B SM: Josba – TPS, 8-7 (1-2, 1-3, 5-2, 0-0, RL 2-0)

Josban B-junioreiden SM- sarjajoukkueen kauden viimeiseen otteluun saapui vieraaksi sarjakolmonen TPS Turusta. Edellinen kohtaaminen vieraskentällä oli varsin tasaista vääntöä kaksi ensimmäistä erää, mutta ottelu kääntyi silloin isännille kolmannessa erässä. Ottelusta ei tunnetta ja tahtoa puuttunut, kiuas oli lämpimänä alkuminuuteista saakka. Josballa oli alla todella hyvä vieraspeliviikonloppu, jossa niukka tappio Scu:lle ja ihana voitto Fosusta. Lähtökohdat illan näytökseen olivat siis selvät, TPS ennakkosuosikkina sarjataulukon mukaan ja Josba vahvalla itseluottamuksella ja joukkue hengellä tasaamaan voitot sarjassa.

3

Ensimmäinen erä.

4

Heti alusta alkaen oli näkyvissä että tänään Josba on hereillä ja valmis otteluun. Ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin varsin tasaisissa merkeissä, tilanteita molemmissa päädyissä tasaisesti. Rantakylän liikuntahallin räjäyttää ensimmäisen kerran valtavaan huutomyrskyyn Ville Heikkinen. Roope Oslanus löytää vahvasti esiin nousseen Villen ja siinä vaan sukat pyörähti vastustajan jaloissa kun Ville pisti pallon verkkoon. Taitoa ja oveluutta, fyysiikkaa ja tahtoa. Jes! No ei siitä pitkään sitten ehditty kuitenkaan kun TPS tasoittaa pelin parin minuutin päästä. Sähellys- maali, jossa katsottiin kuin vhs- nauhalta hidastettuna miten se pallo voi lirua maaliin. 15:sta peliminuutin kohdalla nähtiin todella vahva yksilösuoritus Tepsin pelaajalta, ei vaan yksinkertaisesti pysytty iholla ja mukana ja kaveri kanttaa pallon maaliin.

5

Toinen erä.

6

Alkaa vierasjohdossa 1-2. Ja heti erän alkuun meille estämisestä jäähy, ja parikymmentä sekuntia alivoimaa takana niin TPS lisää johtoaan 1-3. Ja minuutti tästä niin Josban psyykettä testatiin ihan huolella rangaistuslaukauksen viheltämisen johdosta vastustajalle. Testi siinä mielessä että ei tilanteesta pystynyt kuin kohteliaasti olemaan eri mieltä. Ja kuinkas ollakaan, torjunnan kautta pallo maaliin ja TPS jo 1-4 karkumatkalle. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin Tuukka Fredriksson saa vaikut irtoamaan katsojien korvista, kun valtava huutomyrsky todentaa Josban kavennusosuman. 2-4 maali oli Tuken ensimmäinen maali tällä kaudella, ja tästä tietenkin poimittiin pallo parempaan talteen. Syöttäjänä Artturi Vänskä. Erän lopussa kuitenkin Tepsi lisää johtoaan 5-2:n kun keskialuetta ei muistettu kunnioittaa tarpeeksi ja pallon menetys ja vastustan ylivoimahyökkäys.

17

7

Kolmas erä (uskomaton taistelu).

8

12

Tilanne 2-5. Kaveri koettaa horjuttaa Josban itseluottamusta vahvalla karvauspelaamisella ja tekemällä kovasti töitä jalalla. ”Duunii, duuni”- huudoilla piiskasi vastustan valmentaja armottomasti joukkojaan. Mutta Josban kiri oli alkanut, etenkin henkisellä puolella. Pelaajat janosivat voittoa ja usko omaan itseen ei missään vaiheessa lakannut. 40:53 ja Santtu Siponen kaventaa pelin 3-5 Valtteri Pasasen syötöstä. Muistiinpanoista löytyy maalin kohdalta huutomerkki, sen verran hieno ja tärkeä osuma. Neljä minuuttia tästä ja saimme nähdä kentällä pelaajan nimeltä Roope Oslanus ja sen, mitä tarkoittaa jäätävä laukaus ja kliininen viimeistely. Assistenttina toimi tuttu tutkapari, Pasasen Valtteri. Neljä- Viisi, ja peli oli jälleen aivan uusi. Mutta vain kolmekymmentä sekuntia ja jälleen keskialueella virhe, ei saatu palloa haltuun josta vastustajalle ylivoimahyökkäys ja reikäpallo jälleen nuottaan. Harmitus oli käsin kosketeltavasti läsnä. No sitten alkoikin vastustan jäähysuma, pelaajat aika lämpiminä moniin asioihin ja Josballe 5 vastaan 3 ylivoimaa. Mutta ei, ottelu ei saanut ratkaisuaan ylivoimalla. Vasta niiden jälkeen tuttu mies maalinteosta, Tatu Havula tuo Josban jälleen maalin päähän hienon yksilösuorituksen jälkeen. Humppa raikasi hallissa ja pelaajien silmistä näki että kohta tullaan rinnalle ja ohi. Mutta tänään ei mikään tullut helpolla eikä ilmaiseksi. Puolitoista minuuttia ja jälleen virhe ja sen seurauksena palloa etsittiin taas Josban maalista. Ajassa 57.15 Josban aikalisä, Jami pois maalista ja kuudella – viittä vastaan ottelun loppuu yrittämistä. TPS vetäytyi matalalle puolusten uhrautuvasti omaan maaliaan antaen Josban pitää palloa ja hakea maalipaikkoja. Ja ensimmäinen tulikin ajassa 59:19, kun Rasmus Virkkunen kaataa bensaa liekkeihin ja tuo Josban jälleen maalin päähän, Valtteri Pasasen syötöstä. Huikea maali! Ja Rantakylän halli räjähtää huutoon yhdeksän sekuntia ennen peliajan loppua, kun Samu Karvinen tasoittaa ottelun 7-7:n jälleen kerrran Valtteri Pasasen syötöstä. Ottelu tasoihin ja jatkoajalle!

13

Jatkoaika ei tuonut maaleja kummallekaan, mutta pakko mainita Roopen veto, ja vastustajan maalivahdin huikea käsitorjunta ylänurkasta. Maailmanluokan viihdettä oli se.

9

Kuvateksti: Myös valmennus kaipaa välillä ohjeita johdolta.

”Pari minuuttia ja mennään”, kuului ohje kun oli aika siirtyä ratkaisemaan ottelun voittaja rangaistuslaukauksilla. Josba aloittaa. Tatu Havula keskiympyrään pallon kanssa. Sivulle, toiselle, sivulle, toiselle, harhautus, harhautus ja lopulta pallo rystyllä läheltä ylös. Ei mitään toivoa torjua. Sitten seuraavaksi Jami Ruuskanen nollaa vastustajan yrityksen kylymän viileästi. Sitten Artturi Vänskä. Siinä nähtiin omalla ajalla tehty taidon hankkiminen ja taituruus. Jälleen saman toistoa, ei mitään mahdollisuutta torjua. Ja seuraavaksi jälleen Jami nollasi vastustajan yrityksen kotiyleisön avustuksella, ja näin Josba päättää kautensa voittoon sarjan kärki joukkueesta.

1

10

2

Tilastohuomiot:
Artturi Vänskä 0+1
Samu Karvinen 1+0
Santtu Siponen 1+0
Roope Oslanus 1+1
Valtteri Pasanen 0+3
Ville Heikkinen 1+0
Tatu Havula 1+1
Tuukka Fredriksson 1+0
Rasmus Virkkunen 1+0
Jami Ruuskanen 25 torjuntaa

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-tps/13684/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-poikien-sm-sarja-runkosarja/2873

15

Kuvateksti: Faniryhmälle KIITOS!

16