C1 1-DIV: Josba – TopTeam 14-5 (4-3, 5-1, 5-1)

1-Divisioonan runkosarja jatkui paikallispelillä Savonlinnan TopTeamia vastaan. Topin arvelitiin tulevan hyvällä jalalla ja asenteella päivän otteluun, sillä se pöllytti eilen omassa ottelussaan Hatsinaa 11-3. Ja oikeassahan sitä oltiin, varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli todella vauhdikasta ja kovatempoista salibandya, ehkä kovatempoisinta tähän mennessä tällä kaudella. Ottelu sai Josban kannalta loistavan startin, 24 sekuntia pelattu ja Juuso Salomies siirtää Josban 1-0 johtoon Artturi Vänskän syötöstä. Neljän minuutin kohdalla Tuukka Fredriksson lisää Josban johdon 2-0 Kasper Kettusen syötöstä. Ajassa 7.54 Juuso siirtää Josban jo 3-0 johtoon Tuukka Hämäläisen syötöstä, ja vastustaja oli pakotettu ottamaan aikalisä jo tässä vaiheessa. Tämä tuottikin tulosta ja seuraavassa vaihdossa vastustaja kaventaa tilanteeksi 3-1. Tämä ei kuitenkaan hetkauttanut Josban lentoa, vaan seitsemän sekuntia tästä ja Juuso siirtää jälleen Josban kolmen maalin karkumatkalle Artturin syötöstä. Erän loppuun Josba sai kahden minuutin rangaistuksen, ja Toppi käyttikin tämän hyödykseen ja kavensi ylivoimalla 4-2. Ja vielä erän loppuun Toppi teki kolmannen osumansa, jälleen kerran maalin takaa nosto maalin eteen josta pallo sudittiin Josban verkkoon. Ensimmäiselle erätauolle Josban niukassa 4-3 johdossa.

Ensimmäisellä erätauolla korjattiin varsinkin oman maalin edustan pelaamista sekä avauspelaamista, ja tällä kertaa opit menivätkin varsin mallikkaasti perille. Vaikka vastustaja tuli jo maalin päähän, ei minkäänlaista paniikkia Josban kopissa ollut, vaan tiedettiin että jatkamalla sovittujen asioiden tekemistä ja tempon ylläpitämistä peli kyllä on omissa käsissä. 23.09 ja Tuukka Hämäläinen tekee Josban viidennen maalin Artturin jälleen syöttäessä. Tämän jälkeen molemmat joukkueet ottivat vuoron perään jäähyt estämisestä, ja tasavajaalla Josban kuudennen maalin teki Tuukka Tykkyläinen. Tasavajaan päätteeksi selviteltiin vielä lyhyt alivoima. Tänään hyökkäykset vyöryivät toinen toisensa perään vastustajan päätyyn ja ajassa 29.52 Artturi huudattaa jälleen kotiyleisöä Josban seitsemännen maalin muodossa, syöttäjänä Onni Kantelinen. Hieno viimeistely Artturilta rystypuolelta täydestä vauhdista. Ja puolitoista minuuttia tästä Tuukka Fredriksson siirtää Josban jo 8-3 johtoon Eero Tanskasen syötöstä. TopTeam osoitti sitkeyttään ja ajassa 33.58 se kaventaa tilanteen 8-4:n. Maalia edelsi kova hässäkkä Josban maalilla ja mailat kolisivat minne sattuu, ainakin maalivahti Nikon kypärään pari kertaa. 19 sekuntia ennen erän loppua Onni vielä siirtää Josban 9-4 johtoon Simo Harisen syötöstä.

Kolmas erä alkoi varsin mielenkiintoisesti, vastustaja sai 5 minuutin rangaistuksen sääntöjen vastaisen varusteen (eri merkkinen maila ja lapa) käyttämisestä. Josba sai siis tilaisuuden harjoitella ylivoimaa mikä tuottikin mukavasti tulosta. 10-4 ylivoimamaalin teki Artturi Juuson syötöstä. 11-4 maalin teki Veeti Kärki Tuukka Fredrikssonin syötöstä. Ja 12-4 maalin teki ylivoimalla Juuso Onnin syötöstä. Ajassa 47.49 Juuso pysäyttää pelikellon maalin muodossa siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttäjänä Simo Harinen. 57.27 Veeti vapauttaa pitkällä syötöllä Tommi Naumasen maalintekotilanteeseen, ja Tommi iskeekin Josban 14:sta maalin varsin näyttävästi verkon perukoille. Seuraavassa vaihdossa 20 sekunnin pelin jälkeen TopTeam vielä kaventaa tilanteeksi 14-5, mikä myös jäi ottelun lopputulokseksi.

Viikonlopun kotipelit kartuttivat Josban pistesaldoa neljällä pisteellä, ja Josba siirtyikin Divarin kärkipaikalle! Tosin kolmantena oleva Happee on pelannut ottelun vähemmän ja on tasapisteissä (19) Josban ja Ponovon kanssa. Ponovo on taas omalta osaltaan pelannut yhden ottelun enemmän kuin Josba. Viikonlopun peleissä maalivahdit Joona ja Niko olivat erinomaisia ja varmistivat joukkueelleen avaimet voittopeleihin. Ilahduttavaa oli, että kaikki kolme kenttää pystyivät molempina päivinä tasapainoiseen ja ehjään suoritukseen ja kaikki jäivät plussan puolelle tilastoissa. Ilahduttavaa on myös se, että tehot jakautuvat useiden pelaajien ja kaikkien kentällisten kesken, ja jo tässä vaiheessa kautta jokainen kenttäpelaaja on pystynyt merkkauttamaan itselleen myös tehopisteitä. Tämä on joukkueena ja joukkueelta huikea suoritus! Pitkä joulutauko näkyi varsinkin lauantain pelissä, mutta se varmasti myös antaa voimia, pitkälle kevääseen jatkuvan kauden läpiviemisessä hyvällä energialla.

C1 Divari jatkuu ensiviikonloppuna, kun lauantaina matkaamme Mikkeliin Hatsinan vieraaksi. Ottelusta on luvassa varsin kovatempoinen kamppailu, sillä Hatsina voitti tämän päivän omassa pelissään Ponovon 15-12. Ottelua voi seurata livenä tulospalvelun kautta ja se alkaa 14.1.17 klo 15.00.