BSK: Josba nousi voitoilla sarjan piikkipaikalle

Lauantaina pelattiin B aluesarjan toiseksi viimeinen alkusarjan turnaus,jossa oli mahdollista varmistaa ylemmän jatkosarjan paikka.

Pelipaikkana Ylä-Pyörön koulun ”pommpulinna”, jossa on pieni kaukalo sekä parketti. Peli oli juuri sen näköistä, kuten olosuhteilta voi odottaa.

Ensimmäisenä vastaan asettui Into Lieksasta. Ottelussa pallonhallinta oli 90 % meille. Kaveri teki lähes kaikki maalinsa maalineduspompuista. Ensimmäinen erä hallinnasta huolimatta kuitenkin tasan 1-1.

Toiseen erään lähdettiin sitten leikkimään, jossa kaveri teki minuutin välein nyytit ja jouduttiin ottamaan aikalisä heti ajassa 16:59 kaverin mennessä 1-3 johtoon. Pieni ryhtiliike saatiin ja tilanteita paljonkin, mutta vain kertaalleen oli pallo vastustajan maalissa.

Toisella erätauolla teemana ottelun tärkeys sekä luottamus omaan pelaamiseen. Vaikka erän alkuun vuoroteltiin maalinteossa Innon mennessä 2-4 johtoon jo parin kymmenen sekunnin sisään sekä 3-5 vielä ajassa 32:01 kavennettiin hienojen vastahyökkäysten päätteeksi aina heti perään tilanteeseen 4-5. Loppupeli oli yhtä päätä,mutta vasta ajassa 42:12 saatiin tasoitus ja vaparista helpohkosti 44:35 voittomaali.

Josba – Into, 6-5 (1-1, 1-2, 4-2)

Toisessa ottelussa oli mahdollisuus ottaa paikkaa ylempään jatkosarjaan. Molemmat joukkueet tiesivät ottelun tärkeyden. Hupa oli voittanut aiemmin sarjaa johtaneen Vartan maalilla, joten voitolla he olisivat tulleet tasapisteisiin meidän kanssa ja meidän voitto taas toisi sarjan piikkipaikan ja ylemmän jatkosarjan paikan. Ottelun tärkeys oli kaikilla tiedossa.

HuPa meni 3:07 johtoon,joka kuitattin heti parinkymmenen sekunnin sisään ja erän loppupuolella molemmat tekivät yhdet tilanteeseen 2-2.

Toisessa erässä vuoroteltiin erä lukemiin 4-5. Kolmannessa mentiin YVllä jo 6-4 johtoon, mutta kaveri kavensi vielä parin minuutin sisään, joista tuli ottelun loppulukemat.

Hu-Pa – Josba, 5-6 (2-2, 2-3, 1-1)

Tämä tarkoitti sitä, että viimeiseen turnaukseen lähdemme yllättäen sarjan piikkipaikalta ja varmistimme jo ylemmän loppusarjan paikan, joka on erittäin tärkeä pelaajien kehittymisen kannalta. Onhan meillä yli 2/3 osaa porukasta vielä C1-00 ikäluokkaa, joten saavutusta voidaan pitää hyvänä.

Seuraava turnaus on 6.12 Varkauden liikuntatalolla, jossa vastassa SB Welhot Flames ja Varta. Siihen turnaukseen meillä onkin mahdollisuus saada jo leveämpi rosteri. Nyt oli mukana 12+1, kun koko rosteri tällä hetkellä taitaa olla jo 20+2.

SSBL SK B sarjatilanne