B SM: SPV – Josba, 14-3 (3-2, 5-0, 6-1)

Päivän otteluun Josba lähti viiden erän tappiottomassa putkessa sekä edellisen pelin voitolla OLS:sta. Kauas on pitkä matka, ja pelin alussa tuntuikin siltä että Seinäjoki on kaukana. Pelin alkua ja koko ottelua leimasi Josban nuhainen ja tahmea esitys, johtuen varmaankin siitä että osa porukasta oli kotona sairastamassa ja osan terveystilanne oli enemmän tai vähemmän flunssainen. Ottelun kulku oli alusta alkaen selvää, SPV karvasi matalalta ja iski todella terävästi vastaan kääntäen peliä todella vahvasti ja nopeasti. Viiden pelatun minuutin kohdalla vastustaja siirtyi jo kahden maalin johtoon, ensimmäinen maali oli tekomaali, mutta toinen pomppi meidän kannaltamme onnettomasti pelaajien kautta maaliin. Tärkeän kavennusosuman teki Veeti Kärki. Hieno syötön katko omalla puolustajan tontilla omassa päässä, sitten vahva koko kentän haasto ja läpiajo ja upea veto maaliin. Hetken kävi mielessä monet muistot D ja C junnu-ajoilta, vastaavaa on totuttu Veetiltä näkemään. Erän toinen ilon aihe Roope Oslanuksen upea maali, jossa Roope laittoi pallon maalin upealla vedolla pakin jaloista ja kahden tolpan kautta. Syöttäjänä Rasmus Virkkunen. Ensimmäiselle erätauolle jännittävistä 3-2 lukemista.

Toinen erä olikin sitten vastustajalle 5-0. Vasta aikalisän jälkeen oma peli alkoi hetkittäin näkyä kentällä, mutta eroa oli jo viisi maalia. Toiselle erätauolle lukemista 8-2.

Kolmannessa erässä oli paikkoja, mutta laukaukset viuhuivat SPV:n upeaan peittopeliin tai takaseinään. Erän ilonaihe oli Eelis Karhapään hieno maali. Loppuun asti hyvällä asenteella pelannut Eki sai pitkästä aikaa palkinnon uurastamisestaan maalin muodossa. Syöttäjänä Juuso Salomies.

Tämän päivän ottelua voisi kuvata spurttiharjoituksena. SPV käänsi peliä todella nopeasti ja tehokkaasti ja piti yllä kilpajuoksua meidän maalia kohden. Hienosti kaverin palloton pelaaminen tukki myös keskustan ja pakotti meidät pyörimään reunoilla, vaikea oli haastaa keskustaan parhaille paikoille. Myös 1vs 1 pelaamisessa vastustaja oli tänään piirun verran parempi. Josballa oli kuitenkin pienellä rosterilla kohtuullinen esitys, mutta vastustajan viimeistely oli tänään todella hyvällä tasolla ja numeroiden valossa ero repsahtikin sitten melkoisen suureksi. Niko pelasi maalilla kelpo ottelun, eikä osumista voi yhtäkään laittaa veskarin piikkiin. Päivän teeman mukaisesti tilanteista ja miehistä oltiin puolimetriä jäljessä ja vastustaja sai melko vapaasti pommittaa Nikon vartioimaa maalia. Monet maalit tulivat myös vastaiskuista muodostuneista ylivoima hyökkäyksistä.

Seinäjoelta kotiin on myös pitkä matka, emme tule urkkatalolle takaisin myöhään vaan varsin aikaisin aamulla kun Karjalaisen putoilee postilaatikkoihin. Josba B:n matka Suomen korkeimmalla sarjatasolla jatkuu ensiviikon sunnuntaina 4.3. jolloin tie vie Jyväskylään Happeen vieraaksi.

Tilastohuomiot:

Eelis Karhapää 1+0
Juuso Salomies 0+1
Rasmus Virkkunen 0+1
Veeti Kärki 1+0
Roope Oslanus 1+0
Niko Kettunen 23 torjuntaa
Jami Ruuskanen 4 torjuntaa

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/spv-josba/13662/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-poikien-sm-sarja-runkosarja/2873