C1 1-Divisioona kausi 2016-2017

Josba C1 pelasi loistavan kauden valtakunnallisessa divarissa. Syksyn karsinnoissa Josba raivasi kaksi kertaa tiensä lohkonsa voittajaksi, mutta molemmilla kerroilla jäi toiseksi. Kotona karsinnoissa OLS oli parempi (SM-sarjan runkosarjan 9), ja toiselle kierroksella Nurmossa isäntäjoukkue oli parempi (SM-sarjan 10). Josba kuitenkin selkeästi saavutti paikkansa Divarissa, jossa pelattiin 12 joukkueen kaksinkertainen sarja.

Kausi alkoi 9-tien derbyllä Kuopiossa Welhojen vieraana. Ottelusta muodostuikin todellinen thrilleri, ja tiukkojen vaiheiden jälkeen päättyi Josban 7-6 voittoon. Welhot tulivat otteluun todella tiukalla asenteella ja joukkueesta huokui halu ottaa Josban ”päänahka.” Seuraava ottelu pelattiin kotona aurinkoisessa säässä, vieraaksi saimme Hatsinan Mikkelistä. Areenalla pelatusta ottelusta muodostui Josban näytös ja ottelu päättyikin selkeään 12-5 voittoon. Kauden ainoan kotitappion Josba koki M-teamille areenan pulastic kentällä. Seuraavasta kotiottelusta Energyllä Josba otti voiton Keravan Black Birdseistä.
Ensimmäinen vieraspelikiertue vei Josban pojat Vaasaan ja Jyväskylään. Vaasassa Josba otti voiton pitkän päivän illasta 8-6. Seuraavana päivänä matkattiin Jyväskylään, jossa nähtiinkin Josbalta uskomaton nousu 7-3 tappiotilanteesta, viisi minuuttia ennen ottelun loppua, 7-7 tasapeliin. Tuo ottelu on varmasti kaikkien paikallaolleiden mielessä yhtenä kauden kohokohdista. Marraskuun 12. pelattiin kotona Energyllä, missä ensimmäisen kerran miteltiin Karjalan herruudesta Ponovon kanssa. Tuo kohtaaminen Joensuussa päättyi Josban 6-5 voittoon, voittomaali tehtiin 50 sekuntia ennen ottelun loppua.

Toinen vieraspelikiertue Tuusulassa ja Lahdessa olikin sitten yhtä tuskien taivalta. Hienosti kyllä taisteltiin Mustarastaiden kotiluolassa, Josba iski varsinaisella peliajalla tasoitusosuman ottelun viimeisellä sekunnilla. Kuitenkin kotijoukkue vei jatkoajalla ottelun voiton. Seuraavana päivänä Lahden suurhallissa sitten todettiinkin että mikään ei toimi, ja Josba saikin pelinsä kulkemaan vasta kolmannen erän loppupuolella. Valitettavasti vain aivan liian myöhään, ja tappio lahtelaisille 4-8. Joulukuussa pelattiin vielä kaksi kotiottelua. Ensin voitettiin Leki 8-5. Sitten pääsimme lyhyen ajan sisällä mittaamaan lahtelaisten kunnon toistamiseen. Tuossa ottelussa Josba olikin sitten kuskin paikalla ja tyly isäntä, ja otti voiton 13-4 ja lähti hyvillä mielin ansaitulle joulutauolle.

IMG_20170318_121941

Tammikuun alussa saimme vieraaksi Welhot. Ottelussa Josba oli kuskin paikalla alusta alkaen, ja otti kotiluolassaan 8-6 voiton. Seuraavana päivänä vastaan astelin kovasti vahvistunut Top Team Savonlinnasta. Ottelu olikin vauhdikasta peliä, mutta numeroiden valossa Josba otti kohtaamisesta selkeän 14-5 voiton. Hatsinan kanssa toinen kohtaaminen Mikkelissä ei mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan, ja kaikki varmasti muistavat ottelun jälkeen käydyt keskustelut joukkueen kesken. Hatsina vei ottelun kotonaan 7-2.

Tammikuun 21. päivä Joensuussa pelattiin Divarin kärkiottelu, kun vastaan asteli Jyväskylän Happee. Josba johti ottelua kolmannessa erässä jo 6-2, mutta loppuun saatiin aikaiseksi vielä oikein kunnon ottelu. Lopulta ottelusta Josban 7-6 voitto, ja samalla sarjan piikkipaikka. Sitten tulikin Tampereen seudun vieraspeliviikonloppu. Ensin koimme katkeran maalin tappion Ilvekselle, ja seuraavana päivänä Lempäälän pienessä parkettikaukalossa tappio isäntäjoukkueelle. Siitä reissusta ei kyllä jäänyt muuta mieleen kuin mukava hotelli ja hyvät ruuat… Viikon päästä pelasimme Lappeenrannassa Ponovon kanssa, ja Karjalan herruuden osan kaksi. Tuotakin ottelua Josba johti kolmannessa erässä jo 6-2, mutta niin vain ote herpaantui ja vastustaja tuli tasoihin ja voitti ottelun jatkoajalla 7-6. Tappioputki oli venähtänyt jo kolmen ottelun mittaiseksi.
Seuraava ottelu oli kotona, tällä kertaa saimme vieraaksi SB Vaasan. Tällä kaudella Josba oli vaasalaisille hankala vastus, kaikki kohtaamiset päättyivät Josban voittoon. Tuossa ottelussa Josba oli parempi 8-5. Seuraava ottelu olikin sitten kahden viikon päästä Helsingissä, varsin eksoottiseen aikaan. Ottelu alkoi Ruskeasuolla sunnuntai- iltana 18.30. Ensimmäisen erän vei Josba, mutta toinen erä taas oli M-Teamin. Pitkä päivä alkoi näkyä kolmannessa erässä, ja vastustaja veikin ottelun 13-7. M-team oli kaudella ainoa joukkue, jolta Josba ei onnistunut ottamaan pistettäkään.
Kauden kaksi viimeistä ottelua Josba hoiti rutiinilla kotiin. Ensin Savonlinnassa Josba haki tylyn 11-3 voiton Toppareista, ja viikko tästä Ilves kaatui Joensuussa 11-7.

Play off – vaiheeseen Josba pääsi lähtemään Divarin neljänneltä sijalta. Tämä tarkoitti sitä, että kolmanneksi sijoittunut M-team kohtaisi Hatsinan ja Josba SB Vaasan. Turnaus pelattiin Vaasassa Botnia hallissa. Josba matkasi turnaukseen jo perjantaina, sillä lauantain ottelu oli jo klo. 14 isäntäjoukkuetta vastaan. Ja mikä ottelu tuosta muodostuikaan! Ensimmäiselle erätauolle Josba poistui 0-4 tappioasemassa ja toiselle erätauolle 6-2 tappioasemassa. Mutta kolmas erä Josballe 6-0 ja ottelun voitto 8-6! Tämä tarkoitti sitä, että seuraavana päivänä jatkoon pääsystä pelattiin Hatsinaa vastaan. Ja kyllä nitropurkille olisi ollut käyttöä tuossakin ottelussa. Kahden erän jälkeen Josba johti ottelua 5-0, mutta lopulta Josba voitti ottelun niukasti maalin erolla 7-6.

Voitto jatkoi Josban matkaa SM-sarjan pudotuspelivaiheeseen Lappeenrantaan. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Divarin toiselle sijalle sijoittunut Ponovo. Ottelusta muodostuikin todella fyysinen taistelu paikasta auringosta ja jatkopeleistä. Kuitenkin huikean taistelun jälkeen Josba tuli 3-2 tappioasemasta 4-3 voittoon. Seuraavalla kierroksella seuraavana päivänä vastaan asteli SM- sarjan 7. sijoittunut Steelers Hämeenlinnasta. Josba pelasi hyvän ottelun, mutta Steelers oli pelinopeudessa ja pallottomien pelaajien liikkeessä edellä, ja rankaisi maalinsa Josban pienistä virheistä. Ottelun kolmannessa erässä Josballa oli omat hetkensä ja tuli 6-3 tilanteeseen, mutta ottelusta lopulta voitto Steelersille samoilla lukemilla.

Mitä kaudesta jäi käteen? Ensinnäkin se, että Josba pelasi joukkueena, ei yksilöinä. Kaikki pelaajat saivat peliaikaa tasaisessa divarissa, ja kaikki pelaajat saivat myös itselleen tehopisteitä tilastojen valossa. Kauden aikana vuoropuhelu pelaajien kesken keskenään sekä valmennuksen kanssa otti isoja askelia eteenpäin, ja pelaajat oppivat ymmärtämään paremmin itseään urheilijoina sekä kuuntelemaan enemmän ja paremmin omaa itseään. Keskustelu pelaajien ja valmennuksen välillä oli avointa ja vastavuoroista, ja virheistä opittiin puolin ja toisin. Pitkä kausi toi mukanaan monenlaista haastetta. Välillä osa väsyi ja oli vaisumpia, toisaalta taas nähtiin hienoa kasvamista ja luottamista. Kipuilu ja haasteet kuuluvat nuoren urheilijaksi kasvavan nuoren elämään, on ollut hieno saada olla mukana tässä vaiheessa elämää ja tätä joukkuetta.
Josba pelasi vahvat ottelut sarjan kärkijoukkueita vastaan. Tasapeli ja voitto sarjan voittaja Happeeta vastaan. Kaksi voittoa ja tappio sarjan kakkosta Ponovoa vastaan. Mitä kovempi haaste oli, sitä parempi oli myös Josba.
Kauden aikana saimme oppia edustusjoukkueen päävalmentajalta sekä pelaajilta. Marraskuussa mukaan hyppäsi Vänskän Ville valmennukseen, ja saimme arvokasta näkemystä kokeneelta pelimieheltä joukkueen taktiseen osaamiseen. Osa pelaajista sai myös kokeilla A-junioreiden Divarin vauhtia, sekä miesten 2. divisioonan pelejä sekä 3. divisioonan pelejä.
Josba C1 kausi oli nousujohteinen. Vaikeille vieraspeleille keksittiin koko ajan uusia ideoita ja pelit vieraissa paranivatkin huimalla tavalla play off vaiheeseen saavuttaessa. Myös joukkue oppi ottelu ottelulta, ja pelirutiini ja kovien otteluiden kääntäminen voitoksi alkoi löytyä. Myös omanlainen pelitapa ja peli-identiteetti alkoi löytyä kauden loppuun mennessä. Monenlaista kasvua ja kehitystä tapahtui kauden aikana.

Bussissa istuttiin tällä kaudella 7500 kilometriä. Monenlaista väsynyttä ”läppää” kuului sekä pelaajien että mukana olleiden suusta yön pimeinä hetkinä. Muistatteko?
– ”pojat on niin tottuneet…”
– ”jos hävitään, niin sitten myö kyllä lähdetään kotíin”
– ”tiivistetään heti alussa ja kavennetaan”
– ”jäädytetään peli”
– ”ei varmasti kanapastaa”¨
– ”ei kai nyt noutopöytää”

Yhtään reissua emme vaihtaisi pois! Upea joukkue, huikeita pelaajia, loistava tiimi!

Suuri kiitos tukijoillemme yhteistyöstä kaudella 2016 – 2017:
O.K. AUTO
LIIKENNEKOULU
KULJETUSLIIKE FORSELL OY
PHILLIPS MEDISIZE
KARJALAN RAKENTAJAT OY
RTV-YHTYMÄ OY
ITÄ-SUOMEN SIIVOUSPALVELU OY
PP AUTOPALVELU
E.HARTIKAINEN OY
IMG_20160828_114359