B SM: Josba – SPV, 5-13 (1-3, 3-6, 1-4)

Sunnuntaina vastaan asteli SPV Seinäjoelta. He olivat edellisenä päivänä itä-Suomen kiertueella kärsineet tappion mutta tälle päivälle saaneet myös A- junnuissa pelaavat pelaajansa mukaan. Jälleen kerran ei haluttu tehdä pelistä itselle liian helppoa, vaan lahjoitettiin isänpäivän kunniaksi kaverille heti alkuun kolmen maalin etumatka, kuin toisinto eiliseltä, tosin nopeammalla aikataululla. Tämän jälkeen voimasuhteet kentällä tasaantuivat ja Josba sai myös jutun juonesta kiinni. Ensimmäisen erän 17 viimeistä minuuttia olivat ihan hyvää tekemistä ja sinne sisältyi myös Roope Oslanuksen ylivoimamaali Onni Kantelisen syötöstä. Hienosti meidän YV luki vastustajan alivoiman virheen ja laittoi pallon maaliin melkoisella pommilla.

Toisen erän kuudennella minuutilla Josban momentum katkesi meille tuomitulla jäähyllä ja kaverin rankkarilla. Tilanne kyllä aiheutti keskustelua myös ottelun jälkeen ja tuomarikaksikko saikin perustella näkemystään ihan huolella. Kuitenkin tästä vielä jotenkuten toivuttiin ja seuraavasta maalista vastasikin Josba. Tatu Havula – Santtu Siponen -akseli käytti viisikkonsa kanssa omia vahvuuksiaan hyädyksi ja kavensi tilanteeksi 2-4. Mutta sitten, jälleen kerran oikea virheiden suma, jotka SPV käytti armotta hyväkseen. 2-7 tilanteessa Josban aikalisä, mutta mutta, kahdesta seuraavasta maalista vastasi taas SPV. Josban kolmannen maalin teki Veeti Kärki. Hienosti Veeti seurasi oman vetonsa loppuun saakka ja kun ei ensimmäisellä kerralla mene maaliin niin reboundilla menee. Hienon esityön tähän osumaan teki Valtteri Pasanen. Ja kuusitoista sekuntia myöhemmin Tatu Havula voitelee balsamia haavoihin seuraavan osuman muodossa, jälleen Santtu Siposen syöttäessä.

Kolmanteen erään 4-9 tilanteessa. Mutta kun ei niin ei, ja vastustaja saa haluamansa alun erään tehden kaksi maalia minuutin ja neljäntoista sekunnin sisään. Tämän jälkeen ei enää kunnolla pysytty pallossa, syötöt menivät minne sattui ja jouduimme pelaamaan pallottomana pitkiä aikoja. Josban viidennen maalin esityön valmisteli Eelis Karhapää. Eki on monipuolinen pelaaja ja joutunut/saanut pelata monenlaisella tontilla viimeaikoina. Hienolla karvauksella Eki riistää pallon ja pistää sen suoraan Roope Oslanusen lapaan, ja Josban viides maali! Erän loppuun vielä SPV:n pari maalia ja sunnuntain urakka saatiin päätökseen 5-13 numeroihin.

Valmentaja Janne Ruuskanen veti viikonvaihteen pelejä yhteen näin: ”Molempina päivinä tuli liikaa henkilökohtaisia virheitä. Myös puolustus aktiivisuus oli kateissa tänä viikonloppuna.” Viikonlopun numerot 10 – 25. Noista 25 maalista ainakin 16 oli selkeitä virheitä joista vastustajat saivat hymyillen laittaa pallon verkkoon. Molemmat viikonvaihteen vastustajat olivat todella vahvalla jalalla ja fysiikalla liikkeellä ja todella hyvää kokemusta tältä osa-alueelta saimmekin.

Tilastohuomiot

Valtteri Pasanen 0+1
Roope Oslanus 2+0
Veeti Kärki 1+0
Tatu Havula 2+0
Santtu Siponen 0+2
Eelis Karhapää 0+1
Onni Kantelinen 0+1
Niko Kettunen 28 torjuntaa

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-spv/13598/2873

Karri Pasasen kuvat pelistä > https://karripasanen.kuvat.fi/kuvat/Sports/Salibandy/Josba+-+SPV+12.10.2017/_DSC4516.JPG

Josba B SM sarja jatkuu 25.11. jolloin Rantakylän kotiluolaan saamme vieraaksi Happeen