C1 DIV: Josba- Sb Vaasa 8-5 (3-2, 3-2, 2-1)

Josba C1 katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Sb Vaasaa vastaan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vaasassa Josban 8-6 voittoon. Joukkueiden kaikki kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä, parin maalin pelejä. Vaasalaisten arveltiin tulevan hyvällä motivaatiolla otteluun, eilen heillä oli aikainen ottelu Kuopiossa ja päivä aikaa levätä ja toipua. Ja tietenkin heillä oli eilisestä voittopeli alla Welhoja vastaan. Ottelun alkuun Vaasa tulikin hyvällä liikkeellä karvaten totutusti kahdella miehellä ylhäältä asti ja vaikeuttaen huomattavasti Josban pelin avaamista ja kääntämistä. Ottelun ensimmäisen maalin teki kahdeksan pelatun minuutin jälkeen Tommi Naumanen Leo Siiskosen syötöstä. Maali suorastaan roikkui ilmassa, sen verran painetta ja vetoja Josba sai Vaasan päätyyn ennen maalia. Kuitenkin seuraavassa vaihdossa vaasalaiset kuittasivat tämän osuman, unohdettiin lukea taustat ja kaveri puttaa pallon tyhjistä pussiin. Kolme minuuttia tästä ja Matti laittaa pitkän avauksen omasta päästä Simo Hariselle, joka maalin kiertämällä malttoi katsoa täyteen vauhtiin spurtanneen Eelis Karhapään maalin edustalta ja Eki täräyttää vastapalloon Josban 2-1 osuman jättäen Vaasan veskarin täysin vaille mahdollisuuksia. Minuutti tästä ja Veeti Kärki syötti pitkän syötön suoraan lapaan täyteen vauhtiin rullanneelle pakkiparilleen Onni Kanteliselle, ja Onni viimeistelee upeasti Josban kolmannen maalin täydestä vauhdista. Erän loppuun Vaasa kaventaa 3-2:n, vastaiskusta kaksi vastaan yksi hyökkäys ja jälleen kerran vastustajan pelaaja laittaa pallon tyhjään maaliin poikkarista.

Toinen erä alkoi Josbalta umpisurkeasti. Heti erän alkuun Vaasa tasoittaa 3-3:n, ja kuuden pelatun minuutin kohdalla siirtyy ensimmäisen (ja ainoan) kerran johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Mutta, kaksikymmentä sekuntia ja Matti Karvinen tasoittaa pelin vahvalla liikkeellä nousemalla pakin paikalta ja upottamalla pallon maaliin vahvalla vedollaan. Syötön tähän tarjoili Eelis Karhapää. Seuraavassa vaihdossa Josba sai ylivoiman ja viikolla käytetty aika sen harjoittelemiseen tuottikin tulosta. Vedot viuhuivat ylärimaan ja lopulta pallon laittoi maaliin Juuso Salomies Artturi Vänskän syötöstä. 29.20 Jarkko Levä huudattaa kotiyleisöä jälleen maalin muodossa. Jake nostaa peliä jälleen kerran nopealla jalallaan ja lopulta maalinedushässäkän jälkeen laittaa pallon maaliin. Syötön tarjoili jälleen Leo Siiskonen, joka oli tänään varsin tehokkaalla pelipäällä koko ottelun ajan. Toisen erän lopulla Vaasallakin oli omat paikkansa kaventaa ottelu, pallo kolisi maaliraudoissa mutta tällä kertaa pallo kimpoili kentän puolelle. Erän loppupuolella Vaasalle tarjottiin vielä kavennusmahdollisuutta ylivoiman muodossa. Vaasa siirtelikin palloa hyvin ulkokehällä, mutta varsinaisille vaarallisille paikoille vastustaja ei päässyt. Josban alivoima onkin ollut jäätävän hyvää viimeaikoina, eikä tänään tullut sen suhteen poikkeusta.

Toisessa erässä peli muuttui selvästi fyysisemmäksi, ja kolmas erä jatkuikin siitä mihin toisessa erässä jäätiin, Josban johtaessa ottelua 6-4. Erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin mahtui muutama todella hyvä Josban maalipaikka, ja ajassa 44.50 Josba saikin ylivoiman. Minuutin ja kahdenkymmenen kuuden sekunnin pyörityksen jälkeen Vaasa sai vielä toisen kaksiminuuttisen ja Josba pääsi kokeilemaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Kuitenkin jäi sekunnista kiinni että ei onnistuttu tekemään maalia kahden miehen ylivoimalla. Kuitenkin pelikello pysähtyi ajassa 46.53 Artturi Vänskän ylivoimaosumaan, Onni Kantelisen syöttäessä. Samassa ajassa Sb Vaasan aikalisä. 7-5 kavennus tuli jälleen tutulla tavalla, jälleen kerran unohtui lukea vastustajan poikittaissyöttö ja vastustaja laittaa pallon aivan vapaasti Josban maaliin. Josban viimeisen ja kahdeksannen maalin viimeisteli Eelis Karhapää. Eki luki peliä hyvin ja katkaisi vastustajan syötön puolen kentän tuntumassa ja lähti vahvalla liikkeellä haastamaan Vaasan puolustusta. Vahva veto upposi vastustamattomasti Vaasan verkkoon ja jäikin ottelun viimeiseksi osumaksi.

Pitkästä aikaa suhteellisen ehjä harjoitusviikko näkyi myös tekemisenä kentällä. Vaasa tuli otteluun todella vahvalla liikkeellä ja fyysisyydellä, mutta eipä jalkaa Josbankaan treeneissä viikolla säästelty. Johtoasemassa pelaaminen on ottanut isoja askelia eteenpäin. Myös ylivoima oli uudessa koostumuksessaan tänään tehokas, kolme ylivoimaa ja kolme maalia. Yksi alivoima, jossa ei ollut mitään hätää. Myös kaikki kolme ketjua pystyivät pelaamaan hyvin Vaasan vahvaa ykkösviisikkoa vastaan, ja Josba pelasikin käytännössä koko ottelun kolmen kentän rytmityksellä. Josbalta ottelu oli nousujohteinen ja tekeminen parantui koko ottelun ajan. Myös keskittyminen oli tänään loistavalla tasolla. Voiton myötä Josba on sarjassa neljäntenä. Pitkä kuuden viikonlopun perättäinen ottelurupeama on nyt takana ja pitkästä aikaa ensiviikonloppuna on peleistä vapaa viikonvaihde. Josban divaritaival jatkuu taas 26.2. Helsingissä M-Teamin vieraana. Tuolloin kyseessä on iltapeli sunnuntaina, ottelu alkaa 18.30 Ruskeasuolla.

1C