C1 Div: LeKi – Josba 10-3 (3-2,2-1,5-0)

Josba C1 jatkoi vieraspeli kiertuettaan Lempäälän Lekin vieraana. Edellinen kohtaaminen Joensuussa päättyi Josban 8-5 voittoon. Kuitenkin jo tuolloin nähtiin että Leki on todella vahvajalkainen joukkue, jota vastaan pelatessa pitää olla hyvin hereillä.

Ensimmäinen erä oli Josbalaisittain varsin mukavaa tekemistä, sovitut asiat pysyivät pääpiirteittäin mielessä ja laukaukset viuhuivat vihaisesti kohti Lekin maalia. Viiden minuutin pelin kohdalla Leki meni 1-0 johtoon, mutta Josba kuittasi tämän heti seuraavassa vaihdossa. Maalin teki Tuukka Tykkyläinen Juuso Salomiehen syötöstä. Seuraavan maalin teki Josba ylivoimalla, Tommi Naumanen viimeisteli jälleen ylivoimalla maalin Onni Kantelisen syötöstä. Minuutti tästä ja Leki tekee kaksi peräkkäistä maalia alle minuutin sisään, ja erätauolle Lekin 3-2 johdossa.

Toista erää oli pelattu kuusi minuuttia kun Eelis Karhapää tuo Josban tasoihin hienolla yksilösuorituksella. Peli oli edelleen aivan omissa käsissä ja lisäosumia haettiin maltilla. Kuitenkin yksi nukahdus omassa päässä ja Lekin pelaaja on aivan vapaana vasemmassa laidassa ja siirtää helposti vastustajan jälleen maalin johtoon. 5-3 osuma meni valitettavasti omasta pelaajasta sisään, purettiin palloa pois maalin edestä ja se kimpoili oman pelaajan lavasta maaliin. Erään Josba sai kaksi ylivoimaa, mutta ne eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta hyvästä pyörityksestä ja paikoista huolimatta.

Kolmas erä olikin sitten yhtä tuskien taivalta. Pelikuri katosi täydellisesti ja erästä tuli yhtä tuskien taivalta. Ja kun peli muuttuu tuskaiseksi puskemiseksi, alkaa myös vastustaja saada sitä kautta onnistumisia. Erässä Josballa oli yks ylivoima ja kaksi alivoimaa, mutta maaleja ei kumpikaan saanut aikaiseksi. Salibandy muuttui kilpajuoksuksi päästä päähän ja eihän siitä sitten tullut yhtään mitään.

Valmistava viikko oli todella rikkinäinen. Yli puolet joukkueen pelaajista oli vielä keskiviikkona sairaina. Ja todella moni oli toipilaana peleillä. Kuitenkin pitää antaa tunnustus Lekin pelaamisesta, he puolustivat todella tiiviisti oman maalin edustansa ja Josba yritti turhaan hakea aukkoja uhrautuvasti puolustaneesta Lekistä. Vedot viuhuivat peittoon ja ylärimaan ja loput nappasi vastustajan maalivahti unelmapelillä kiinni. Vastustaja sai myös unelmaonnistumisia pitkistä avauksista omasta päädystään, joita Josba ei saanut katkaistua omassa päädyssä. Vieraspelit ovat olleet tällä kaudella todella vaikeita joukkueelle. Viikon päästä saamme jälleen kokeilla onnistumisia, sillä sunnuntaina matkaamme Lappeenrantaan Ponovon vieraaksi.

Leki – Josba kokoonpanot ja ottelutapahtumat