B Varkaudessa ylemmän jatkosarjan peleillä

Ylempää jatkosarjaa pelattiin Varkaudessa Hupan isännöimänä. Ensimmäisenä vastaan asettui isäntäjoukkue ja tunti pelin jälkeen sarjakärki Mävi Mäntyharjulta. Pelaajarosteri oli aiempaa turnausta pienempi 12+1, joka asetti omat alku vaatimuksensa. Mukana tällä kertaa 4 ysiysiä ja loput 00-ikäisiä.

Alkusarjastakin tuttu Hupa tunnettiin vastustajana hyvin. Ottelu lähti heti alkuun meidän komennossa ja ensimmäinen erä päättyi 4-1, jossa nähtiin yksi hieno rankkarimaalikin meidän pelaajan toimesta.

Toinen erä oli paikoista huolimatta hieman nihkeämpää, erän päättyessä 2-1 meille.

Kolmannessa erässä pelikuri katosi välillä kokonaan ja vastustaja sai välillä 3-1 ja 2-1 hyökkäyksiä. Erä meille kuitenkin 4-2 j a koko ottelu 10-3. Paikkoja oli kyllä melkein toiseenkin kymppiin ja väliin mahtui todella hienoja sommitelmia. Tuomaritkaan eivät olleet aamupelissä ihan terävämmillään ja vastustajan valmentaja antoikin aiheesta täyslaidallisen palautteena. Tällä kertaa voittajajoukkueen puolella oli helpompi olla hiljakseen.

Josba – Hu-Pa, 10-3 (4-1, 2-0, 4-2)

Toiseen otteluun lähdettiin haastamaan sarjakärki Mäviä, jolle peli oli päivän ensimmäinen. Tunnin tauolla ja pienellä rosterilla alkoi ensimmäisen viiden minuutin jälkeen saada Mävi enemmän paikkoja halliten ensimmäistä erää, joka päättyi 4-1 lukemiin.

Toisessa erässä parannettiin peliä ja haastettiin vastustajaa kunnolla. Välillä peli pyöri mallikkaasti vastustajan päädyssä, mutta emme saaneet paikkoja hyödynnettyä, erän päättyessä Mäville 3-2 lukemin.

Sama taisto jatkui kolmannessa erässä ja läpi koko pelin, viisikkopuolustus aukesi liiankin helposti, josta Mävi rankaisi helpon näköisesti. Paikkoja oli meilläkin riittävästi, mutta emme saaneet tällä kertaa vastustajan veskaria kunnolla haastettua erän päättyessä edellisen erän lukemiin 3-2 ja koko ottelu 10-5.
MäVi – Josba, 10-5 (4-1, 3-2, 3-2)

Pojat pelasivat taas erittäin pirteästi, vaikka pieni rosteri olikin ja haastettiin jälleen vastustajan vuotta pari vanhemmat hienosti. Jokainen joukkue on nyt kertaalleen kohdattu ja taas opittiin pelistä ja vastustajista paljon. Nyt täytyy vaan päästä omalle hyvälle tasolle kärkipeleissä, niin voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa.

Otteluista muutama kuva nähtävissä Pasasen Karrin galleriassa JOSBA B junnut Varkaudessa 31.1.

Seuraava turnee onkin jo kahden viikon päästä Mäntyharjulla, jossa vastassa PHSB ja Varta.

TIlanne on erittäin tasainen, joten viimeiset pelit ratkaisevat pääsyn SM-playoff- karsintaan.


MäVi – Josba, 10-5