B SM kotitupla: Josba – Classic & Josba – FoSu

Josba – Classic 4-13 (2-2, 1-5, 1-6)

Lauantaina vieraaksi Joensuuhun saapui Tampereen Classic. Edellisen kohtaamisen Classic vei selvästi 12-1, joten aika paljon parannettavaa oli Josballa tähän päivään. Ja ottelun alku näyttikin siltä, että paljon oli myös parantunut. Josba oli erässä vahvempi jalalla ja vei peliä monella osa-alueella. Ensimmäisessä erässä Josba onnistui kaksi kertaa laittamaan pallon Classicin maaliin. Ensimmäisessä maalissa Tatu Havula laittaa pallon upeasti maaliin rangaistuslaukauksessa. Josban toisessa maalissa Rasmus Virkkunen liikkuu upeasti ylivoimalla ja tällää pallon yläkulmaan Tatu Havulan syötöstä. Kuitenkin myös Classic onnistui kaksi kertaa ja ensimmäiselle erätauolle sopuisasti 2-2 tilanteessa. Erä oli Josbalta todella hyvää ja vahvaa tekemistä.

Toisessa erässä Juuso Salomies siirtää Josban 4-3 johtoon neljän pelatun minuutin jälkeen, wanhan aikaisella. Syötön tähän antoi Santtu Siponen. Kuitenkin seuraavassa vaihdossa nähtiin Classicin tasoitus lähivaparista. Tämän jälkeen Josballa oli parikin aivan avopaikkaa, mutta kuinkas ollakaan Classic tekee seuraavan maalin nopeasta pelin käännöstä ja siirtyi 4-3 johtoon. Ottelun kulminaatiopiste nähtiinkin sitten seuraavassa, kun Josballe tuomitiin 5 minuutin jäähy vaarallisesta pelistä. Tästä voi olla kyllä niin montaa mieltä että. Kuitenkin alivoimalla vastustaja ei saanut kuin yhden maalin, mutta se kulutti ja turhautti Josban miehistöä sekä henkisesti ja fyysisesti sen verran, että erä oli sen osalta sitten taputeltu. Ja kuinkas ollakaan, onnistuminen ruokkii onnistumisia ja Classic lisää johtoaan erän aikana 7-3:n.

Kolmannessa erässä Josban peli sitten hajosi aivan lopullisesti ja lämmintä oli kuin saunassa. Classic sai fiiliksen päälle ja naputteli viisi seuraavaa maalia. Erän ilon aihe oli Tatu Havulan hieno maali, jossa Tatu karvasi pallon hyökkäyspäässä ja pyöräytti maalin!

Niko oli maalilla jälleen totutun varma ja pelasi hyvän ottelun lukemista huolimatta.

Ottelussa oli Josbalta todella hyvää tekemistä ensimmäiset puolituntia, kunnes kaksi kummallista jäähyä sotki pelin aivan totaalisesti. Ensimmäisen erän Josba oli kuskin paikalla, ja toisen erän alku oli myös todella hyvää tekemistä. Harmittava toinen puolisko pelistä monella eri tavalla ja monesta eri näkökulmasta.

Tilastohuomioita:

Tatu Havula 2+1
Santtu Siponen 0+1
Juuso Salomies 1+0
Rasmus Virkkunen 1+0

Josba – FoSu

Sunnuntain koetokseen vieraaksi saapui samoista sijoituksista taisteleva FoSu Forssasta. Joukkue oli jo eilen matkustanut Joensuuhun ja pääsi otteluun tuoreella jalalla. Josballa sen sijaan oli alla kova peli Classicia vastaan eiliseltä. Saatiinko riittävästi aikaa palautua? Ainakin ensimmäisen erän alku vaikutti siltä että emme. Ensimmäinen kymppi pelattu ja taululla FoSun 3-0 johto. Ei toiminut sitten ei mikään, aivan kauheita virheitä ja unohduksia ja nukkumista omalla puolustusalueella. Erän ilonaihe oli Josbalaisittain Simo Harisen hieno maalin tasavajaalla. Upea veto suoraan ylänurkkaan. Maalia edelsi koko ketjun hieno karvauspelaaminen jossa lopulta Veeti raastaa pallon ja syöttää Simolle painottomalle puolelle. Vähän joukkue tästä heräsikin ja alkoi pelaamaan.

Toisen erän viidennellä minuutilla sama ketju vastaa Josban toisesta maalista ylivoimalla. Viikolla treenattu ja sovittu kuvio toimii, Veeti Kärki syöttää ja Roope Oslanus kaventaa tilanteeksi 2-3. Kuitenkin seuraava vaihto, ja Fosun hyökkääjä haastaa puolustusta 3 vs 1 tilanteessa mutta pallo vaan löytää tiensä maaliin. Josban the Hetki ottelussa oli aikavälillä 31:21- 31.39. Ketju Havula-Siponen-Salomies-Karvinen-Virkkunen tekee kaksi maalia 18 sekunnissa! Ensimmäisen maalin tekee Matti Karvinen Rasmus Virkkusen syötöstä ja toisen Tatu Havula Santtu Siposen syötöstä. Peli tasan ja kaikki alkaa taas alusta, aivan uskomattoman hieno hetki ottelussa, upeita maaleja ja mitä taituruutta pallolla!

Kolmas erä alkaa 4-4 tilanteessa. Vaan ei taas tiedä mitä tapahtui, tuliko väsy puseroon vai käväisikö ajatukset jo tulevassa joulutauossa. 15 sekuntia ja Fosu siirtyy maalin johtoon. Aivan kaamea alku. Vaan ei se siitä parantunut, kolmannen minuutin kohdalla kaksi takaiskua 12 sekuntiin ja peli alkoi olla taputeltu. Kolme maalia alle neljään minuuttiin. Josban viidennen maalin teki Tatu Havula. Saatiin vähän onnekkaastikin avaus keskelle ja Tatu uittaa pallon maalin etukulmasta. Tämä hetkeksi herättikin joukkueen peliin mukaan, mutta jotenkin monesta pelaajasta näkyi eilinen kova peli, eikä jalka eikä varsinkaan ajatus ollut sillä tasolla millä SM sarjapeli voitetaan. Viimeisen parin minuutin aikana FoSu vielä nautiskeli onnistumisten muodossa ja lukemat repsahtivat kahden maalin erosta viiden maalin eroon.

Jami Ruuskanen pelasi maalilla todella hyvän ottelun napsien 30 torjuntaa. Selkeästi antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa omalla tekemisellään ja esimerkillään.

Tilastohuomiot:

Tatu Havula 2+0
Santtu Siponen 0+1
Rasmus Virkkunen 0+1
Matti Karvinen 1+0
Simo Harinen 1+0
Veeti Kärki 0+2
Roope Oslanus 1+0

Viikonlopun pelit jättivät taas paljon kysymyksiä. Keskittyminen. Valmistautuminen. 60 minuuttia kestävä ottelu. Tuomarit. Oma tekeminen. Pelistä oppiminen. Harjoiteltujen asioiden tuominen ja saaminen peliin. Noh, näitä on nyt hyvä sulatella joulutauon aikana.

Kiitos syksyn aikana mukana olleelle ja eläneelle kotiyleisölle! Josba B:llä on selvästi oma kotiyleisö joka tsemppaa ja kannustaa joukkuetta. Olette upeita!

Mukava oli myös muistaa joukkueen johtajaa Katjaa 😀 Uskomattoman määrän tekee tämän nainen työtä joukkueen eteen. Aina on bussi odottamassa, ruokapaikat on mietittynä (ja ruokaa saadaan) ja reissussa katto pään päällä ja sänky mihin ruotonsa oikaista pitkän päivän jälkeen. JaJaJa, kaikki se muu mitä Katja tekee ja huolehtii ja jaksaa. Vaikka bussista töihin jos tarve vaatii. Emme voi sanoa muuta kuin: Kiitos!

Nyt ansaitulle tauolle. Seuraavan kerran Josba B taistelee 21.1.18 Lappeenrannassa.

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-classic-/13627/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-fosu-/13630/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-poikien-sm-sarja-runkosarja/2873