B SM: Josba – KooVee, 7-8 JA (1-4, 2-1, 4-2, 0-1)

B- junioreiden SM- sarja jatkui lauantai-iltana Areenalla, jonne saimme vieraita Tampereelta. Kooveen pelaamista näimmekin karsinnoissa, jossa se voitti NST/ Voiman ja eteni suoraan ensimmäiseltä kierrokselta SM- sarjaan. Hikistä iltapuhdetta odotettiin ja semmoinen ottelusta myös muodostui.

Ensimmäinen erä Kooveen hallintaa.

Ottelun alkuun Josba tuli hyvällä asenteella ja ilmeellä. Pallo ja miehet liikkuivat hyvin ja voimasuhteet kentällä olivat tasan. Kuitenkin KooVee sai helppoja onnistumisia kolmen ensimmäisen maalin osalta. Neljän maalin johtoon vieraat siirtyivät ajassa 16:40, hienon hyökkäyspään pyörityksen jälkeen. Kuitenkin seuraavassa vaihdossa Tatu Havula huudattaa kotiyleisöä maalin muodossa, ja erätauolle siirryttiin kolmen maalin takaa-ajoasemassa. Syötön Josban maalin tarjoili Rasmus Virkkunen.

Josban kiri alkaa toisessa erässä.

Toiseen erään Josba sai haluamansa alun. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Veeti Kärki raastaa pallon itselleen ja vapauttaa Santtu Siposen maalin tekoon. Ja neljä sekuntia tästä niin Valtteri Pasanen kaventaa tilanteeksi 3-4 Roope Oslanuksen syötöstä. KooVeen ainoan maali syntyi Juho Elomaan uskomattoman hienolla rystyläikällä, maalintekijän maali. Kuitenkin erä oli ainakin meidän näkökulmasta Josban, tekeminen parantui koko ajan ja kiri oli selkeästi alkanut.

Tuomarit lopettivat Josban hirmukirin.

Kolmas erä alkaakin sitten aivan kammottavalla tavalla. Heti erän alkuun nukutaan ja vastustaja lisää johtoaan 3-6:n. Ajassa 42:53 Josballe tarjoillaan ylivoimaa, mutta tällä kertaa ei päästy kuin hyville paikoille. Ylivoimavastuuta on tarjottu tasaisesti kaikille kentille, ja tässä riittääkin vielä tekemistä. Ajassa 48:01 tutkittiinkin sitten Josban maaliverkkoa, mutta kuitenkaan siitä ei löydetty ylimääräisiä reikiä. KooVee siis 3-7 johtoon. Mutta aikaa oli vielä runsaasti, ruhtinaalliset 12 minuuttia. Ja tästä alkoikin sitten Josban kiri ja näytös. 50:25 ja Roope Oslanus esittelee yleisölle upeaa pelikäsitystään syötön muodossa. Roope syöttää suoraan lapaan liikkeessä olevalle Eelis Karhapäälle, ja pallo verkkoon. Tilanne 4-7. Kolmetoista sekuntia tästä ja Rasmus Virkkunen tällää pallon maalin lähivaparista. Syöttäjänä Tatu Havula. Kolme minuuttia tästä ja Josban selkeästi kovempi työn tekeminen kentällä tuottaa tulosta. Santtu Siponen hassuttaa maalin Samu Karvisen syötöstä. Tilanne jo kutkuttava 6-7. Tämän jälkeen Josba saikin kaksi todella eriskummallista jäähyä. Ensin pelin linjaan kuulumattomasti Josba saa jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä. No, tämä selviteltiin uhrautuvasti ja kunnialla. Ja heti jäähyn jälkeen tasakentällisillä Simo Harinen laittaa pelin tasoihin upealla vedollaan, Roope Oslanuksen syötöstä. Josban huikean momentumin katkaisee erän loppuun tullut toinen jäähy, josta voi olla jokainen muodostaa oman mielipiteensä. Kuitenkin erän loppu ja jatkoajan alku selvitettiin alivoimalla. Kuitenkin Josban energia ja tekemisen tahto oli kolmannen erän lopussa sitä luokkaa, että ilman jäähyä vastustaja oli vaikeuksissa Josban paremman liikkeen ja tahtotilan johdosta.

Jatkoajalla KooVee rankaisi Josban virheestä ja voitti ottelun 7-8. Torjunnat ottelussa Josba 21, Koovee 19.

”Tänään pysyttiin pelisuunnitelmassa. Koko viisikon puolustuspelaamisen pitää parantua, jos pisteitä halutaan jatkossa lisää”, valmentaja Janne Ruuskanen kommentoi ottelua tuoreeltaan.

Josba avasi ottelussa SM- sarjan pistesaldonsa ja on tällä hetkellä sarjassa sijalla 10.

Karri Pasasen kuvat pelistä > https://karripasanen.kuvat.fi/kuvat/Sports/Salibandy/Josba+-+KooVee+Joensuu+7.10./

B-SM jatkuu huomenn Areenalla klo 14.00. Vastassa silloin Nokian Krp. Tervetuloa!