C1 Div: Josba – PoNoVo, 6-5 (2-0, 3-2, 1-3)

C1 1-Divisioona jatkui kotipelillä Lappeenrannan PoNoVoa vastaan lauantaina liikuntakeskus Energyllä. Ponovo on meille entuudestaan tuttu joukkue viimekaudelta, Pontuksen pojat pelasivat samassa lohkossa SM-sarjaa ja olivat viimekaudella meidän lähin vastustajamme vajaan 250 kilometrin päässä. Viimekaudella pelit Ponovon kanssa olivat pääsääntöisesti tiukkoja vääntöjä, päättyen kuitenkin aina lappeenrantalaisten voitonjuhliin. Vuosi sitten elokuun alussa Ponovo oli harjoitusottelussa parempi 5-2. SM – sarjassa ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ponovon 5-7 (1-2, 0-1, 4-4) voittoon turnausmuotoisessa ottelussa, toisen Ponovo voitti kotonaan 8-3 (1-0, 4-1, 3-2) ja kolmas kohtaaminen Joensuussa päättyi jatkoajalla Ponovon 5-6 JA (2-2, 2-1, 1-2, 0-1) voittoon.

Divarissa Ponovon kausi on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Ennen tämän päivän ottelua Ponovo on sarjataulukon neljäntenä, vain pisteen verran Josbaa jäljessä. Ponovo on voittanut pelaamistaan otteluista neljä (PHSB, Ilves, Hatsina, Leki) ja hävinnyt kaksi (M-Team ja Blackbirds). Josba puolestaan on voittanut neljä ottelua ja pelannut yhden tasan. Sekä Josba että Ponovo ovat kärsineet tällä kaudella tappion M-Teamia vastaan, joka majaileekin ennen päivän pelejä sarjan toisella sijalla pisteen Josbaa ja kaksi pistettä Ponovoa edellä.

Ensimmäinen erä oli Josbalta vahvaa tekemistä. Hyvä harjoitusviikko näkyi selvästi liikkeessä ja sovittujen asioiden toteuttamisessa kentällä. Josban ensimmäisen maalin teki Juuso Salomies, Artturi Vänskän syötöstä ajassa 7.12. Ja reilu minuutti tästä niin joukkueen iloksi Leo Siiskonen lisää Josban 2-0 johtoon Jere Mäki syötöstä. Nämä jäivät myös erätaukolukemiksi.

Toinen erä alkoi sitten puolestaan Ponovon maaleilla. Vastustaja piti palloa alakerrassaan ja odotteli virheitä ja aukkoja Josban karvauksessa. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta Ponovo kavensi 1-2 maalin edestä kimmonneella pompulla neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Ja ajassa 28.50 Ponovo tuli 2-2 tasoihin. Ensimmäisen erän jäljiltä peli oli aivan Josban hallussa, mutta jotenkin vaan taas tekeminen johtoasemassa loppui ja vastustaja pääsi rokottomaan kaksi maalia suhteellisen helposti. Tällä kaudella Josba C1:sen tekemistä on kuvastanut peliin ja tekemiseen keskittyminen, ja se näkyi varsinkin toisessa erässä. Vaikka vastustaja tuli tasoihin, se ei mitenkään hetkauttanut joukkuetta vaan palattiin nöyrään työn tekemiseen ja sovittujen asioiden toteuttamiseen. Ja jälleen kerran tämä tuottikin tulosta. Toisen erän viimeinen kymmenminuuttinen oli jälleen Josban hallintaa. 30.03 ja Eelis Karhapää siirsi Josban 3-2 johtoon Eero Tanskasen syötöstä. 31.19 Artturi Vänskä lisää johtoa 4-2:een Simo Harisen syötöstä. 32.28 Matti Karvinen nostaa rohkeasti ylös puolustajan tontilta ja tinttaa voimalla pallon Ponovon maaliin siirtäen tilanteen 5-2 johtoon Josballe. Tämän päivän kaksi hienointa maalia olivat kyllä Artturin ”polvi maassa lämäri” 4-2 tilanteessa ja Matin hieno ja vahva nousu 5-2 tilanteessa. Varmasti oli hymy korvissa jokaisella sekä penkillä että katsomossa.

Kolmas erä alkoi Josban vakuuttavan oloisessa 5-2 johdossa. Mutta niin vain jälleen kerran Ponovo alkoi kuroa tuota eroa kiinni. Ensin Ponovo kavensi 3-5 tilanteeksi pitkän avauksen päätteeksi, hyökkääjän rystyläikän avulla. Tämän jälkeen Josballa oli kaksi aivan huikeaa avopaikkaa lisätä johtoaan takatolpilta tyhjiin, mutta tällä kertaa ei onnistuttu. Lisäksi oli Tommin upea ylärimaveto, mutta pallo ei sittenkään pomppinut maaliin. 5-4 tilanteeksi Ponovo kavensi ajassa 46.15. Peliä katsottiin ulkopuolelta ja odotettiin että ” se kuuluisa joku” ottaa ja hoitaa tilanteen. Tasoihin Ponovo tuli ylivoimalla, hienosti kaveri haki maalin eteen paikkoja ja lopulta saivatkin pallon maaliin. Selkeästi Ponovo on harjoitellut ylivoimaa ja se toimikin erittäin hyvin. Täytyy kyllä antaa tunnustus myös Josban alivoimalle, hienosti pojat pelasivat ja toivat peliin harjoiteltuja asioita. Pelimiesten kymppi alkoi siis 5-5 tasatilanteessa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä, mutta silti olo Josban penkillä oli rauhallinen. Paikkoja saatiin ja niitä luotiin, ja lopulta Juuso Salomies pysäytti pelikellon ja siirsi Josban 6-5 johtoon ajassa 59.10. Aikalisän avulla otettiin ottelun viimeiset hetket vielä haltuun ja tänään neljän ( viimevuosi mukaan lukien Ponovoa vastaan) tappiopelin jälkeen riemukas voitto Povovosta 6-5!
Tänään kaikki kolme ketjua onnistuivat erinomaisesti ja jokainen tänään pelille päässyt pelaaja lunasti paikkansa kentällä. Yksi pelaaja oli poissa ja kaksi odotti pelivuoroaan seuraaviin peleihin. Niko pelasi maalissa erinomaisesti ja oli joukkueen selkäranka vaikeilla hetkillä. Kahden viikon harkkatauon aikana joukkue on saanut myös uusia ideoita, psyykkisen ja fyysisen valmennuksen osalta joukkueen ulkopuolisten tukijoiden toimesta. Lisäksi joukkueen vahvuuteen on saatu toinen valmentaja, Ville Vänskä, joka on tuonut paljon uusia ideoita ja osaamista joukkueen avuksi. Tervetuloa Ville mukaan tähän huikeaan joukkueeseen! Tänään kentällä oli huikean hyvä Josban C1 joukkue, ja tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin.

Seuraavan kerran C1 pelaa tuplapeli viikonlopun vieraissa. 26.11. matkaamme Blackbirdsin vieraaksi Keravalle ja 27.11. pelataan PHSB:tä vastaan Lahdessa.

Sarjataulukko tämän päivän jälkeen: Sarjatilanne ja tilastot > C1-POIKIEN 1-DIVISIOONA RUNKOSARJA TÄSTÄ