B SM: Josba – SCU, 2-9 (1-1, 0-3, 1-5)

B SM-sarja jatkui kotiottelulla Sc Urbansia vastaan. Vastustajan 01- ikäluokka voitti viimekaudella oman ikäluokkansa SM-sarjan, joten tämän päivän vieraat ovat aivan Suomen kärkitasoa. Tällä kaudella Scu on pelannut kaksi ottelua, joissa se voitti Happeen mutta hävisi Classicille. Josba taas on pelannut neljä ottelua Tps:ä, Oilersia, Kooveeta ja Nokiaa vastaan, joista se on napannut yhden pisteen.

Ensimmäinen erä mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Vastustaja oli liikkeellä koko ottelun todella vahvalla jalalla, ja Josba saikin tehdä kentällä lujasti töitä heti alusta alkaen. Erän puolessa välissä sattui ensimmäinen Josban virhe, avattiin peliä keskelle suoraan vastustajan lapaan ja pallo Josban verkkoon. Tasoitusosuma syntyi erän viimeisellä minuutilla. Matti Karvinen tekee hienoa työtä puolustajan tontilla ja syöttää Artturi Vänskälle, joka upealla laukauksellaan tasoittaa erän loppuun ottelun 1-1.

Toisen erän alku oli myös Josbalta vahvaa tekemistä, johon mahtui myös kaksi todella hyvää paikkaa siirtyä johtoon. Mutta kun ei mene niin ei mene. Ottelun käännekohta ja musta hetki ajoittui ajalle 27.57- 30.55, jolloin Scu teki kolmessa minuutissa kolme maalia. Erän loppuun tullut alivoima kestettiin tuttuun tyyliin ja erätauolle vastustajan 1-4 johdossa.

Ottelun tempo ja vastustajan nopeus alkoi näkyä kolmannessa erässä. Josba jäi tilanteissa jälkeen ja vastustaja sai onnistumisistaan lisää virtaa. Scu:n viides maali oli pitkästä aikaa nähty ”vanhan aikainen.” Kuudennetta maalia edelsi puolustajien merkkausvirhe. Josban toisen maalin viimeisteli Tatu Havula, Artturi Vänskän mainiosta esityöstä. Kuitenkin ottelun loppupuolella Scu kurittaa Josbaa kolmen maalin toimesta, joista yksi oli ylivoimamaali, yksi alivoimalla tehty osuma ja yksi tasakentällisin tullut maali. Ottelun lopputulos ansaitusti 2-9 Scu:lle.

”Josballa oli kyllä riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely ei tänäänkään ollut sillä tasolla että ottelu olisi pystytty kääntämään voitoksi. Vastustaja oli tänään edellä monilla eri osa-alueilla ja saimmekin papereihin monta asiaa, joihin kiinnitämme huomiota tulevissa harjoituksissa”, kommentoi ottelua tuoreeltaan Petteri Kärki. Tästä kertoo osaltaan myös ottelun torjunnat, Josba: 18, Scu:20.

B SM-sarja jatkuu Josban osalta 28. ja 29.10., jolloin matkaamme Tampereelle Nokian Krp:n ja Classic:kin.