C1 DIV playoff: Josba – Hatsina, 7-6 (4-0, 1-0, 2-6)

C1 playoff -taipale jatkuu!

C1 pudotuspelit jatkuivat otteluparien voittajien kohtaamisella. Runkosarjassa voitot menivät 1-1, joten tiukkaa taistelua odotettiin ja sitä saatiinkin. Ensimmäinen erä mentiin Josban komennossa, Hatsinan epäonnistuessa miltei kaikessa. Kahden minuutin jälkeen Tommi Naumanen siirtää Josban 1-0 johtoon Tuukka Fredrikssonin hienosta esityöstä. Kuuden minuutin kohdalla Artturi Vänskä lisää Josban johtoa kahteen nollaan Simo Harisen syötöstä. Reilu minuutti tästä ja Onni Kantelinen sivaltaa pallon alakulmaan Tatu Havulan syöttäessä. Sen verran oli vastustaja purjeissa että oli pakotettu aikalisään jo tässä vaiheessa ottelua. Kuitenkin erän viimeisen maalin teki Tuukka Hämäläinen. Hämis nousi hienosti puolustajan tontilta ja väläytti yleisölle mainiota laukaustaan.

Eilisessä pelissä poistuimme ensimmäiselle erätauolle neljän maalin tappioasemassa, tänään neljän maalin karkumatkalla. Toisesta erästä muodostuikin aivan erilainen kuin ensimmäisestä. Hatsina alkoi toimittamaan palloa maalille ja saikin paljon maalitilanteita ja -paikkoja. Kuitenkin erän ainoasta maalista vastasi Josba. Ajassa 27.01 Eelis Karhapää laittaa pallon maaliin Rasmus Virkkusen erinomaisesta esityöstä. Rasse nosti jalalla ylös omalta alueelta, ja malttoi katsoa paremmassa paikassa vapaana olleen Ekin. Hieno maali!

Kolmannesta erästä muodostuikin sitten oikea taistelu. Pikku hiljaa Hatsina hivuttautui lähemmäs maali maalilta, ja ajassa 57.50 tilanne olikin enää 6-5 Josballe. 5-0 tilanteessa keskittyminen ja tekemisen taso selkeästi herpaantui, alettiin pelata tilanteita vähän vajaaksi ja tämä alkoikin näkyä virheinä kentällä. Tärkeän 7-5 osuman teki Eelis Karhapää tarkalla kaukolaukauksella tyhjään maaliin, kun vastustaja koetti hakea tasoitusosumaa. Pitkään ei Josba saanut hengähtää, vaan ajassa 59.27 Hatsina jälleen tulee maalin päähän. Erän loppuun Josba sai vielä helpohkon jäähyn, mutta alivoima kesti lopun myllytyksen ja Josballe maalin voitto.

Viikonlopun pudotuspelit toivat vieraissa kaksi voittoa. Tämän kauden vieraspelisaldoon nähden se on huikea suoritus. Vaikka kolmas erä oli selkeästi Hatsinan hallintaa, täytyy nostaa hattua meidän pelaajille. Hermo piti, vaikka kaveri alkoi saada onnistumisia ja ottelu meni todella jännäksi. Kahden erän jälkeen 5-0 tilanne toi puseroon sen kuuluisan hyvänolon tunteen, vaikka se ei tahallista olekaan. Tärkeää oppia tuleviin koetoksiin.

Pudotuspelit jatkuvat ensiviikonloppuna. Lauantaina on vastassa runkosarjan kakkonen Ponovo. Ponovon kanssa voitot runkosarjassa olivat 1-1, Josba voitti kotona maalilla ja Ponovo kotonaan jatkoajalla. Odotettavissa on varmasti tiukka ja mielenkiintoinen vääntö pääsystä jatkoon.

1. divisioonan pudotuspelikierros pelataan Vaasassa 18.-19.3.

C1 1. divisioonan pudotuspelikierroksen tulospalvelu