BSM: Täydet pisteet pääkaupunkiseudulta

JOKERIT – JOSBA, 5-6 ja. (3-0,1-4,1-1,0-1)

B-junnujen SM-sarja jatkui tuplaviikonlopun merkeissä Helsingissä. Muutamista poisjäänneistä ja sairastapauksista huolimatta uutta tuttavuutta Jokereita vastaan päästiin jalkeille hyvin voimin.

Ensimmäinen erä alkoi hieman tunnustellen. Jokerit teki erän puolivälissä kaksi maalia nopeasti ja Josban oli turvauduttava aikalisään. Peliin saatiin hieman järkeä mukaan, mutta Jokerit teki vielä yhden ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 3-0.

Toiseen erään vierailijat tulivat aivan eri ilmeellä. Pallonhallinta oli Josballa ja peli pyöri enimmäkseen vastustajan päässä ja Josban myllytykset tuottivatkin hyvin tulosta. Erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 4-4.

Viimeinen erä oli tasaista vääntämistä, eikä huippupaikkoja juurikaan siunaantunut ja loput hoiti varmasti maalilla pelannut Forsström. Maalit molemmille joukkueille ja ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoaikakaan ei näyttänyt tuovan ratkaisua, kunnes hieman ennen jatkoajan päättymistä Josba katkaisi kotijoukkueen hyökkäyksen ja vastaisku ajautui kulmaan, josta pallo toimitettiin maalille ja hieman onnella Honkasen kääntö löysi Mäkelän maalin edestä, jonka oli suhteellisen helppo työ lyödä pallo maaliin.

”Pelattiin heikosti ja olisin ollut tyytyväinen yhteen pisteeseen”, valmentaja Huhtala summaa.

 

OILERS – JOSBA, 4-8 (2-0,0-5,2-3)

Sunnuntain pelin ensimmäinen erä oli toisinto edellisen päivän avauserästä. Josban peli oli sekavaa ja kotijoukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä pelin alussa. Kotijoukkue kahden maalin johdossa erätauolle.

Toisessa erässä vierailijat näyttivät heräämisen merkkejä, kun maaliverkkoja ruvettiin erän puolessa välissä heiluttelemaan tiuhaan tahtiin. Vierailijat saivat pelinsä pyörimään kotijoukkueen päähän eikä Oilers juuri pallon kanssa yli puolen kentän päässyt. Kaikenkaikkiaan Josba takoi viisi maalia ja erätauolle mentiin kolmen maalin johtoasemassa.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue sortui jäähyilyyn ja vierailijat paketoivat ottelun ylivoimalla Honkasen johdolla. Loppu olikin vain päätössummerin odottelua ja ottelu päättyi lukemiin 4-8.

”Toinen erä pelattiin hyvin ja se tais riittää. Kaverilta loppu sit vähän jalat kesken. Tärkeet 4 pistettä kotiin.” miettii Honkanen.

 

Tämän raportin taituroi Josba B fani, Kimmo