B SM: SCU- Josba 7-3 (2-1, 0-0, 5-2)

B- junioreiden SM-sarja joukkue oli kuin uudesti syntynyt vieraspeli viikonlopun ensimmäisessä ottelussa Janakkalan Scu:n vieraana. Heti ottelun alussa oli aistittavissa se, että tänään on tulossa tasainen ja kova vääntö sarjapisteistä. Ottelun avausmaali nähtiin Josban toimesta ottelun toisella minuutilla. Hienosti Josba avasi peliä paineen alta omasta päästä, lankun kautta syvään, toinen aalto painottomalta puolelta mukaan ja kädet kattoon. Tino Turunen viimeisteli maalin upealla vedolla, Santtu Siposen oivaltavasta syötöstä. Tasoituksen Scu teki vajaan kuuden minuutin kohdalla, väkivahva yksilösuoritus missä pelaaja suojasi palloa hyvin ja vahvalla fyysisellä tekemisellä murtautui keskustaan ja tasoitusosuma oli tosiasia. Ja heti seuraavassa vaihdossa vastustaja meni 2-1 johtoon, pieni virhe aloitustilanteessa kostaui ja salamavauhdilla Scu jotoon. Erässä Josballe tarjottiin ylivoimaakin, mutta vedot viuhuivat niukasti ohi tai uhrautuvaan Scu:n peittoon.

Toisen erän Josba pääsi myös aloittamaan ylivomalla, mutta tänään YV jäi vaille onnistumisia. Toinen erä oli todella tasainen, paikkoja oli molemmilla mutta onnistumisia ei vaan saatu aikaiseksi . Tosin Josba teki 2-2 tasoituksen lähivaparista, mutta se hylättiin virheen takia: estäminen. Noh, näkemyksiä on monia. Josba ei ollut ollenkaan alakynnessä erän aikana, voisi jopa sanoa että vietiin peliä monella osa-alueella. Erään mahtui myös hieno alivoima, jossa saatiin nollattua Scu:n todella ovela ja taitava YV- kuvio.

Kolmas erä, usko omaan tekemiseen oli vahva. Vajaan neljän pelatun minuutin kohdalla Scu lisää johtoaan 3-1:n kun haettiin vimmatusti tasoitusta eikä saatu pidettyä kenttätasapainoa kunnossa. Vapaasti takatolpalta 2vs1 tilanteesta kaveri lisäsi johtoaan. Mutta jo heti seuraavassa vaihdossa, nähtiin Josban kavennusosuma. Juuso Salomies oli unohdettu aivan yksin takikselle, mitä ei kyllä kannata missään nimessä tehdä. Pieni liike ja pakki kahville ja upea veto takakulmaan. Hienon poikkarisyötön antoi Tatu Havula. Tämän jälkeen Josban tasoitus suorastaan roikkui ilmassa, mutta kun. Sitten alkoi tulla pieniä virheitä, joista vastustaja rankaisi armotta. 4-2 osuma syntyi meidän pienestä vaihtovirheestä. 5-2 sattui nukahdus ylivoimalla ja kaverilla alivoimamaali. Toivoa tilanteeseen loi Artturin hieno maali aivan maalin edestä, läheltä kannattaa laittaa pallo ylös ja tätä oppia noudattaen Josba kaventaa tilanteeksi 5-3. Syöttäjänä Santtu Siponen. Josban kiri katkesi kaksi minuuttia ennen loppua, maalin ollessa tyhjillään. Jälleen pieni virhe pallon kanssa ja kaveri naatiskellen lisää johtoaan 6-3:n. Viimeisen maalin vastustaja tekee ylivoimalla, kylläkin hyvin heppoisesti vihelletyn jäähyn perusteella.

Tuloksesta huolimatta ottelu oli Josbalta todella hyvä. Niko maalissa oli suorastaan loistava, antoi useilla huipputorjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Kliseisesti voisi sanoa, että emme käyttäneet omia paikkojamme tänään hyödyksi, joilla olisi voitu ottelu voittaa tuloksen valossa. Kuitenkin meiltä hyvää peliä ja Scu sai tehdä täyden päivätyön kahden sarjapisteen eteen. Scu on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä.

Tilastohuomiot:
Tatu Havula 0+1
Juuso Salomies 1+0
Artturi Vänskä 1+0
Santtu Siponen 0+2
Tino Turunen 1+0
Niko Kettunen 26 torjuntaa (torjuntaprosentti 81%)

Pelit jatkuvat huomenna sunnuntaina Forssassa Fosun vieraana. Ottelu alkaa klo. 14.00

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/scu-josba/13677/2873