B SM: Josba – OLS, 5-12 (2-5, 0-5, 3-2) RAPORTTI PÄIVITETTY

B SM- runkosarja jatkui lauantai-illan ottelulla OLS:a vastaan. Kyseessä oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella, eikä aikaisempiakaan vastakkaisia pelejä ole historian aikana ollut kuin muutama näissä ikäluokissa. Josban kannalta ottelu alkoi kammottavalla tavalla, kolme minuuttia ja taululla vastustajalle 0-3 johto. Täytyy kyllä mainita vastustajan ”ammattimaisen hieno” rangaistuslaukaus jolla OLS siirtyi kolmen maalin johtoon, ja osumasta vastasi OLS:n Saku Huurre (4+1). Shokkihoidon jälkeen Josba pääsi myös paremmin peliin kiinni, 1-3 kavennuksen teki Ville Heikkinen upealla nousulla pakin paikalta takatolpalle jonka huomasi vanha tutkapari Oslanuksen Roope. Josban seuraavan ilonaiheen tarjosi Tatu Havula. Vastustajan nautiskellessa ylivoimalla 4-1 tilanteessa, Tatu upeasti katkaisee syötön ja kaventaa tilanteeksi 2-4 alivoimalla. Kuitenkin erätauolle OLS johdossa 5-2.

Toinen erä vastustajalle 0-5.

Kolmanteen erään saatiin Josbalaisittain haluttu startti, kun Tuukka Fredriksson syöttää kulmapisteeltä Veetille, joka pitkästä aikaa väläyttää vahvaa laukaustaan ja kaventaa keskiviivasta tilanteeksi 3-10. Josban neljännen maalin teki Valtteri Pasanen vahvan yksilösuorituksen päätteeksi ja viidennen maalin Tatu Havula Santtu Siposen syötöstä. Ottelu päättyi oululaisten 5-12 voittoon.
” Hienosti pelasi OLS hyökkäysalueella, pelaajat liikkuivat hienosti ja pelasivat paikatonta peliä hyvin harjoitelleena. Tähän kun lisätään pallollisen pelin vahvuus ja vauhti sekä pallovarmuus, niin ongelmissa olimme. Paikkoja, joista pitäisi tehdä maali, oli meillä varmasi yli puolenkymmentä ja se tilasto kyllä voitettiinkin. Viisikoiden pelaaminen ja tasapaino oli tänään pielessä, ja vastustaja pääsi aivan liian paljon ja helposti vastaiskuihin vahvalla jalalla, tuumaili pelin jälkeen Petteri.”

Tilastohuomiot:

Tatu Havula 2+0
Santtu Siponen 0+1
Tuukka Fredriksson 0+1
Valtteri Pasanen 1+0
Roope Oslanus 0+1
Veeti Kärki 1+0
Ville Heikkinen 1+0
Jami Ruuskanen 14 torjuntaa
Joona Ilamaa 7 torjuntaa

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-ols/13596/2873
Karri Pasasen kuvat pelistä > https://karripasanen.kuvat.fi/kuvat/Sports/Salibandy/Josba+-+OLS+11.11.2017/