B2 SM-karsinta, Pori

Josban s. 1997 joukkue (B2) kävi Porissa B-ikäluokan SM-karsinnassa. Tuloksena oli kolme tappiota ja yksi tasapeli, eikä selviydytty seuraavalle karsintakierrokselle.

Etukäteissuosikki Tampereen Classic, otti jo etukäteen kuulutetun suoran paikkansa SM-sarjaan. Lohkon muut joukkueet olivat Josban lisäksi Tikkurilan Tiikerit (B2), isäntäjoukkue FBT Karhut ja SB Vaasa. Lohkokakkoseksi ja jatkopeleihin selviytyi Karhut. Lohkokolmosen Tiikereiden jatkoonpääsyä ei vielä tiedetä, vaan se riippuu muiden peleistä.

Josban -97 joukkue oli ennen karsintoja kokenut melkoisen mullistuksen. Viime kaudella C1-SM-sarjaa pelanneista josbalaisista oli Porista poissa 90 SM-tehopisteen edestä miehiä, osallistuen muun muassa C1-karsintoihin Joensuussa. Moni Poriin suunnannut peluri olisi saanut hyvän mahdollisuuden kantaa vastuuta ja näyttää osaamistaan. Paikalla olleiden arvioiden mukaan näin ei ihan käynyt. Varsinkin maalinteko vuotta vanhempien seasta oli myrkkyä ja aikaa ratkaisuihin vähän.

1997-ikäluokan joukkue selvisi kolme kertaa peräkkäin SM-sarjaan. Tänä vuonna ei, eikä totuuden nimessä näillä esityksillä olisi ollut järkevääkään ajella ympäri puolta valtakuntaa pelailemassa. Nyt otetaan käyttöön suunnitelma B, eli yritetään pelata muutama extraturnaus tulevan aluesarjan lisäksi. Harjoitellaan lisää. Tsempataan. Ja sitten ensi vuonna uudella innolla.

Joukkueen hyviin uutisiin kuuluu se, että tuulennopea laituri Samppa Aronen on jättänyt loukkaantumiskierteen taakseen ja palannee pian joukkueharjoituksiin. Myös maalivahti Jesse Ilvonen teki juuri Porin turnauksen alusviikolla paluun joukkueeseen. Nyt joukkueen koko on 2+18, joten harjoituksiin saadaan lisävauhtia ja peluutukseen vaihtoehtoja.

Lopuksi Josba B2 kiittää Porin turnauksen järjestäjiä ja onnittelee kaikkia SM-sarjaan selvinneitä joukkueita. Tsemppiä tuleviin SM-peleihin!

B SM-sarjakarsintojen-ottelutulokset-netissä