C1 SM-sarja Play Off – Karsinta: Ponovo – Josba, 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Josba C1 jatkaa pelejään SM- sarjan Play Off – karsinnoissa. Tämän päivän ottelussa oli panoksena pääseminen jatkopeleihin SM- sarjan joukkueita vastaan, sekä Karjalan herruus. Runkosarjassa sekä Josba että Ponovo voittivat kotonaan maalilla, eli tiukkaakin tiukempi vääntö oli luvassa tämän päivän Divarin huippuottelussa. Peliin Josba pääsi lähtemään täydellä rosterillaan, viikolla olleet sairastelut olivat enää muisto vaan.

Ottelu alkoi ennakkokaavailujen mukaisesti tarkalla pelillä. Vastustaja tuli otteluun todella fyysisesti ja mustelmia alkoi tulla heti ottelun alkuhetkistä alkaen. Erän alkupuolella maalipaikat olivat Josballa, Matti kilautti pallon kaksi kertaa maalirautoihin, ja taisipa niiden lisäksi olla vielä yksi tolppa myös mukana. Kuitenkin ensimmäinen maali nähtiin ottelun kahdeksannella minuutilla. Tuukka Tykki Tykkyläinen haastaa Ponovon puolustusta ja kanttaa pallon vastustamattomasti vastustajan verkkoon. Syötön tähän maalin tarjoili Onni Kantelinen. Ajassa 12.55 Ponovo sai rangaistuslaukauksen, jota edelsi tosin se, että pallo oli pannukakku-litteänä ainakin viisi sekuntia ennen kuin rike vihellettiin. Kuitenkin Niko Kettunen maalilla ei antanut Ponovon pelaajalle mitään mahdollisuutta, ja torjui rankkarin kylmän viileästi. Myös alivoima kestettiin hyvin, eikä Ponovon todella tehokas ylivoima päässyt tekemään pahojaan. Kuitenkin jäähyn jälkeisessä vaihdossa Ponovo tekee hienon vaparin, jossa ovelasti blokattiin pois meidän pelaajia ja vastustaja pääsee vapaasti laukaisemaan pallon Josban maaliin.

Toinen erä alkaa erinomaisesti. Josballa oli ylivoimaa jäljellä 28 sekuntia, ja Matti Karvinen pistää pallon Ponovon verkkoon todella vahvalla vedollaan puolesta kentästä. Syötön tähän tarjoili Rasmus Virkkunen. Johtoasemaa ei kestänyt kuin reilun minuutin verran, kun Ponovo pyörittää Josban puolustuksen aivan kahville ja vastustaja pääsee aivan vapaasti laittamaan pallon toisen kerran Josban verkkoon. 3-2 osuman Ponovo sai aivan ilmaiseksi. Vaihtoon karattiin alivoiman jälkeen liian nopeasti ja jätettiin pallollinen pakki yksin, ja kuinkas ollakaan peliväline löysi tiensä oman maalin edustalle, missä oli aivan yksin ja vapaana ponovon pelaaja ja pallo maalin perukoille. Vastutaja sai helpon ja halvan pukukoppimaalin aivan erän loppuun.
Kolmannessa erässä mitattiinkin sitten ennen kaikkea henkistä kanttia. Höntyämään ei saanut lähteä, mutta karvauspelaamista piti aktivoida että saadaan painetta Ponovon päätyyn ja maalille. Helpottavan tasoitusosuman teki Simo Harinen reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Vime aikoina todella pirteällä pelipäällä ollut Simo haastaa poikkeuksellisesti oikealta laidalta ja laittaa upealla vedolla pallon maaliin. Syötön tähän tarjoili Artturi Vänskä. Ottelun viimeisen ja voittomaalin teki Kapteeni Kantelinen. Onni haastoi ja raastoi vahvalla liikkeellä vastustajan maalin takana ja toimitti palloa maalille ihan väkisin. Ja kun seuraa tilanteet loppuun, niin hyviä asioita tapahtuu, tällä kertaa maalin muodossa. Syötön tähän antoi Eero Tanskanen. Erän loppuun Ponovo sai hyvin painetta Josban päätyyn, mutta tällä kertaa puolustuspelaaminen oli raudan lujaa eikä Ponovo päässyt enää tasoittamaan ottelua.

Ansaittu voitto Josballe tänään! Ottelun fyysisyydestä kertoo se, että kylmäpusseja meni tässä ottelussa saman verran kuin koko kaudella muutoin yhteensä. Mustelmia on varmasti joka ukolla enemmän kuin tarpeeksi ja kylmägeeliä kului hotellilla ihan mukavasti. Josballa on nyt alla kolme kovaa voittopeliä vieraissa, kaikki omalla tavallaan erilaisia taisteluita. Huomenna saamme mitata mihin koko talven harjoittelu ja viimeaikojen lento riittää, kun vastaan astelee SM- sarjan 7. sijoittunut Steelers Hämeenlinnasta. Syksyn karsinnoissa juurikin Steelers pudotti Ponovon SM- sarjasta, joten varmasti on kova ottelu tulossa. Peli alkaa klo. 15 ja se pelataan täällä Lappeenrannassa.
IMG_20170325_151910 (002)