C1 DIV: Ponovo-Josba 7-6 JA (2-4, 0-0, 4-2, 1-0)

Josban 6-2 johtoasema kääntyi pettymykseen ja jatkoaikatappioon Joutsenossa Ponovon vieraana.

Edellinen kohtaaminen Joensuussa päättyi Josban 6-5 voittoon. Tällä kaudella vieraspelit ovat olleet Josballe jostain syystä erittäin hankalia, ja tähän etsittiinkin valmistavalla viikolla lääkkeitä. Ja varsin mukavasti mietinnät näyttivätkin tuottaneet tulosta. Kahden pelatun minuutin kohdalla Tuukka Hämäläinen siirtää Josban 1-0 johtoon Tommi Naumasen syöttäessä. Tämän jälkeen väännettiinkin tasaisissa merkeissä, kunnes pallo pomppi Josban maalin edustalla ja kuinkas ollakaan löysi tiensä maaliin saakka. Tälläkään kertaa näissä irtopalloissa ei ollut tuuria mukana, vaan Ponovo tuli 1-1 tasoihin maalin johdosta. Minuutti tästä niin Ponovo lisää maalitehtailuaan, keskusta aukesi jälleen kerran kun ei luettu omien pelaajien liikettä ja Ponovo helpohkon näköisesti 2-1 johtoon. Josba ei tästä kuitenkaan ollut millänsäkään, vaan 19 sekunnin jälkeen Jarkko Levä toi Josban tasoihin Kasper Kettusen syöttäessä. Neljä sekuntia tästä ja Tuukka Tykkyläinen siirtää Josban jälleen johtoon Juuso Salomiehen syötöstä. Ja kolmisen minuuttia tästä niin Tuukka Fredriksson siirtää Josban jo 4-2 johtoon Jarkko Levä syötöstä. Erän loppuun Josba sai vielä kahden minuutin rangaistuksen mutta alivoima selvitti sen todella mallikkaasti pitäen Ponovon pois parhailta maalinteko paikoilta.

Toinen erä oli molemmilta erittäin tarkkaa pelaamista. 26.40 Josballe tarjottiin ratkaisun avaimia viiden minuutin ylivoiman merkeissä, mutta tällä kertaa ylivoima ei tuottanut kuin hyviä yrityksiä. Ylivoiman loppuun Josba sai vielä kahden minuutin rangaistuksen, mutta tasavajaa ja alivoima ei tuottanut tulosta kumpaankaan suuntaan.

Kolmas erä jatkui Josban otteessa. Heti erän alkuun Juuso Salomies siirtää Josban jo 5-2 johtoon Tuukka Hämäläisen syötöstä. Ja viisi minuuttia tästä, ja jälleen Juuso tekee maalin ja jälleen Tuukka Hämäläisen syötöstä. Turvallisen tuntuinen 6-2 johto Josballa kolmannessa erässä. Mutta Ponovo oli toista mieltä, se kuittasi heti seuraavassa vaihdossa maalin kaventaen tilanteeksi 3-6, ja sitä seuraavassa vaihdossa Ponovo juhli jälleen maalia, tullen jo 4-6 takaa-ajo asemaan. Aikalisän avulla koetettiin korostaa omaa pallollista tekemistä ja järkeä pelaamiseen, vauhtia kyllä oli (liikaakin) mutta ajatus ei ihan kerennyt vauhtiin mukaan. 5-6 maalin Ponovo teki ajassa 50:00. Ajassa 56:17 Josballe tarjottiin mahdollisuus lisäosumaan ylivoiman muodossa, mutta liika innokkuus kostautui kahden minuutin jäähynä. Tasavajaa eikä alivoima tuonut kummallekaan lisäosumia. 6-6 tasoituksen Ponovo teki rangaistulaukauksesta. Maalin edestä purettiin maaliin putoava pallo pois korkealla mailalla. Joona oli hienosti rankkarissa mukana, oli senteistä kiinni että pallo olisi tarttunut Joonan hyppysiin. Jatkoaika aaltoili päästä päähän, Ponovon osumassa oli peitto vähän myöhässä ja pallo ohjautui maaliin kahden Josban pelaajan jalkojen välistä.

Kolmannessa erässä oli todella monta laadukasta maalipaikkaa, yksi tilanne missä oli hyökkääjä vs. Ponovon maalivahti, sekä vihainen kantti joka kimposi takaisin ylärimasta, sekä muutama muu loistopaikka. Kuitenkin kokonaisuutena kolmannen erän viimeinen kymppi oli todella hermostunutta peliä Josbalta, ja kaveri sai itseluottamusta ja otetta kahden salamamaalin ansiosta. Toisaalta ensimmäiset 50 minuuttia Josba oli kuskin paikalla ja pelasi todella hyvää ja kurinalaista peliä. Tappiosta huolimatta täytyy todeta että peli oli molemmilta joukkueilta hyvää ja tiukkaa salibandya, ja Josba saa olla tyytyväinen ensimmäiseen 50:n pelattuun minuuttiin. Seuraavan ottelu Josballa on jo ensiviikon sunnuntaina, kun saamme vieraaksi SB Vaasan. Ottelu alkaa Energyllä klo. 14.00.