C1 1-Div: Josba – Blackbirds, 6-3 (2-1, 2-2, 2-0)

Viikonlopun toiseen kotipeliin saimme vieraita Keravalta, Mustarastaat. Vastustajan tie Divariin kävi Sm-karsintojen kautta, ensimmäisellä kierroksella Blackbirds voitti MuuRy:n 5-2 ja hävisi Karhuille 3-11. Toisella kierroksella Blackbirds voitti GrIfk:n 6-3 ja Vss Blackin 3-2. Blackbirds kuitenkin hävisi lohkon viimeisen ottelun Happeelle 3-6. Näin ollen Blackbirds suoraan Divariin lohkon toiselta sijalta. Josba C1 ei ole koskaan pelannut Blackbirds:a vastaan, joten tämän päivän ottelussa on jälleen uusia ja tuntematon vastustaja. Pelaajista entuudestaan tuttu nimi on Elmeri Vilpas, joka viimekaudella viiletti Oilers Ng:n riveissä. Blackbirdsin alkukausi Divarissa on lähtenyt yskähdellen käyntiin, joukkue on aloittanut kolmella tappiolla M-Teamia, Happeeta ja eilen Kuopiossa Welhoja vastaan.

Josba puolestaan sai eilen alle kovan ottelun M-Teamia vastaan. Monenlaisia havaintoja ja huomioita pelistä saatiin, joita koetetaan parantaa tämän päivän ottelussa Mustarastaita vastaan. Huomioitavaa tämän päivään ottelussa on se, että Blackbirds on onnistunut tekemään viisi maalia Happeeta ja neljä maalia Welhoja vastaan. Hereillä saadaan varmasti olla ja tehdä ihan täysimittainen päivätyö kentällä tänäänkin.

Josba lähti otteluun uusilla ketjukoostumuksilla tarkoituksena herätellä poikia peliin. Kahden ensimmäisen erän ajan koko rosteri oli käytössä ja kaikki pelaajat saivat taas lisää pelituntumaa Divarin vauhdista. Josban tarkoituksena oli lähteä liikkeelle korkealla karvauksella ja kovalla liikkeellä, mikä onnistuikin omalta osaltaan. Kuitenkin ensimmäisen viidentoista minuutin aikana Josba sai kolme kahden minuutin jäähyä, mikä sotki pelin rytmittämistä ja – tempoa todella paljon. Tänään täytyy hattua nostaa alivoimamiehille Kassu, Jake, Jere, Leksa, (Artturi, Onni, Veeti, Matti, Eki.) Todella uhrautuvaa ja hyvää alivoimaa tänään, kuusi kahden minuutin alivoimaa ja vain yksi päästetty maali.

Ajassa 17.45 Eelis Karhapää siirsi Josban 1-0 johtoon Artturi Vänskän erinomaisesta ja oivaltavasta syötöstä. Kaksikymmentä sekuntia ennen erän loppua vierailija tuli 1-1 tasoihin. Mutta vain kymmenen sekuntia tästä, ja Juuso Salomies siirsi pukokoppi maalilla Josban 2-1 johtoon, syöttäjänä jälleen kerran Onni Kantelinen.

Toisen erän alkuun Blackbirds tasoitti pelin 2-2, unohdus omassa päässä ja ei muistettu paikata nousevaa puolustajaa. Erää pelattiin kymmenisen minuuttia tasaisissa merkeissä, kunnes Simo Harinen siirsi Josban 3-2 johtoon Joona Kerosen syötöstä. Tästä 42 sekuntia ja Eelis Karhapää ujuttaa pallon maaliin maalin edestä, syöttäjänä Artturi. Tässä vaiheessa tuli tunne siitä että oma peli ja tekeminen alkaisi vapautua kovan Blackbirds paineen alla. Kuitenkin maalinjälkeisessä vaihdossa tuli Josballe jälleen jäähy, ja tällä kertaa vierailija onnistui ylivoimallaan ja kavensi tilanteeksi 3-4.

Kolmas erä alkoi Josban 4-3 johdossa. Tähän erään rosteria kavennettiin kolmeen kentälliseen loukkaantumisen ja pelin rytmittämisen takia. Ajassa 45.32 Josba sai jälleen jäähyn ja jouduttiin kyykkäämään seuraavat kaksi minuuttia alivoimalla. Peli oli kovatempoinen ja fyysinen ja ajassa 55.12 vastustaja sai kahden minuutin rangaistuksen protestoimisesta. Ylivoimamiehistö jaksoi eiliseen malliin liikuttaa palloa ja hakea paikkaa. Tällä kertaa päivän ehkä komeimmasta osumasta vastasi YV, Tommi Naumanen syötti takatolpalle tyhjiin ja Juuso Salomies siirsi Josban vapauttavaan 5-3 johtoon. Ajassa 58.36 Josba sai vielä ottelun viimeisen jäähyn. Vastustaja otti maalivahdin pois ja pyöritti ylivoimaa 6-4 vastaan. Kuitenkin kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua Jere Mäki siirsi Josban 6-3 johtoon alivoimalla ja tyhjään maaliin viimeistellen.

Päivän ottelu oli viikonlopun teemaan sopivasti Josballe vaikea. Tavoitteena ollut kova liike ja haastaminen vaikeutuivat huomattavasti runsaiden jäähyjen myötä. Tosin Alivoima oli tänään silkkaa rautaa ja todella hienosti pelattua. Yksi ylivoima, yksi maali = 100%. Tänään pelissä oli uusia ketjukoostumuksia ja jopa pelipaikkoja, ja täytyy hattua nostaa miten hienosti pojat ottivat haasteen vastaan. Tänään jokainen antoi kentällä kaikkensa, omaa tasoaankin nostaen. Vaikeassa ja haastavassa pelissä hermokontrolli piti paremmin kuin eilen ja keskityttiin pelaamiseen ja joukkueena tekemiseen. Lisäksi täytyy mainita että kentällä tehtiin taas tänään paljon sitä näkymätöntä ja kovaa työtä, mikä ei näy pisteiden muodossa. Vastustaja oli tänään liikkeellä vain kahdella kentällisellä, mutta joukkue on fyysinen ja isokokoinen ja todella vahvalla jalalla liikkuva. Itsellä mieleen jäi Blackbirdsin kapteeni Matias Savolainen, joka vahvalla omalla tekemisellään jaksoi haastaa Josban puolustusta ja oli mukana joukkueen kahdessa ensimmäisessä maalissa.

Syyslomaviikolla vähän huilataan ja myös treenataan ja ensiviikonloppuna lähdemme tuplapeli- viikonloppuun Vaasaan ja Jyväskylään.