B SM: Josba – NST/Voima, 9-6 (1-1, 4-1, 4-4)

B SM-sarja jatkui upouudessa Rantakylän urheiluhallissa. Vieraaksi tähän juhlaotteluun saimme lähivastustajamme, Lappeenrannan ja Imatran yhdistelmäjoukkueen. Vastustaja on aloittanut kautensa vahvasti voittamalla Nokian, Oilersin ja KooVeen ja kärsinyt vain maalin tappiot Classicia ja SCU:ta vastaan. Tosin viimeiset ottelut ovat olleet vaikeita ja NST/Voima saapuikin Joensuuhun kahden tappion putkessa, tosin TPS voitti vain niukasti maalilla. Josba puolestaan on saavuttanut vain yhden pisteen sarjassa, joten asetelmat päivän otteluun olivat varsin mielenkiintoiset. Josban kapeasti rosterista oli neljä pelaajaa poissa, mutta onneksi saimme apuvoimia -02 ikäryhmästä.

Ensimmäinen erä

Kuuden minuutin kohdalla Josba saa ylivoiman, joka tällä kertaa käytettiinkin hyödyksi maalin muodossa ja antoi suuntaviivat päivän tapahtumiin. Vaikka YV oli aluksi hieman hermostunutta, niin silti Onni Kantelinen täräyttää vahvalla lämärillään Josban johtoon Tino Turusen syötöstä. Tätä riemua ei sitten pitkään kestänyt, vaan NST/Voima punnertaa tasoihin jo seuraavassa vaihdossa. Vahvasti vastustaja nousi kulmasta kantille ja tuopin korkuinen takakulmaan. Erään mahtui myös Josban ehkä kauden paras alivoima. Nelikko reagoi todella hienosti vastustajan yv:n liikeeseen ja muodostelmaan, eikä alivoimalla ollut minkäänlaista hätäpäivää vastustajan erittäin taitavaa ylivoimaa vastaan.

Toinen erä

No toisessa erässä sitten aukesikin pitkään jumissa ollut ketsuppipullo. Aivan erän alkuun nähtiin Samu Karvisen upea yksilösuoritus. Maltilla Samu jaksoi odottaa oikean hetken antaa vastustajan pallolliselle puolustajalle painetta, ja upealla vedolla siirtää joukkueensa 2-1 johtoon. 3-1 maalissa Santu Siponen puolestaan näyttää parasta osaamistaan ja mailataituri lisää Josban johdon kahteen maaliin, Tatu Havulan syötöstä. Upeasta nopeasta liikkeestä ja vedosta vastasi taas Simo Harinen seuraavan maalin muodossa, Tino Turusen syötöstä. Voisi todeta että ”siinä ei ollut kaverilla mitään jakoa.” Tässä vaiheessa vastustajan aikalisä ja käärmekeiton ainesten syöttäminen, joka selvästi sisälsi aineksia aktiivisesta paineen antamisesta ja iholle tulemisesta. Ja tämä tuottikin tulosta, pyörityksen jälkeen siirto painottomalle puolelle ja 4-2 kavennus. Kuitenkin kova karvaus myös kostautui kun vastustajalla oli liian kiire pelin kääntämisessä ja Josba voitti hyökkäysalueen karvauspelaamisen, jonka jälkeen Tatu Havula täräyttää verkot tötterölle Juuso Salomiehen syötöstä. Lisää osumia ei erässä enää nähty, mutta tapahtumia sitäkin enemmän.

Kolmas erä

Pitkästä aikaa johtoasemassa kolmanteen erään. Tämä vaatikin kopissa monenlaista puhetta ja perusasioiden tarkentamista. Ja hienosti tämä toimikin. 6-2 maalissa tutkapari Havula-Salomies näyttää erinomaista pelikäsitystään ja klip-klap ja klop, ja pallo maaliin. Tatu teki ja Juuso syötti. Heti perään Josballe ylivoima, joka oli Tuukka Fredrikssonin hienon keskustaan haastamisen ansiota, vastustajan oli pakko rikkoa. Ylivoimalla nähtiin Roope Oslanuksen vahva yksilösuoritus. Vaikka vastustaja rikkoi, niin Roope tästä voimaantuneena päätti tilanteen upealla vedolla yläkulmaan. Tilanne 7-2. Syötön tarjoili Artturi Vänskä. Tämän jälkeen nähtiinkin sitten NST/Voima Show. Ja ennekaikkea saimme hyvän oppitunnin siitä, mitä tarkoittaa nopea pelin kääntäminen ja ylhäältä asti paineen antaminen. 7-3, 7-4, 7-5 ja 7-6. Neljä maalia vastustajalle viiteen minuuttiin. ”Rauhassa jätkät, vielä on eroa taululla.” Sitten väännettiinkin seitsemän minuuttia melkoisen kuumissa tunnelmissa, kunnes vapauttavan osuman tekee Juuso Salomies, Santtu Siposen syötöstä. Tuossa 7-6 tilanteessa Josba sai jälleen otteen ottelusta, pelirohkeus palasi, haastettiin jälleen ylhäältä asti ja omassa alakerrassa pallovarmuus palasi omalle tasolleen. Ja tämä palkittiin 8-6 maalin muodossa. Lopullisesti pankin räjäytti jälleen Juuso Salomies Josban yhdeksännen maalin johdosta. Jälleen kerran Salomies- Havula akseli kurittaa vastustajaa malin muodossa, niin kaunista, että sanattomaksi vetää.

”Kaksi ja puolierää hyvää tekemistä tänään ja uudet ketjukoostumukset toimi, vaikka alla ei ollut kuin kolmet treenit. Toivottavasti sairastupa saadaan tyhjäksi ensiviikoksi, niin päästään koko rosterilla OLS:n ja SPV:n kimppuun”, analysoi ottelua Janne Ruuskanen. ”Tänään onnistuimme maalin tekemisessä ja viimeistelyssä, mikä on tuottanut ongelmia aikaisemmissa peleissä. Myös viisikon pelaaminen ja pelirohkeus olivat tänään sillä tasolla, millä pelejä voidaan voittaa”, tuumaili puolestaan Petteri Kärki.

Kauden ensimmäinen voitto. Paljon onnistumisia usealle eri pelaajalle. Tämmöiset pelit antavat itseluottamusta omaan osaamiseen ja taitotasoon. Mikään ei tule ilmaiseksi vaan jokaisen pisteen eteen pitää tehdä valtavasti töitä. Tänään pitkään vaivannut maalintekemisen ja viimeistelyn tehottomuus saatiin katkaistua, ja onnistumisia alkoi tulla.

Viikon päästä Rantakylään saapuu vieraaksi OLS ja SPV. Lauantain peli alkaa klo 18.00 ja sunnuntaina klo. 15.00. Tervetuloa seuramaan Josba B:n otteita SM-sarjassa!

Tilastohuomiot:
Simo Harinen 1+0
Artturi Vänskä 0+1
Samu Karvinen 1+0
Tino Turunen 0+2
Onni Kantelinen 1+0
Tatu Havula 2+2
Santtu Siponen 1+1
Juuso Salomies 2+2
Roope Oslanus 1+0

Ottelutapahtumat > http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-nst-voima/13594/2873

Josba B