B SM: Josba – Nokian KrP, 5-6 (1-1, 3-2, 1-3)

Sunnuntain peliin saimme vieraita Nokialta, uuden tuttavuuden Nokian KrP:n. Hieman oli Josban rosterissa loukkaantumisia, mutta pelille saatiin kuitenkin täydet kolme viisikkoa. Ensimmäinen erä oli varsin tunnustelevaa ja tasaista vääntämistä, tilanteita syntyi vuoron perään molempiin päätyihin. Maalitehtailun aloitti Nokia ajassa 17:19. Josba tuplasi turhaan hyökkäyspään kulmassa ja vastaiskusta vastustaja 0-1 johtoon. Mutta seuraavassa vaihdossa Ville Heikkinen tekee todellisen tahtomaalin vahvalla liikkeellään ja pallon suojauksellaan ja tasoittaa tilanteen.

Toinen erä alkaa Josbalaisittain vaisusti. Heti erän alkuun jäähy, joka jälleen kerran selvitettiin kunnialla. Kuitenkin KrP teki kaksi seuraavaa osumaa. 1-2 maalissa oltiin auttamattomasti jäljessä vastustajan pelaajasta joka pääsi vapaasti tälläämään pallon yläkulmaan. 1-3 osumassa oman puolustuspään pelaamisessa tulee merkkausvirhe ja jälleen vastustaja saa laittaa pallon helpohkosti Josban maaliin. Nokian kolmas maali herätti uneliaan Josban ja seuraavassa vaihdossa Santtu Siponen näyttää omaa pallollista osaamistaan maalin muodossa, syötön antoi Tino Turunen. Ja heti perään Artturi Vänskä tasoittaa pelin lähivaparista (KUVA), Tatu Havulan syötöstä. 32:02 Rasmus Virkkunen siirtää Josban ensimmäistä kertaa johtoon ylivoiman jälkeen. Tämä jäi myös erätaukolukemaksi.

Kolmas erä alkaakin sitten käsikirjoituksen mukaisesti. Josba aloitti erän ylivoimalla, ja 29 sekunnin jälkeen Artturi Vänskä laittaa pallon verkkoon ylivoimalla Rasmus Virkkusen syötöstä. Sitten alkoikin nokialaisten nousu. 5-4 osumassa Josbalaisia kiinosti pallo liikaa ja taustat jäi katsomatta. 5-5 tasoitusosumassa Josban avaus katkaistiin keskialueella ja vastaiskusta peli tasoihin. Ottelun ratkaisuosuman teki Nokia seitsämän minuuttia ennen ottelun loppua. Jälleen kerran oltiin myöhässä tilanteesta ja vastustaja sai aivan vapaasti vetää pallon parhaasta sektorista maaliin. Tosin Josballa oli tilanteessa vaihto pahasti kesken. Erän loppuun Josba sai kyllä tilanteita Nokian päätyyn, mutta viimeistely ei tällä kertaa ollut maalin arvoista. Voitto Nokian KrP:lle niukasti 5-6.

Omassa pelissä oman alueen puolustuspelaaminen oli paremmalla tasolla kuin eilen. Myös helppoja virheitä mistä vastustaja olisi päässyt rankaisemaan maalin muodossa, olimme saaneet karsittua. Viikonloppuna kahdessa pelissä Josballa oli yhteensä viisi kahden minuutin alivoimaa, jotka selvitimme 100 % tehokkuudella. Toisaalta neljästä ylivoimasta vain yhdestä saimme tehtyä maalin. Viikonlopun kahdesta pelistä saimme yhden pisteen, ja pitääkin katsoa tuloksen taakse. Josban peli kehittyy ottelu ottelulta ja sarjan taso ja tempo alkaa tulla tutuksi.

Karri Pasasen kuvat pelistä > https://karripasanen.kuvat.fi/kuvat/Sports/Salibandy/Josba+-+Nokian+Krp+8.10.2017/

B-SM sarja jatkuu ensiviikon lauantaina, jolloin vieraaksi tulee SCU Janakkalasta. Ottelu alkaa klo 13:30.

Josba B mainos