C1 div: Josba – Ilves, 11-7 (6-2, 0-3, 5-2)

Josba C1 valtakunnallisen 1-Divisioonan viimeinen runkosarjan ottelu pelattiin kotona Energy liikuntakeskuksella. Lauteilla oli mukavasti porukkaa ampumahiihdon MM-kisoista ja hiihtolomasta huolimatta. Viimeisessä ottelussa vastaan asteli Tampereen Ilves, jolle edellisessä kohtaamisessa Josba koki maalin katkeran tappion, vieraspelien tyyliin totutusti. Tällä kertaa kuitenkin Josba pelasi kaksi hyvää erää, jotka riittivät selkeään neljän maalin voitoon ja tärkeisiin lisäpisteisiin runkosarjan sijoituksen kannalta.

dav

Ensimmäinen erä oli Josbalta todella vahvaa tekemistä ja Josba oli selkeästi vahvempi. Neljän minuutin pelin jälkeen Eelis Karhapää siirtää loistavalla vedollaan Josban 1-0 johtoon Tommi Naumasen syötöstä. Tätä ennen Josballa oli pari todella hyvää maalipaikkaa ja maalin roikkui jälleen kerran ilmassa. 2-0 teki Juuso Salomies hienolla vedolla etukulmaan, syötön tarjoili tänään hienolla pelipäällä ollut Eero Tanskanen. Kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla Josba siirtyy jo 3-0 johtoon, Eero iskee pallon sisään takatolpalta, Tatu Havulan loistavasta ja oivaltavasta syötöstä. Samassa ajassa vastustaja vaihtoi maalivahtia ja peli hetkeksi aikaa tasaantui. Vastustaja tekikin kaksi seuraavaa maalia, ensimmäisessä maalissa lahjoitettiin pallo kahdella vastustajan pelaajalle oman maalin eteen, toisessa oman pelin avaaminen ei onnistunut oikein millään lailla ja kaveri laittoi pallon vastaiskusta maaliin. Nopeaa on salibandy, minuutissa tuli kaveri kolmen maalin takaa 3-2 tilanteeseen. Noh, kahdeksan sekuntia ja Eero Tanskanen siirtää jälleen Josban kahden maalin karkumatkalle Havulan Tatun jälleen syöttäessä. 16:14 ja Jarkko Levä lisää Josban johtoa Joona Kerosen hienosta esityöstä sekä syötössä että omalla puolustusalueella rouhiessa. Erän loppuun Tatu vielä kaunistelee päivän Börssejään loistavalla soolosuorituksella, jota edelsi koko ketjun miehekäs pelaaminen omalla puolustusalueella.

dav

Toinen erä. Kopissa valmistauduttiin hyvällä puhumisella ja keskittymisellä, kaveri tekemisellä. Käsittämättömän vaikeita ovat olleet toiset erät tällä kaudella. Ilves nosti karvaustaan ja tuli parhaimmillaan jopa kolmella päälle. Mutta kun sorruttiin virheisiin ja huonoihin avauksiin omassa päässä ja hörpättiin alivoimalla yksi, niin kolmanteen erään lähdettiinkin aivan eri tilanteesta kuin toiseen, Josban 6-5 johdossa.

dav

Kolmanteen erään saatiin uutta ilmettä, ja heti erän alkuun Artturi Vänskä väläyttää tällä kaudella nähtyä upeaa laukastaan Eelis Karhapään syötöstä ja Josba jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kuitenkin epäonninen pomppu seuraavassa vaihdossa tuo vastustajan jälleen kerran maalin päähän. ”Kylläpäs se taas pomppii”, kuului penkiltä aika selkeästi. Alle minuutti tästä ja jälleen kerran koko ketjun loistava peli yhdessä tuottaa tulosta. Veeti Kärki syöttää ja Juuso Salomies naulaa Josban kahdeksannen maalin. Mutta jälleen kerran kaveri tulee helposta virheestä maalin päähän. Kuitenkin ottelun viimeinen kymmenen minuuttia oli selkeästi Josban. Vastustaja tuli todella kovalla tempolla toiseen erään ja alkoi väsyä ottelun loppua kohti. Josban yhdeksännen maalin kanttaa Veeti Kärki pitkästä aikaa puolesta kentästä vastustamattomasti ohi vastustajan maalivahdin. Kymmenennen maalin teki Matti Karvinen Rasmus Virkkusen syötöstä. Koko ottelun todella kovasti työtä tehnyt Masa sai jälleen onnistumisen omia vahvuuksiaan käyttäen, vahvalla nousulla ja pallon suojaamisella teki itselleen tilaa ja tälläsi pallon voimalla vastustajan maaliin. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Tatu Havula. Vastustajalla oli tyhjä maali ja painetta nostettiin vastustajan päätyyn. Kuitenkin pallon menetyksen jälkeen Tatu teki hienon katkon vastustajan syöttöön ja naulasi Josban yhdennetoista maalin Veeti Kärki syötöstä.

dav

Kausi päättyi kahteen voittoon, edellinen ottelu vieraissa ja tänään kotona. Ottelua selkeästi haittasi se, että jo etukäteen oli sovittu erilaisesta peluutuksesta ja huilaamisesta. Tämä tarkoitti ensimmäisellä ja erätauolla etukäteen sovittujen muutosten tekemistä, ja vaikeutti pelin rytmittämistä. Kuitenkin viimeisessä kotipelissä haluttiin tarjota kaikille pelaajille mahdollisuuksia näytön paikkoihin jatkopelejä silmällä pitäen. Tämän päivän voiton myötä Josba nousi 27 pisteeseen ja runkosarjan neljännelle sijalle. Tämä tarkoittaa sitä, että ensiviikon lauantaina Josba saa vastaansa SB Vaasan, kun pelataan pääsystä jatkoon sarjan Play Off vaiheesta: voitolla pelit jatkuvat, häviöllä kausi päättyy. Ensiviikon loppuna Divarin kolmonen (M-Team) pelaa sarjan kuudenneksi sijoittunutta (Hatsinaa) vastaan, ja neljäs (Josba) pelaa viidenneksi sijoittunutta (Sb Vaasa) vastaan. Näiden otteluparien voittajan ottavat sitten yhteen sunnuntaina, ja tuon pelin voittaja jatkaa matkaansa jatkopeleihin.

http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/josba-j-ilves-/11758/1456

http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/c1-poikien-1-divisioona-runkosarja/1456