C1 DIV: Josba – LeKi, 8-5 (0-1, 2-3, 6-1)

Josba – LeKi kokoonpanot ja ottelutapahtumat

Lauantai-iltapäivän huumaan Josba sai vieraakseen Lempäälän Lekin. Yhden kerran aikaisemmin olemme Lekiä vastaan pelanneet, 24.4.16 Tampereella Ilveksen järjestämässä TFT-turnauksessa. Kohtasimme välierässä ja Josba voitti ottelun 4-3. Josba myös voitti tuolloin oman ikäluokkansa kilpasarjan turnauksen, finaalissa kaatui rankkareilla Porin Karhut. Lekin alkukausi on ollut vaihteleva, kymmenestä pelatusta ottelusta se on voittanut kolme ja kärsinyt kahdessa ottelussa yhden maalin tappiot.

Josban lähtökohdat päivän otteluun olivat haastavahkot, kaksi pelaavaa sentteriä oli poissa kokoonpanosta. Toisaalta meidän rosterissamme on pelaajia jotka pystyvät pelaamaan useilla eri pelipaikoilla, eli suurempaa ”hätää” ei asian suhteen ollut. Kuitenkin jälleen kerran ketjukoostumukset ja pelipaikat kokivat muutoksia, ja vastuunkantajan viittaa tarjoiltiin useille pelaajille.

Ottelun ensimmäinen erä lähti hieman yskähdellen käyntiin. Hyökkäyksiä vyörytettiin vastustajan päätyyn ja paikkoja järjestettiin ja luotiin. Ottelun alun estämisjäähy hoidettiin alta pois rutiinilla, vastustajan YV ei oikein päässyt kunnon paikoille yrittämään maalia. Ajassa 14.10 Lekin karvaus tuotti tulosta, kahdella kiinni meidän pallolliseen puolustajaamme, ja kun tuet olivat liian kaukana, pääsi vastustaja rokottamaan maalin muodossa siirtyen 0-1 johtoon. Tämä jäi myös ensimmäisen erän erätaukolukemiksi. Erässä Josballa oli kuitenkin reilu puolenkymmentä laadukasta paikkaa, tällä(kin) kertaan sentit olivat vain putken väärällä puolella.

Toinen erä alkoi vahvassa Josban hallinnassa. 26 sekuntia pelattu ja Josba tasoittaa Tommi Naumasen hirmupiiskalla, syöttäjänä sentteriksi siirretty Tuukka Tykkyläinen. Kuitenkin vahva ote ja suunniteltu kiri katkesi jo seuraavassa vaihdossa, vain 10 sekuntia ja Leki siirtyi 1-2 johtoon. Parisen minuuttia tästä ja Josban viisikon hakiessa vimmatusti tasoitusosumaa, viisikon välisen etäisyydet venähtivät liian pitkiksi ja Leki siirtyi 1-3 johtoon. Ajassa 24.50 Tommi Naumanen väläyttää jälleen hirmuvetoaan ja kaventaa tilanteeksi 2-3, Onni Kantelisen syötöstä. Leki siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 28.32, peitettiin heikosti vähän vaarattomankin näköistä laukausta ja pallo löysi tiensä maalin kolmen Josban pelaajan jalkojen väleistä. Erätauolle Lekin 2-4 johdossa.

Kolmanteen erään tiivistetiin rosteria ja tätä kautta lähdettiin hakemaan lisää pelitempoa ja intensiteettiä. Tämä toimikin puolin ja toisin, myös Leki tuli kolmanteen erään fyysisesti ja vahvasti. Pitkästä aikaa saimme pelata vahvasti (ja puhtaasti) ja lujaa, ja tämähän viimeistään sytytti Josban peliin mukaan. Kolmas erä olikin sitten Josban näytöstä. Ensin Rasmus Virkkunen toi Josban maalin päähän Veeti Kärki syötöstä kun kolmatta erää oli pelattu 1.17. Puolitoista minuuttia tästä ja Tuukka Fredriksson tasoittaa pelin omia vahvuuksiaan hyökkäyspäässä käyttäen. 28 sekuntia tästä, Veeti Kärki teki tahto-maalillaan johto-osuman Matti Karvisen syöttäessä. Samassa ajassa Lekin aikalisä. Hienosti olivat pojat oppineet viimeviikonlopun peleistä, ei tarvinnut penkillä korostaa pelitempoa tai ottelun kääntämistä. Ideat ja ajatukset pelin loppuun viemisestä olivat selkeinä poikien mielessä. 48.05 Josba sai ylivoiman, ja pitkästä aikaa se tuottikin tulosta. Tommi Naumanen viimeisteli päivän hattutemppunsa ajassa 48.19, vain viidentoista ylivoimasekunnin jälkeen Onni Kantelisen syötöstä. 6-5 kavennuksen Leki onnistui tekemään meidän pitkäksi venyneen vaihdon ansiosta, hyökkäyspäässä syntyi toinen toistaan kauniimpia tuhannen taalan paikkoja, mutta kuinkas ollakaan vastustaja sai rankaistua tästä helpohkon maalin. Kaksi minuuttia tästä, ja peliin puolikuntoisena tullut Juuso Salomies siirtää Josban jälleen kahden maalin karkumatkalle Tuukka Hämäläisen syöttäessä. Ottelun viimeisen ja kahdeksannen maalin viimeistelee kapteeni Kantelinen vahvalla nousullaan omalta puolustusalueelta ja millintarkka laukaus takayläpörsään.

Ottelun torjunnat kertovat myös omaa kieltään ottelun kulusta, Josba 15, Leki 29. Viime aikoina Josballa on ollut ongelmana se, että loistavia paikkoja luodaan ja tehdään, mutta laukaukset kolisevat tolppiin tai menevät sen muutaman sentin ohi. Onneksi tämä on osa-alue on poikien mielestä mitä mukavin harjoitella ja varmasti saadaan säädettyä se pari napsua alemmas tuota tarkkuutta. Avauspelaamisessa riittää vielä hiomista, kenttätasapaino alkaa olla kohdallaan, liikesuunnissa ja – radoissa pitää vielä tehdä töitä. Sovitut asiat tiedetään teoriassa, nyt niitä pitää vaan harjoitella riittävästi. Tärkeää oli saada kahden ottelun tuoma tappioputki poikki. Niinhän se myös on, että hävityt ottelut opettavat parhaiten. Nyt oli joka ukolla jälleen kerran keskittyminen ja asenne kohdallaan, pelin sisällä ja aikana opittiin ja parannettiin peliä ja tulostaululle vilkaistiin vasta loppusummerin soitua. Leki oli mukava uusi tuttavuus, ja hieno oli tutustua ja vaihtaa ajatuksia siitä, miten ja millä asenteella näistä pojista koetetaan kasvattaa hienoja urheilullisia miehiä. Leki on joukkue, joka pystyy todella vahvasti haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa.

Josba C1 jatkaa treenejään ensiviikon keskiviikkona ja alkaa keskittyä tämän vuoden viimeiseen otteluun joka pelataan 17.12. Joensuussa Energy Areenalla. Vastassa tuolloin PHSB, joka varmasti sytyttää joukkueen peleille. Ottelu alkaa kello 18.00. Tervetuloa!

Sarjatilanne ja tilastot > C1-POIKIEN 1-DIVISIOONA RUNKOSARJA TÄSTÄ