan osalta tämä tapahtui 4-5 kertaa, mutta onneksi edes yhdellä onnistumisella hänet palkittiin. Tavallaan ”tehottomuus” hyvissä maalipaikoissa vaivasi ja koputeltiin myös turhan usein puolustavan kilpikonnan kuorta pää edellä kun pallo olisi voinut tehdä vielä nopeammin töitä. Keskittymistä ja väsymystä kuvaavat kaksi jäähyä väärästä etäisyydestä, jossa meidän puolustajat niissä kunnostautuivat. Tämän tyyppiset jäähyt eivät mielestäni kuulu enää meidän ikäluokan peleihin. Ottelu päättyi 3-1 tulokseen ja siihen ei kyllä voi olla tyytyväinen, mutta 2 pistettä kuitenkin tuli plakkariin. Hyvä haasto Top Teamilta, joten onnittelut heille hyvästä pelistä!

JOSBA- Top Team (2-1, 1-0, 0-0)

Kokonaisuutena, meidän onneksi, nämä tuplaviikonloput ovat nyt taakse jäänyttä aikaa ja pääsemme keskittymään kahteen peliin per viikonloppu, joten olemme toivottavasti tuoreemmalla jalalla jatkopelejä ajatelle. Turnausviikonloput ovat menneet silleen, että ensimmäinen turnaus on ollut 98 ikäluokan aluesarjaa ja toisena päivänä perässä tämä meidän pääsarja tällä hetkellä eli 99 aluesarja. Jatkossa luvataan haastaa 99 sarjalaiset aktiivisella pelillä ja tuoreella jalalla, joten on mielenkiintoista nähdä 1.12 Kontiolahdella kun haastamme sarjakärjessa olevat Leban ja Hupan Kontiolahden urheiluhallin erittäin hyvällä alustalla. Sitä ennen käymme haastamassa viikkoa ennen 98 aluesarjassa sen ikäluokan Welhot Flames joukkueen sekä uuden tuttavuuden Lieksan innon.