C1 DIV playoff: SB Vaasa – Josba, 6-8 (4-0, 2-2, 0-6)

Josba C1- Divarin Playoff pelien ensimmäinen kierros käynnistyi Vaasassa hienossa Botnia hallissa. Vaasaan joukkue matkusti jo perjantaina ja pääsi hyvin levätyn yön jälkeen haastamaan isäntäjoukkuetta 16 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin rosterilla.

Otteluun Josba valmistautui hyvällä latauksella ja ottelun alkuhetket olivatkin Josban hyvässä pallokontrollissa. Kuitenkin isäntäjoukkue otti isännän otteen otteluun ja vajaan kolmen minuutin kohdalla siirtyy 1-0 johtoon kun meidän peittomme oli poikkarissa auttamattomasti myöhässä. Puolitoista minuttia tästä, ja omassa päässä sekoiltiin ihan huolella ja vastustaja iskee taululle jo 2-0 johdon. Tämä maali toi Vaasan joukkueelle hurjasti lisävirtaa, ja erän loppu olikin sitten selkeästi Vaasan hallintaa. Erän puolessa välissä jälleen kerran karvauspelaaminen sakkaa, ja vastustaja parilla poikittaissyötöllä hajoittaa Josban pakan ja jälleen kerran poikkarista pallo maaliin, 3-0. Vielä kolme minuuttia ennen erän loppua vastustajan pelaaja 97 Riku Hakanen hassuttaa Josban puolustusta ja namuttelee Josballe 4-0 johdon ensimmäiselle erätauolle.

No ei pistetty päätä pensaaseen eikä pelikassiin, vaan katsottiin ja kuunneltiin asiat mitkä olivat omassa pelissä pielessä, ja siinä riittikin erätauolla jutusteltavaa. Toiseen erään Josba saikin haluamansa startin. Tosen erän neljännellä minuutilla Josba kavensi minuutissa tilanteen 4-2:n. Ensin Onni Kantelinen avaa Josban maalihanat Jarkko Levä syötöstä, ja heti perään Eero Tanskanen tekee maalin Josban hienon paineenannon jälkeen, Tuukka Hämäläisen hienosta syötöstä. Tämän jälkeen ottelu tasaantui ja tilanteita syntyi vuoron perään molemmille joukkueille. Kuitenkin erän loppuun Vaasa tekee 5-2 osuman vastaiskusta ja 24 sekuntia tästä niin Josba lahjoitti vielä maalin suoraan vastustajalle.

Ei ainakaan jutun aiheet loppuneet Josban kopissa toisellakaan erätauolla. Kerrattiin muutamia perusasioita mitä olimme sopineet, ja ketjut keskenään alkoivat tehdä puheen avulla muutoksia ja sopimuksia omaan pelaamiseemme. Ja mikä uskomaton kolmas erä olikin Josbalaisittain! Seuraavasta maalista ajassa 44.26 vastasi Simo Harinen. Vaihdon jälkeen 4 sekuntia kentällä ollut kakkosviisikko rankaisi Vaasan puolustusta hienolla syötön katkolla ja vastaiskulla, Ja Simo naulaa 3-6 kavennuksen Artturi Vänskän syötöstä. 16 sekuntia tästä ja seuraavassa vaihdossa Tommi Naumanen tuo Josban jo kahden maalin päähän. Kiri oli selkeästi alkanut ja voimasuhteet kentällä kokeneet muutoksen. Vastustaja ottikin tässä välissä aikalisän, mutta se tuntui vaan lisäävän energiaa Josban penkillä. Josban penkiltä katsottuna Vaasan peli jotenkin jäätyi ja lopahti Josban kahteen salamamaaliin, ja kun Josba vaan nosti karvaustaan ja lisäsi tempoa, vastustaja oli auttamattomasti pulassa. 47.56 Tuukka Tykkyläinen hiljentää kotiyleisöä Josban viidennen maalin muodossa, hienosti Tykki seurasi oman vetonsa loppuun saakka ja hassuttaa pallon maalin ohi Vaasan maalivahdin. Syötön tähän osumaan oivalsi Tatu Havula. 38 sekuntia tästä ja vastustajan katse alkoi painautua kohti kentän pintaa, kun Eelis Karhapää kanttaa keskeltä Josban tasoihin Artturi Vänskän hienosta syötöstä. Pelikellossa aikaa jäljellä 11.26 ja Josba tulee maalien myötä valtavalla energialla ottelun loppuun. 39 sekuntia edellisestä maalista ja Tatu Havula katkaisee lopullisesti vastustajan selkärangan upealla oivalluksellaan hyökkäyspäässä. Tatu katkaisee vastustajan ”helpon” avauksen ja siirtää Josban ensimmäisen kerran johtoon ottelun aikana. 53 sekuntia tästä ja ottelun viimeisen maalin tekee Artturi Vänskä. Vastustaja oli pakotettu nostamaan karvaustaan ja Josba käänsi pelin nopeasti ja ylivoima hyökkäyksellä Ara viimeistelee kahdeksannen osuman Tatu Havulan syötöstä. Viimeinen kymppi pelattiin aktiivista peliä, mutta lisäosumia ei enää nähty kummankaan joukkueen toimesta.

Ottelun ensimmäinen erä oli selkästi Vaasan hallintaa. He olivat koko ajan vaarallisia Josban päädyssä ja tulivat todella hyvällä jalalla otteluun. Kuitenkin toisessa erässä ottelu alkoi kääntyä Josballe, vaikka erän loppuun vastustaja tekikin nuo kaksi maalia ja Josba oli viimeiseen erään lähdettäessä jälleen neljän maalin tappioasemassa. Mutta uskomattoman hieno oli nousu tänään ottelun voittoon. Viimeinen erä Josballe 6-0! Varsinkin kentän laidalla aisti sen, miten vastustaja alkoi väsyä kolmannessa erässä ja Josban aktivoidessa peliään, se oli isoissa ongelmissä oman pelinsä avaamisessa. Myös nuo 3-6 ja 4-6 osumat olivat todella merkityksellisiä ottelun kannalta. Vaasan pelirohkeus jotenkin hävisi, ja Josba pääsi iskemään tarvittavat osumat kovan työntekemisen ja itseensä uskomisen kautta. Josbalaisittain ottelu oli nousujohteinen ja varsinkin psyykkisellä puolella täyden kympin arvoinen.

Vastaansa Josba saa huomenna Hatsinan, joka vahvan esityksen jälkeen voitti M-Teamin iltaottelussa 9-5. Hatsina näytti olevan liikkeellä vahvalla jalalla varustettuna, ja lisäksi se luottaa paljon vahvaan maalivahtipeliinsä. Huominen ottelu alkaa jo klo 11.00 Vaasan Botnia hallissa.