C1 DIV: PHSB – Josba, 8-4 (2-0, 3-1, 3-3)

PHSB – Josba kokoonpanot ja ottelutapahtumat

Sunnuntaina Josba C1 saapui Lahteen PHSB:n vieraaksi. Joukkuetta vastaan emme ole koskaan aikaisemmin pelanneet, joten mitään käsitystä siitä, mitä oli vastaan tulossa, ei ollut. Se kuitenkin oli tiedossa, että vastustaja oli nihkeän alkukauden jälkeen kahden kovan ottelun voittoputkessa.

Ensimmäinen erä oli kuin toisinto eiliseltä. Paikkoja taas luotiin, mutta laukaukset viipyivät lavassa luvattoman kauan tai sitten ei uskallettu toimittaa palloa maalille. Vastustajan tehohetki osui ensimmäisen erän 8:n ja 9:nen minuutin kohdalle, jolloin vastustaja meni minuutissa kahden maalin johtoon.

Toisen erän alussa Josba kavensi 1-2 siirretyn rangaistuksen aikana. Kuitenkin Phsb lisäsi johtoaan kahden maalin edessä pomppineen irtopallon ansiosta, siirtyen helposti 4-1 johtoon. 5-1 johto-osuman vastustaja teki parhaalta sektorilta, jälleen kerran ei muistettu paikata hyökkäämään lähtenyttä puolustajaa ja terävän vastaiskun päätteeksi aivan vapaasti keskeltä kenttää Phsb lisäsi johtoaan.

Kolmas erä alkoi neljän maalin takaa-ajomatkalta. Kuitenkin ajassa 43.11 vastustajan ylivoima onnistui ja tilanne oli jo 6-1. Neljä minuuttia tästä ja jälleen kerran soi Josban maaliverkot, ja jälleen kerran vapaasti keskustasta vastustaja pääsi lisäämään johtoaan 7-1. Ajassa 51.10 Josba sai samanaikaisesti kaksi kahden minuutin jäähyä. Molemmat tuomiot olivat Josbalaisittain katsottuna jälleen kerran erittäin kummallisia, mutta hienosti taisteli kolmen miehen alivoima viittä vastustajan pelaajaa vastaan, eikä Phsb pystynyt lisäämään johtoaan. Seuraavasta maalista vastasi Josba, joka kyllä säästeli tänään osaamisen näyttämistään. Onni Kantelinen syötti, ja Juuso Salomies teki Josban toisen maalin ajassa 55.45. Ajassa 58.32 Artturi Vänskä käytti vaarallista laukaustaan ja kavensi tilanteeksi 8-3. Ja 23 sekuntia tästä, Tuukka Hämäläinen kaventaa 8-4:n, Eero Tanskasen syötöstä.

Hengetöntä ja vaisua oli jotenkin tämän päivän tekeminen joukkueena. Sellainen tavallinen tekemisen meininki ja tsemppi puuttui, ja helpoistakin asioista teimme itsellemme vaikeita. Tosin, osa pelaajista pelasi aivan unelma viikonlopun omalta osaltaan ja oman tekemisensä suhteen. Ilo oli myös katsoa, miten tähän saakka hieman vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat ottivat oman paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Juuri näin, omalla tekemisellä ja sen näyttämisellä kentällä. Hienoa! Paljon hyvää, paljon parannettavaa, paljon mietittävää jäi käteen sarjapisteiden sijaan tästä viikonlopusta. Divari on tällä hetkellä huipputasainen, ja mikäli et ole pelipäivänä parhaimmillasi, vastustaja vie mielellään pisteet mukanaan.

Josban divaritaival jatkuu jo ensiviikon lauantaina kotiottelulla Joensuussa Energy liikuntakeskuksella, kun saamme vieraaksi jälleen kerran uuden tuttavuuden, LeKi:n Lempäälästä. Ottelu alkaa 3.12. klo 15. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa katsomaan ikäluokan huippusalibandya ja kannnustamaan pojat voittoon!