C1 Div: Ilves – Josba, 6-5 (0-3, 2-0, 4-2)

1-Divari jatkui lauantai- illan myöhäisottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Koskaan aikaisemmin emme olleet Ilvestä vastaan pelanneet sarjaottelussa, yhden kerran aikaisemmin olemme kohdanneet turnausmuotoisessa (2×15 minuuttia juoksevaa aikaa) ottelussa.

Josba lähti otteluun hyvin valmistautuneena joka näkyi ensimmäisen erän ilmeessä ja tekemisessä. Käytännössä Josba teki kentällä mitä halusi eikä Ilves saanut oikein ollenkaan tilanteita Josban päätyyn. Josban ensimmäisen maalin teki Eelis Karhapää Tuukka Fredrikssonin syötöstä kun peliä oli pelattu vain 44 sekuntia. Vajaan neljäntoista minuutin kohdalla Tuukka Tykkyläinen lisää johdon kahteen nollaan Veeti Kärki syötöstä. Ja erän loppuun Simo Harinen tekee maistuvan maalin Tykkyläisen Tuukan syöttäessä. Erään mahtui myös kaksi Josban jäähyä, jotka alivoimamiehitys nollasi todella upeasti.
Erätauolla korostettiin oman tekemisen jatkamista ja huolellisuutta, mutta kuitenkin kentälle asteli aivan eri joukkue kuin ensimmäisessä erässä. Sovittuja asioita ei muistettu, tehtiin aivan järkyttävä määrä virheitä henkilökohtaisella tasolla ja millään ei saatu tätä kurssia käännettyä. Erä olikin Josbalta kauden heikoimpia esityksiä, ja vastustaja tuli aivan oikeutetusti jo maalin päähän. Toiselle erätauolle kuitenkin Josban 3-2 johdossa.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen erä jäi. Josban hyökkäykset olivat hätäisiä roiskaisuja ja kun ei ensimmäistäkään syöttöä saada kunnolla perille, niin 50 pelatun minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat Ilveksen 5-3 johtonumerot. Kuitenkin ”kuumia” pelaajia enemmän kuormittamalla Josba vielä kuroi kovalla tahtotekemisellä tuon kahden maalin eron kiinni. 55:12 ottelun ainoassa Josban ylivoimassa Tommi Naumanen paukauttaa pallon verkkoon Tykkyläisen Tuukan syötöstä. Ja 56.49 Tuukka Tykkyläinen pysäyttää pelikellot 5-5 osumallaan Harisen Simon syötöstä. Josba jatkoi aktiivista peliään ja haki voitto osumaa ottelun loppuun saakka. Kuitenkin harmittavasti Ilves teki ottelun loppuun 6-5 johto-osuman melko harmittoman näköisestä tilanteesta. Ilveksen hyökkääjä lähti vastahyökkäykseen reunakaistaa pitkin ja meidän pakki oli aivan iholla ja ohjasi pelaajaa oikein reunaa kohti, mutta niin vain jostain pallo vielä pomppi Josban maalin. Lopun aikalisä ja 6-5 vastaan pelaaminen tuotti yhden hyvän hyökkäyksen, mutta kunnon mylläkkää ei kuitenkaan Ilveksen päätyyn saatu aikaiseksi.

Ottelussa Josba pelasi yhden, ensimmäisen erän omalla tasollaan ja omaa peliään. Sitten ei voi kuin ihmetellä minne hävisi kaikki keskittyminen ja lataus otteluun. Maalipaikkoja kyllä oli riittävästi tehdä riittävät osumat, mutta viimeistely ja vedot olivat suorastaan huonoja. Jälleen kerran ottelusta jäi paljon mietittävää ja parannettavaa seuraaviin koetoksiin. Ja seuraava pelihän on sunnuntaina 28.1, kun vieraspelikiertue kuljettaa Josban C1:set Lempäälään Lekin vieraaksi. Ottelu alkaa klo.14 ja sitä voi seurata livenä tulospalvelun kautta.

Ilves – Josba kokoonpanot ja ottelutapahtumat