C1 DIV: SB Vaasa – Josba, 6-8 (3-3, 2-4, 1-1)

C1- 1-Divisioona jatkui vieraspelillä Sb Vaasan kotiluolassa Botnia- hallissa. Vaasa on tuttu joukkue viime- ja tämän vuoden Sm-karsinnoista. Vuosi sitten karsintapeli Vaasassa päättyi 5-5 tasapeliin ja tänä vuonna jälleen tiukkojen vaiheiden jälkeen viimeisten minuuttien trillerillä Josban 6-5 voittoon. Tiedossa oli Vaasalaisten vahva ja kova ykkösviisikko, joka pystyy kyllä ratkaisemaan otteluita joukkueelle. Vaasan tie on ollut Divarissa vaikeahko, viidestä ensimmäisestä ottelustaan se on pystynyt voittamaan yhden, muissa otteluissa kärsinyt pieninumeroiset tappiot. Odotettavissa oli sisuuntunut ja kurssiaan muuttamaan pyrkivä Vaasan joukkue.

Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin kaksijakoinen. Kahden YV:n ja tasavajaan aikana Josba karkasi jo 3-0 johtoon. Vaasa ei oikein mitenkään saanut omaa peliään käyntiin ja keskittyikin ihan muihin asioihin kuin pelaamiseen. Liekö ensimmäisen kymmenminuuttisen tuoma hyvä olo hiipinyt liian mukavaksi, sillä kolmesta seuraavasta maalista vastasikin sitten Vaasa, ja erätauolle tasalukemissa 3-3. Josban palloton tekeminen loppui aivan täysin johtoasemassa, ja ensimmäinen erän loppu oli joukkueelle todella vaikea. Josban maalit tekivät ensimmäisessä erässä Onni Kantelinen (Veeti Kärki), Juuso Salomies ja Artturi Vänskä (Niko Kettunen).

Ensimmäinen erätauko oli varsin mielenkiintoinen. Kopissa oli hiljaisempaa kuin siellä kuuluisassa tehtaassa. Jalat tuntuivat olevan tukossa kahdeksan tunnin ajomatkan jäljiltä ja mielessä pyöri väkisinkin kolmen maalin johtoaseman menettäminen. Pitkään etsittiin oikeita sanoja ja tunnetilaa, peli alkoi uudelleen alusta.

Toiseen erään astelikin lopulta kopista aivan erilaisella energialla varustettu Josba. Heti erän alkuun toisessa vaihdossa Eero Tanskanen siirsi Josban johtoon Matti Karvisen syötöstä. Heti maalin jälkeen tuli molemmille joukkueille jäähy samanaikaisesti, mutta tällä kertaa Vaasa tasoitti tasavajaan aikana. Tämän jälkeen alkoi Josban tehojakso, kolmeen minuuttiin kolme maalia. Ensiksi tasavajaan loppuhetkillä Tommi Naumanen siirsi Josban johtoon Joona Kerosen syötöstä. Reilu minuutti ja Rasmus Virkkunen siirsi Josban kahden maalin karkumatkalle Jere Mäki syötöstä. Ja vajaa minuutti tästä Joona Keronen tykitti vahvan liikkeen jälkeen Josban kolmen maalin karkumatkalle Onni Kantelisen syötöstä. Tämän jälkeen Vaasa sai vielä kaksi melkein perättäistä jäähyä, mutta tällä kertaa kumpikaan ylivoimakoostumus ei onnistunut lisäämään Josban johtoa. Vaasa kuitenkin onnistui omalla ylivoimallaan kaventamaan tilanteeksi 5-8. Josba yritti rohkeasti haastaa pallollisena jalalla alivoimalla, mutta keskialueen mailaviidakko kostautui tällä kertaa.

Vajaan kahden minuutin pelin jälkeen kolmannessa erässä Tommi Naumanen siirsi Josban 8-5 johtoon Joona Kerosen syötöstä. Ajassa 50.45 Vaasa sai jälleen jäähyn, mutta tänään ei Josban ylivoimat saaneet palloa maaliin lukuisista huippupaikoista huolimatta. Erän loppuun Vaasa sai kavennettua tilanteen 6-8, mutta ei kuitenkaan saanut varsinaista loppukiriä tai mylläkkää Josban päätyyn pelin loppupuolella.

Josballe maistuva voitto pitkän matkan vieraspelistä. Pojilta hieno tason- ja tekemisen laadun nosto ensimmäisen erän jälkeen. Joukkue on oppinut pelaamaan tiukoissa paikoissa ja pystyy tällä kaudella kääntämään tiukat pelit edukseen. Huomioitavaa jatkossa on pitkien pelimatkojen rytmittäminen ja otteluun valmistautuminen tätä taustaa vasten. Lisäksi on vielä hieman pohdittavaa muutamien pelipaikkojen ja ketjukoostumusten suhteen. Toivotaan että huomenna saadaan peleille mukaan tänään loukkaantuneet Artturi ja Tuukka.

Huomenna luvassa tiukka vieraspeli Happeen vieraana. Ottelu alkaa klo 14 ja sitä voi seurata suorana tulospalvelun kautta.