C1 1-DIV: Josba-Happee 7-6 (2-0, 2-2, 3-4)

C1 1-Divisioona jatkui sarjan kärkiottelulla Jyväskylän Happeeta vastaan. Edellinen kohtaaminen oli varsin mielenkiintoinen, tuolloin Josba oli ensimmäiset 55 minuuttia todella vaisu, mutta ottelun lopussa nousi 3-7 tappiotilanteesta 7-7 tasapeliin. Tuolloin Happee teki alivoimalla 7-3 osuman ajassa 54.54, mutta niin vain Josba tuli rinnalle ottelun viimeisellä viidellä minuutilla.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 6.06, kun Artturi Vänskä siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon Onni Kantelisen syötöstä. Maalia edelsi hyvä pitkä hyökkäys Happeen päädyssä, pallo liikkui pelaajalta toiselle todella mallikkaasti. Ajassa 16.17 Josba sai ylivoiman, ja vajaan minuutin myllytyksen jälkeen Josba siirtyi 2-0 johtoon. Maalin teki Onni Kantelinen ja syöttäjänä tähän ylivoimaosumaan oli Artturi Vänskä.

Josban kannalta ottelun musta hetki sattui heti toisen erän alkuun. 24 sekunnin jälkeen Happee kaventaa 2-1 ja 31 sekuntia tästä vastustaja tuli rinnalle 2-2. Kuitenkaan Josban peli ei tästä sen kummemmin notkahtanut, tehtiin nöyrästi peliä oman tekemisen ja sovittujen asioiden kautta. Ja 23.38 tämä työ tuottikin palkinnon maalin muodossa, kun Tuukka Fredriksson kanttaa Josban jälleen maalin karkumatkalle. Upean syötön antoi Leo Siiskonen. Toinen erä eteni tasaisena ja maalittomana aina viimeiselle minuutille saakka, kunnes jälleen kerran Tuukka Fredriksson täräyttää pallon maaliin, jättäen vastustajan maalivahdin ilman mitään mahdollisuutta torjua. Hienon esityön maaliin teki Kasper Kettunen, joka malttoi katsoa ja pitää palloa ja vielä siirtää pallon paremmassa paikassa olleelle Tuukalle. Toiselle erätauolle pukukoppimaalin siivittämänä 4-2. Toisen erän tiimellyksessä Tykkyläisen Tuukan ranne venähti pelikunnottomaksi vastustajan vahingossa astuessa ranteen päälle. Vaihdosta peliin hyppäsi mukaan Eero Tanskanen, joka uskomattoman nopeasti oli heti pelissä sisällä ja haastoi ja raastoi upeasti.

Kolmas erä alkoi Josban kutkuttavassa kahden maalin johdossa. Erän alkuun Artturi Vänskä viimeistelee ottelun komeimman maalin takatolpilta tyhjiin. Namupassin tähän tarjoili Simo Harinen. Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Josban hallintaa. Karvaus puri upeasti eikä Happee saanut oikein peliä mitenkään avattua. 47.52 Leo Siiskonen räjäyttää Energy hallin siirtämällä Josban jo 6-2 johtoon Tuukka Hämäläisen syöttäessä. Tilannetta edelsi hieno nopea pelin kääntäminen ja vastaisku. Viimeisellä kympillä Happee alkoi saada onnistumisia nopeiden vastaiskujen muodossa. 50:31 Happee kavensi 6-3 kun Josban keskusta aukesi helpohkon näköisesti. 54:32 Happee tuli jo kahden maalin päähän, jälleen kerran keskeltä maalin edestä vastustaja rokotti maalin. Samassa ajassa Happee otti aikalisän. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän, Josballa ei ollut pallollisena mitään hätää, se pyöritti vaarallisia hyökkäyksiä vastustajan päässä, mutta pallon menetyksen jälkeen oli todella kiire nopeajalkaisten Happeen pelaajien mukana tulla puolustamaan omaa maalia. 57:22 peli alkoi mennä jännäksi Josban saadessa kahden minuutin rangaistuksen. Eikä Happee tarvinnut kuin 30 sekuntia kun pallo pomppi Josba pelaajien peittämisen kautta ohi upeasti torjuneen Nikon selän taakse. Ottelun loppuun Happee yritti vimmatusti tuoda ottelua tasoihin ilman maalivahtia 6-5 vastaan, mutta tällä kertaa se kostautui Josban maalin muodossa. Tommi Naumanen vapauttaa Josban jälleen kerran kahden maalin johtoon tarkalla laukauksella omalta kenttäpuoliskolta Happeen tyhjään maaliin. Vaan eipä jyväskylän poikien päät tästä painuneet, vaan ottelun loppu oli kovaa myllytystä ja mylläkkää Josban päädyssä. Ja vielä 11 sekuntia ennen pelin loppua Happee kaunistelee numerot 7-6:n. Tämä jäi kuitenkin ottelun lopputulokseksi, ja Josballe riemukas voitto.

Ottelu oli kaikin puolin laadukasta ja erittäin hyvää salibandya kahdelta hyvältä joukkueelta. Ottelu oli kovatempoinen, fyysinen ja laadukas, varmasti sm-sarjan tasoa kaikilla mittareilla. Myös tuomarikaksikko onnistui omassa tehtävässään erinomaisesti. Ilahduttavaa oli jälleen kerran nähdä miten Josba joukkueena kolmella hyvällä kentällisellä pystyy voittamaan otteluita, niin että onnistumiset ja vastuut jakautuvat usealle eri pelaajalle. Ilahduttavaa on myös se, miten monet pelaajat ovat pystyneet nostamaan omaa tasoaan nousujohteisesti koko kauden ajan. Rosterissa on 17 kenttäpelaajaa, joista on tällä hetkellä todella vaikeaa valita pelaava kokoonpano. Toisaalta ottelu osoitti selkeästi ne kehityskohteet, joihin on kiinnitettävä huomiota ja joita on parannettava. Toivottavasti ensiviikolle saadaan ehjä harjoitusviikko, ennen Tampereen seudun vieraspeliturnausta. Ensiviikonloppuna vastassa on Ilves ja Leki. Voiton myötä Josba siirtyi takaisin Divarin piikkipaikalle, tosin Happeella on yksi ottelu vähemmän pelattuna.