C1 1-DIV: Josba- Welhot 8-6 (3-1, 1-2, 4-3)

C1 1-Divisioona jatkui joulutauon jälkeen paikalliskamppailulla Welhoja vastaan. Ensimmäinen (ja kauden avausottelu) kohtaaminen päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Josban 7-6 voittoon. Flunssa-aalto on koetellut molempia joukkueita ja päivän peliin lähdettiin vajailla ja toipilaita vilisevillä kokoonpanoilla. Lisäksi Leksalla kipeytyi polvi viikolla treeneissä ja hän joutui jättämään pelin väliin.

Welhot saivat otteluun varsin mukavan alun ja siirtyivät 0-1 johtoon jo reilun minuutin jälkeen siirretyn rangaistuksen aikana. Tyypilliseen tapaan pallo pomppi maalin edustalla ja ensimmäiseksi siihen kerkesi welhopelaaja. Welhot tulivatkin otteluun todella vahvalla liikkeellä ja vaikeuttivat huomattavasti Josban pelin avaamista aktiivisella haastamisellaan. Ajassa 5.07 Josba joutui alivoimalle, mutta hienosti molemmat alivoimakoostumukset selvittivät Welhojen ylivoiman. Ja tästä palkintona Artturi Vänskä tasoitti ottelun ajassa 7.07 alivoimalla, samalla sekunnilla kun Josban rangaistus oli päättymässä. Syötön maaliin tarjoili Jarkko Levä. Kymmenen minuuttia tästä, ja seuraava tilastomerkintä näki päivän valon Josban seuraavan maalin muodossa. Tuukka Tykkyläinen haastoi Welhopuolustusta poikkeuksellisesti vasemmalta laidalta ja syötön tähän maaliin tarjoili Tommi Naumanen. Juuri ennen tätä maalia Eelis Karhapää pyöräytti nilkkansa ja joutui jättämään ottelun kesken. Ekin tilalle otettiin vaihdosta peliin toipilaana ollut Veeti. Vielä erän loppuun Artturia rikottiin maalintekotilanteessa ja Josballe tästä rangaistuslaukaus. Ja jälleen kerran Rasmus Virkkunen toimittaa pallon varmasti maaliin rankkarista, ja Josba erätauolle 3-1 johdossa.

Toinen erä oli kokonaisuutena Josbalta vaisu ja nihkeä. Heti erän alkuun Welhot kavensivat 3-2 vastahyökkäyksestä. Kuitenkin pari minuuttia tästä ja jälleen Rasmus Virkkunen kunnostautuu maalinteossa siirtäen Josban 4-2 johtoon Tommi Naumasen syötöstä. Ajassa 28.32 Josba sai jälleen pikkukakkosen, ja tällä kertaa Welhot käyttivätkin ylivoiman tehokkaasti hyödykseen ja tulivat jälleen maalin päähän. Ajassa 33.14 Josba sai ylivoiman, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta lisäosumia ei tällä kertaa nähty. Toiselle erätauolle lähdimme jännittävässä yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä alkoi Welhojen merkeissä, kuuden pelatun minuutin jälkeen jälleen kerran pallo pomppi maalin edessä ja jälleen kerran vastustajan pelaaja oli ensimmäisenä irtopallossa ja Welhot tulivat 4-4 tasatilanteeseen. Tämä taisikin herätellä joukkuetta, sillä puolitoista minuuttia tästä ja Eero Tanskanen siirtää Josban jälleen kerran johtoon hienon kuvion päätteeksi Joona Kerosen syötöstä. Ja heti perään seuraavassa vaihdossa Artturi Vänskä lisää Josban kahden maalin johtoon Tuukka Hämäläisen syötöstä. 54 sekuntia tästä ja Josba pääsee ylivoimalle. Ja 64 sekuntia tästä ja Tommi Naumanen paukauttaa Josban 7-4 johtoon ylivoimalla, Artturin jälleen syöttäessä. Ottelun viimeisellä kympillä, ajassa 52.48 Welhot saivat ylivoiman, jonka he jälleen käyttivät hyödykseen maalin muodossa, kaventaen tilanteeksi 7-5. Kuitenkin minuutti tästä ja Kapteeni Kantelinen näyttää vahvaa tahtoa ja tekemisen meininkiä koko kentän haastamisella omasta päästä ja hienolla kanttivedolla siirtää joukkueensa jo 8-5 johtoon. Syötön tarjoili Simo Harinen. Kuitenkin maalin jälkeinen vaihto kostautui, liian innokas hyökkääminen kostautui takaiskumaalilla, ja Welhot tulivat jälleen kerran kahden maalin päähän. Kuitenkaan ottelun viimeiseen viiteen minuuttiin ei enää maaleja nähty, ja ottelu päättyi Josban riemukkaaseen 8-6 voittoon.

Welhot olivat tänään todella pirteällä jalalla liikkeellä ja haastoivat Josban puolustusta ja viisikkoa todella hyvin. Loppuun asti Welhot jaksoivat painaa ja hakea vimmatusti kavennusta, mutta tällä kertaa Josban rutiinisuoritus riitti voittoon. Josbalaisittain ottelussa oli todella paljon onnistumisia juuri niiltä pelaajilta, joilta sitä on odoteltukin kauden mittaan. Hieno huomata että on kolme toimivaa kentällistä, joiden varaan nojata ja joista mikä tahansa voi kääntää otteluja joukkueelleen.

Josba C1 pelit jatkuvat jo huomenna, kun vieraaksi saapuu Lauri Turusen johtama TopTeam Savonlinnasta. Saavu sinäkin paikalle katsomaan toista paikalliskamppailua Energy Areenalle. Ottelu alkaa klo 15.00 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!