C1 Div: Happee – Josba, 7-7 (2-2, 2-0, 3-5, 0-0)

Uskomaton nousu neljän maalin takaa-ajoasemasta tasoihin!

Josba C1:sten vieraspeliviikonloppu jatkui sunnuntaina Jyväskylässä Happeen vieraana. Happeen kanssa pelasimme yhden harjoitusottelun ennen Sm- karsintoja, ottelu päättyi tuolloin tasapeliin 2-2. Tämän päivän otteluun lähtiessä Josban rosterista puuttui lopulta neljä pelaajaa, yksi tuli urhoollisesti peliin mukaan toiseen erään. Eilen loukkaantuneen Artturin nilkka ei kestänyt pelaamista, lisäksi Tommin selkä alkoi vihoittelemaan ja Tommi joutui jättämään pelin kesken parin ensimmäisen vaihdon jälkeen. Eilen loukkaantunut Tuukka Fredriksson tuli mukaan peliin puolikuntoisena, lisäksi joukkueen vahvuudesta puuttuivat Tuukka Hämäläinen sekä Jarkko Levä.

Ottelu alkoi Josbalaisittain varsin mukavasti. Ajassa 6.36 Josba sai rangaistuslaukauksen, jonka jälleen kerran laittoi varmasti maaliin Rasmus Virkkunen. Happee kuitenkin alkoi saada paremmin pelijuonesta kiinni ja oli kaksi ensimmäistä erää huomattavasti raikkaammalla jalalla pelillä. Ajassa 12.38 Happee tasoitti ja tasan minuutti tästä siirtyi yhden maalin johtoon. Ajassa 16.36 Onni Kantelinen tasoitti tilanteeksi 2-2, Juuso Salomiehen syötöstä. Erän loppuun Josba sai vielä ylivoiman, mutta tällä kertaa uudet yv- kuviot eivät tuoneet lisämaaleja. Happeen maalit syntyivät huonon peittopelin johdosta, vastustaja pääsi iskemään maalit poikkikentän syötöstä suoraan.

Toista erää oli pelattu nelisen minuuttia kun Happee siirtyi jälleen maalin johtoon. 37.01 Happee sai ylivoiman. Josba pystyi hyvin haastamaan Happeen ylivoimaa, mutta lopulta jälleen kerran laukauksen peitto oli myöhässä ja vastustaja 4-2 johtoon yliovoimalla. Tämä jäi myös erätaukolukemaksi.

Ensimmäiseen ja toiseen erään mahtui aivan valtava määrä virheitä Josban pelaamisessa. Lähes kaikki kaksinkamppailut hävittiin ja sijoituttiin väärin kentällä. Syötöt eivät menneet perille tai löytäneen omia pelaajia. Laukaukset jäivät jälleen kerran ensimmäiseen peittävään vastustajan pelaajaan.

Kolmannen erän alkuun Josba sai jälleen monta laadukasta maalinteko paikkaa. Kuitenkin vedot viuhuivat ohi tai peittoon, taisipa mukana olla yksi ylärimakin. Monta hyvää vetopaikkaa järjestettiin, mutta ratkaisevalla hetkellä pallo aina karkasi lavasta. Ja jälleen kerran, kun itse et tee niin kaveri käy tekemässä. Ajassa 45.33 Happee siirtyi 5-2 johtoon, ja kaksi minuttia tästä 6-2 johtoon.

Mutta sitten. Josban diesel on lähtenyt viimeisissä peleissä kyllä yskähdellen käyntiin. Eilen joukkue heräsi toiseen erään. Tänään sunnuntaina vasta kolmanteen erään. Josban kirin aloitti Onni Kantelinen kaventamalla 3-6 :n Simo Harisen syötöstä ajassa 49.45. Ajassa 53.53 Josba sai ylivoiman, joka tällä kertaa oli Happeen alivoiman näytöstä. Se piti palloa ja juoksutti Josban ylivoimaa miten halusi. Seuraavan kerran kello pysähtyi ajassa 54.54 Happeen juhliessa rajusta alivoimamaaliaan 7-3. Vaihto, ja Josba kuittasi tämän maalin ylivoimalla ajassa 55.37. Maalin tekijänä Eelis Karhapää Joona Kerosen syöttäessä. 56.44 ja Rasmus Virkkunen lisää uskoa Joban penkillä kaventaessaan tilanteen 5-7, Onni Kantelisen syötöstä. Ja ajassa 58.04 Juuso Salomies tuo Josban jo maalin päähän Veeti Kärki syötöstä. Josba sai koneen käyntiin ja vyörytti hyökkäyksiä Happeen päätyyn ja karvaten palloa pois niin ettei Happee saanut oikein mitenkään avattua omaa peliään. Palkintona tästä oli hyökkäyspään kulmapistevapari ajassa 58.47. Samassa ajassa Josba otti aikalisän. Nopeat puheet ja maalivahti pois maalista ja tasoituksen yrittämistä kuudella viittä vastaan. Ja ajassa 59.05 Veeti Kärki pistää ansaitusti pallon maaliin Tuukka Tykkyläisen syöttäessä.

Jatkoaika oli molemmilta joukkueilta varovaista peliä, Josban ehkä hieman enemmän hallitessa palloa.
Täytyy kyllä ihailla Josban henkistä vahvuutta tiukassa paikassa. Jostain syystä tällä viikolla otteluiden alut ovat olleet vaikeita, peliin on päästy mukaan vasta toisessa tai kolmannessa erässä Maalinteko on ollut myös vaikeaa, tänäänkin Torjunnat Happee: 31, Josba: 15. 3-7 alivoimatilanne, kun ottelua on jäljellä vain viisi minuuttia. Silti, keskittyminen ei herpaantunut yhtään, vaan katse oli pelissä ja tahtotila ja halu tehdä oli sataprosenttisesti pelissä. Ja hienosti se myös palkittiin, neljä maalia ottelun loppuun alle viiteen minuuttiin. Nöyrää tekemistä ja omaan tekemiseen uskomista ottelun loppuun saakka. Hienoa pojat!

Nyt on edessä kolmen viikon harjoittelujakso. Paljon on hyvää, paljon on vielä tehtävää. Seuraavan kerran pääsemme näyttämään omaa osaamistamme kotipelissä Ponovoa vastaan 12.11. kello 14.00. Ottelu pelataan Joensuussa liikuntakeskus Energyllä.