B SM: Josba – Happee, 8-7 (2-2, 4-4, 2-1)

Lauantai -ilta tarjosi ihanata viihdettä ja huumaa B- junioreiden SM- sarjan merkeissä Rantakylässä. Illan otteluun saimme vieraaksi Jyväskylän Happeen, jonka olimmekin kohdanneet kesällä harjoitusotteluiden muodossa sekä SM- karsinnoissa. Happee on pärjännyt sarjassa varsin mainiosti voittamalla mm. Classicin, SPV:n sekä OLS:n. Asetelmat päivän otteluun olivat siis selvät, Happee ennakkosuosikkina otteluun. Josban rosterista puuttui sairastelun ja loukkaantumisen takia kolme pelaajaa, mutta saimme lainaan C1 joukkueesta tutun laiturin, Piirosen Laurin.

Henkilön Josba B-juniorit 2017-2018 kuva.

Ensimmäinen erä.

Tänään ottelun alku oli poikkeuksellisti Josbalta erittäin vahva. Virheet loistivat poissaolollaan ja tilanteita saatiin luotua vastustajan päätyyn hyvällä liikkeellä. Tämä tuottikin palkinnon ottelun seitsemännellä minuutilla, kun tänään liekeissä ollut Santtu Siponen (3+1) laittaa pallon maaliin ylivoimalla Rasmus Virkkusen tarjoilusta. Noh, minuutti tästä ja Happee avasi maalitilinsä, jälleen kerran oman maalin edusta puolustettiin liian löysästi ja peli tasoihin. Josban toisen maalin teki Karvisen Matti. Matti raataa ja raastaa puolustajan vaativalla tontilla ja harvoin juhlii tilastojen valossa, mutta tekee juuri sitä arvokasta ja näkymätöntä työtä joukkueen eteen joka pelissä, itsensä likoon laittaen. Nyt vahva nousu ja haasto ja Masa näppäili maalin aivan maalivahdin nenän edestä. Syöttäjänä tähän osumaan Tatu Havula. Happeen tasoitusmaalissa sattui ihan pieni virhe, vastustajan pelaaja oli aivan vapaana meidän maalin edessä, josta sai nautiskellen pistää pallon maaliin. Erätauolle tasatilanteesta 2-2.

_DSC4724

Toinen erä.

Toisen erän Happee aloitti vahvasti ja teki johto-osuman kun erää oli pelattu 47 sekuntia. Upea maalintekijän maali, pakin jaloista suoraan yläkulmaan. Vaan tänään oli Josballa asenne kohdallaan ja minuutti tästä niin raivoisa taistelu omassa päädyssä tuottaa tulosta ja muutama klip-klap syöttö koko ketjulla puhkoi vastustajan viisikon, ja vielä maalinteko tilanteessa maltettiin katsoa paras paikka tasoittaa ottelu. Ja parhalla paikalla oli Santtu Siponen joka tasoittaa ottelun Tatu Havulan syötöstä. Koko ketjun maali. Seuraavasta maalista vastasi myös sama ketju, Havula-Siponen-Salomies- Virkkunen-Karvinen. Kun tällä ketjulla pallo muistaa liikkua niin tulosta myös tulee. Juuso Salomies viimeisteli Tatu Havulan syötöstä Josban 4-3 osuman. 4-4 tasoitusosumassa jälleen kerran merkkausvirhe omalla puolustusalueella. 5-4 johtoasemassa nähtiin se, miten kova työntekeminen tuottaa tulosta. Kovan ja periksiantamattoman karvauspelaamisen jälkeen jälleen kerran sama viisikko tekee maalin, Santtu Siponen tekee ja Tatu Havula syöttää. Kolme maalia putkeen tältä ketjulta tähän erään. Happeen tasoitusosuma syntyi kun 1vs1 tilanteessa oltiin jäljessä eikä saatu pidettyä vastustajan vetoa kiinni. Alle minuutti tästä ja Happee siirtyi 6-5 johtoon. Ja jälleen kerran samasta syystä, puolustusalueen puolustuspelaaminen sakkaa ja vastustajan hyökkääjä on aivan vapaana maalintekoon. Tärkeän tasoitusosuman teki erän viimeisellä minuutilla Simo Harinen. Tässä jälleen kerran koko viisikko teki armottoman kovasti töitä ja Simo tasoittaa ottelun upealla vedolla takayläkulmaan. Syöttäjänä tähän Roope Oslanus.

_DSC4850

Kolmas erä.

Rauhallinen ja keskittynyt tunnelma kopissa. Uudet ideat selkeästi tarttui pelaajien mieleen ja ne ”ostettiin” mukisematta. Usko omaan tekemiseen oli vahva ja luja. 44:llä peliminuutilla Valtteri Pasanen huudattaa kotiyleisöä ja siirtää joukkueensa 7-6 johtoon. Syöttäjänä tähän Lauri Piironen. Ja jälleen kerran, koko viisikon yhteistyö ja kova työntekeminen tuottaa tulosta. 7-7 tasoituksen Happee survoi maalin edestä sisään. Ottelun viimeisen ja voittomaalin teki Tatu Havula Santtu Siposen syötöstä. Tilanteessa meidän karvauspelaamisemme toimi hienosti, Sipsi katkaisi hienosti vastustajan avauspelaamisen ja tuttu parivaljakko viimeisteli upeasti ottelun voittomaalin. Maalivahtipeli oli tänään(kin) todella hyvällä tasolla ja Niko piti joukkuettaan pystyssä useilla maagisilla torjunnoilla.

_DSC4916 (1)

”Tänään toimme otteluun uusia taktisia asioita, jotka toimivatkin todella hyvin. Myös viisikoiden yhteistyö ja pelaaminen olivat tänään meidän mittarilla normaalilla hyvällä tasolla. Pelirohkeus ja etenkin peli-ilo ja itseluottamus olivat tänään silmiin pistävän ilahduttavaa”, mietiskeli ottelua pelin jälkeen Petteri.  Iso kiitos kuuluu myös Jouni Juurelalle, joka antoi uutta ja tuoretta näkemystä joukkueelle ja oli mukana penkillä valmentamassa ja tsemppaamassa.

Josba B SM sarja jatkuu 2.12. vieraspelillä KooVeen vieraana.

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/josba-happee/13612/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-poikien-sm-sarja-runkosarja/2873

Kuvia ottelusta: https://karripasanen.kuvat.fi/kuvat/Sports/Salibandy/Josba+-+Happee+25.11.2017/

Henkilön Josba B-juniorit 2017-2018 kuva.